Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
влатко васиљ од кусур на каса напишал импресии 2 страни..... не дај боже у грција летово на одмор да појде

ДК,

По само едно патување со Македонски железници имаш доволно материјал да издадеш книга, треба 5x поскапа карта да наплаќаат за вакво искуство :cautious:

Кајгиич. :D
Најверојатно е детска радост (т.е. е), ама ептен се радувам кога ќе начекам замаглен прозорец. :X3:
5.jpg

А пред некој ден и пукав балончиња и вакви. :vozbud:Знаеш шо убаво ми беше? :love:

Драга,

Менталистот од Топанско ќе го урне скајпот. Почнува да станува како речитиот торбешки ентитет.

Драга Кајгана,
Се сеќаваш ли на концертот на браќата Тавитјан за денот на независноста на Македонија? Тоа беше најдобриот музички настан кој кај нас се одржал, а притоа изведувачите биле наши, а целиот стадион наполнет. Незнам зошто само тогаш го направија ова и толку......., кога добро би било секоја година да се одржува ваков настан и не само за денот на независноста на Македонија, туку и за други прилики:)

Инаку денес се празнува Воведение на Пресвета Богородица Пречиста!
Нека ни е честит празникот на сите Христијани!
Нека не чува Мајката Божја од лошо и нека ни дава само добро!

:)

Не верувам дека помина повеќе од една година. Драга ај бе некако да ми ги избришиш сеќавањата од Breaking Bad сакам пак да го гледам ми недостигат Волтер, Џеси и Густаво Фринг :place:

Драга к,

Мојата идна сопруга нема да има конфликт со нејзината свекрва бидејќи нема да се разбираат, сопругата од струмица, мајка ми од скопје. Јас преведувач не сакам да сум. :D

ДК
седењето пред компјутер и дома и на работа почна да си го зема данокот. Се поматно и поматно почнувам да гледам. Пример преѓе читам отворил некој тема бричена веѓа, скролам подолу во нови мислења имаат коментирано па ај и јас да се напрам паметен, отворам, пишам таму не биди сељак од 97ма, шо ќе ти е бричена веѓа, не си земунец и сл, и таман да притиснам испрати, гледам погорни мислења, не била темата бричена веѓа, баба Ванѓа била :facepalm::facepalm:
Ќе се избрукав за сите пари....
Друг пример сега пред малку, гледам евролига кошарка, знам играт Жалгирис и Ефес ама појма неам ни резултат ни која четвртина. Матно се'. А ме мрзи да потстанам поблиску до тв, па чекам коментаторо да кажи :unsure:
Дадоја зедоја, кутри очи..

draga znaci kako mi se pogodia kolegite na novava rabota
EDmiot e takov tabiet ako ne se skara so nekoj od firmatabilo koj znaci ne e ziv i toa za nekoja glupost takov tersen e covekot
a vtoriot gomnojadec neviden za sekoj jade gomna i gleda kako da gi zaebe site a jas samo kutam i se smeam smesno mi e jbg ga....

Конечно го открив изворот на премудрите текстови твитер и фб мудреците, гледање на стари серии па зависи од стилот на пишување обично ситкоми од 70ти и 80ти, газат батките па дури и цитати од цртани филмови си ги преведуваат и адаптираат.
Знаев дека од некаде ми е познат целиот текст ама не ми текна одма од каде, пред една недела гледав Family Ties говорот на фокс браво бре авангардо македонски аристотели и нивните сајдкикс :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom