Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Денеска петочки ама сум се изнервирал... за мерак.
Сите ја знаете онаа причинско-последична ситуација кога ќе си легнете доцна а сабајле треба да идете на предавање? Итоа на изборен предмет се запнав да идам.

Ете денеска сите коцки се поклопија ама на другиот начин. Не сум од оние што кризираат за да отспијат колку што замислиле (или еден другар што ми се правда со статии од точка и слични сајтови дека на човекот му требало 10ч сон а има нафукано 23 години) па си станав сабајле и спремен се да идам накај факултет. Спремен се симнувам на улица кога гледам од таму автобуост шиба (сигурно беше 2-3 минути порано тргнат) па среќа блиску ми е автобуската па со трчање го фатив. Иако на трета по ред автобуска станица, ама нели петок е, ама нели пензионериве не знаат за милостиња уште од сабајле окупирање цел автобус. Ама не е прв пат и искрено не ми се проблем се додека не почнат да објаснуваат како они го заслужиле сето тоа што „им го дава“ Груевски. Е тука веќе бумбар ти е главата. Ама кој да им објасни дека они добиваат милостиња од институциите а не добиваат нешто заслужено. Задните намери не ми се ни спомнуваат...
10 и 10 на факултет точен како швајцарец. Ете го доаѓа и колега ми влагаме на факултет кога гледаме АИСЕК да ти организирале семинар за карера. И одма му испукав „Брат за џабе дојдовме“ се врткавме така 15 минути и сите што беа пред предавална си фатија свој правец. А овие од АИСЕК убаво го напуниле цел хол и чекаа да почнат.

И нели денов е створен за да влагаш од грешка во грешка, па другаров ме намоли да му правам друштво во бифе да се најаде па после како иде денот... си го почека стекот едно 20 минути јас и кафе нарачав пошто нели без ништо на маса да седиш не иде. И стандард муабет во очај зашто дојдовме зашто немаше меил од асистентов зашто дојдов. И уште од тука знаев дека овие од АИСЕК ќе ми бидат криви за цел ден.
Излегуваме од бифе се качивме уште еднаш да провериме ама заклучено беше очигледно дека немаше да има предавање. Семинарот на овие им почнал и слушам некој збори па ме копкаше да видам кој е тој толку што нема поима од зборење. Ѕиркам измеѓу скалите и јасно ми стана се. На бината застанат Коста Петров (сега прогуглав да видам како се вика не знаев само го знев од добриот маркетинг што си го удри на книгата негова). И тука ме удри најголемиот бед. Па човеков веројатно ни од дома не го знаеле што работи и кој е додека не искочи неговата книга „Се гледаме на врвот“. Ама битно во Македонија е бест селер книгава а тоа што читателите му се зависници од тоа да бидат во тренд и да се сликаат на фејсбук дека уствари се паметни и читаат а читаат тотални страња. Ете ако барате дефиниција од мене за тоа кој не чита книги во Македонијава тоа ќе бидат оние што се фалат дека ги прочитале „50 нијанси на сиво“ „Белешките на лала грејс“ оваа за врвот а јас поима немам кој е човеков (а може и тоа му е врвот да биде селебрити од кога ќе издаде книга не го обвинувам) и онаа како станал пијаница Игор Џамбазов.

Ама да се задржам на „писателов“ што го слушав 5 минути и неможев да издржам си отидов. Па веројатно во кафана да седеше појасен муабет ќе направеше од маса на маса нудејќи ја својата книга. Како што поминував пред мене искочи штандче со неговите книги кои ги продаваа што веројатно било и услов од него за да се појави на семинаров, али не добро и да не било услов му текнало дека и тука има овци за стрижење па да улови некој денар. Да да слушав писател без речник, без чуство кога да убаци емоција во говорот и да оствари хемија со групата. Дефинитивно да правевме муабет на некоја тема, ама конкретна тема не како неговоно излагање во кое ништо конкретно не кажа а се трудеше да мотивира млади луѓе кои беа дел од семинаров, и јас застапував погрешната страна од темата за која што зборевме, дефинитивно ќе го пратев дома да си оди гол со облеката во раце. Ама тоа е кога дозволуваме сите да се кријат позади титулата експерт.

Тоа беа тие 5 минути што го дотолчија мојот ден дури во 11 часот. Си отидов башка што ме гледаа чудно организаторите што се вртеа тука веројатно мислеа дека сакам да се шлепам за следење на семинаров без да платам.Се плаќало 250 денари ама тоа не е некоја лоша страна на целава ситуација затоа што дечките добивале сертификати и имале вклучено оброк во текот на семинарот. Па си фатив парталите и низ врата му ја дувнавме со колегата.

Сакам да напоменам дека не ги хејтам АИСЕК баш ми се онака кул организација си се дружат и нонстоп си се ангажирани за нешто, ма да ми пречи што ги водат фаци што студираат 5-6 години а нели важат за студентска организација од која излегуваат кадри кои работат по јакиве фирми по македонијава нели успешни студенти. Ама дефинитивно не ми се свиѓа ни на кого паднал изборот да биде еден од предавачите. За другите немам инфо али судејќи по отварањето...

ima ima socijalen zivot sos kozite ima ofci tuka 2-300ta malce nakajgana ce Oklucam dobro e...ama zena baram ne e bitnadebela grda domakjinka da e taka.

sho e so perez ja nema se sprema za nova oginda za u dubai

Кајги,ќе ти шепнам нешто у поверење;)
Се’, ама буквално се’ што е убаво во животот - е или незаконски, или аморално,или забрането, или води кон здебелување ...
а македонските политичари решиле да ти скратат уште едно задоволство -со кампања за „здрава исхрана„
Туку....глеј отвори си ги очите со време -да не почнат да ти се мешаат и во останатите задоволства :LOL:

Добро ај, не сум толерантна. Па да си напраам клон за да правам се' и бидам секаде, и после ветувам дека може секој да ми се качува на глава, и на мене, и на клонот. :)

Кајги, ако не ја знае финтата "ај напиши 35183 на стар дигитрон и сврти го наопачки па прочитај или 7051837 за посрамежливите", ондак таман е за мене :icon_lol:
photo.jpg

Драга к,

Знаеш ли дека јас по благото не сум ама има такви денови кога едноставно ми се јаде ненормално благо како на пр сега... И сега кај јас да барам благо во 1 саат? Ма дај....

Се отворија две пивници во градов и одма сите станавте страстни пивопијци, а до вчера пиво пиевте само на Пивофест и тоа поради самата природа на настанот и настрана од Бадел и Вигор ништо друго не одбиравте.

И да, еден бенд ≠ една песна. Како може да немате желба за истражување и спознавање нова музика не можам да разберам. Битно да се слуша нешто.

И не, не сте рокерчиња ако се палите на Бон Џови, и 5 песни од AC/DC и скокате ко попарени на Килинг ин д нејм.

Јеб'о вас конформизам.

Последно уредено:
Кајганче!
@Anne. на работа ја на факс, нејзе можно е да ја пуштат порано ја треба да дремам до 6:facepalm:. Факинг постдипломски...
Битно да се дружиме aj :icon_lol:.

Не можам веќе! Ќе излудам! Местово ми ја зема младоста, ми ја исцица среќата од мене.
Каде е волкот?
А сонцето?
А јас?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom