Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ПЕКОЛ било новото пиво :vozbud:
Скопска пивара објавува дека ќе произведувала темно пиво по екстра рецепт и квалитет од природни состојки.
На прашњата за какво пиво станува збор со гордост ти одговараат ТЕМНО, ок ама какво темно .

Amber, Blonde,Stout,Porter,Malts итд.
Одговараат пивото е Dunkel тип на dark lager пива, не само што е глуп одговорот туку е и преглуп Дункел на германски значи темно немаше да биде до толку глупо ако не го додадеа она ДАРК лагер :icon_lol:.
Свака им част за маркетиншкиот трик пошо глеам има доста волови кој не ја сваќаат разликата, а уствари разлика помеѓу светлото скопско и ова темново освен што е обоено нема.
Згора на тоа да звучи сето тоа по фенци пишуваат дека се употребува двојно печен слад, барем да беше обоено со крамел 80л или евентуално 120л па и со бисквит да го обоеа ќе имаше некоја разлика , ама овие бе со кара пилс го обоиле па ај нека има некоја минимална разлика у фкус ( али скопско и онака увек си има разлика у вкус од шаржа во шаржа ) башка и се им е виенски слад екстрактот а и екстрактот од хмељ им е словенскиот супер стириан абе истиот лагер само офарбан :pos:
Знам дека има и ќе има волови шо ќе трипаат исто како шо има телиња шо трипаат на аналгин кога ќе им кажеш дека е ЛСД али ако , кога начекале прост народ шо не се разбира и се летаат ко млади мајмуни зашо да вложува зашо да напраи нешо квалитетно,сега ќе мењаат квасец ферментори технологија,додуша само во цистерните ќе дотураат емагулаори и адитиви за бојата. Јбг прилепска пара напраи со паштета капаче овие со изгорен јачмен ама битно ТЕМНО Е :icon_lol:

Последно уредено:
Морам да го кажам ова јавно за сите што по ПП ме прашуваат дали сум машко или женско, ме зборат на собиранки, тормозат трети лица за да дознаат која сум. Не, не сум маж. Не сум дупли профил. Не се викам Тања, ниту Горан. Не сум Змејко, Мурањи, Вертер, Добро Познат, Дивајдер, Рејзиел, Антоние, Сусаро и уште еден куп јузер имиња што ги истресовте по ПП, собиранки и скајпови. За ова имам потврда од Acid
На маж не би му било гајле за зајакот кај Вучиќ. Не се секирај, знаеме дека си жена.
Олабевете и престанете да замарате за мојот идентитет надвор од форумот. Јас сум Про Феммина, 25 годишна феминистка со социјалистички убедувања.Атеистка од раѓање. Се залагам за полова еднаквост, геј права, задолжителен абортус до 30 годишна возраст, легализација на инцест, хуман третман за животните, опшествено неосудување и стереотипизирање на жените, укинување на религијата, патријахалноста и половата дискриминација.
Единствено што признавам е дека Мачорка ми е сестра по идеологија и сакам со неа да имам лезбејски секс.

Еднаш напишав расказ и го пратив на конкурс. Од што мислев дека не беше ништо посебно (барем такво чувство имав тогаш) за малку немаше ни да го пратам. Меган ме разубеди. Една вечер кога го читаше на глас, сфатив дека измислени раскази кои сепак, несвесно, содржат и по нешто мое, нешто од мене, се створени најпрво заради нејзиниот глас и се сетив (и ги почувствував) стиховите на Ник Кејв "I didn't believe in the existence of angels, but looking at you I wonder if that's true", и тогаш се создаде расказот, го заробив во тој миг и веќе не го пуштам од таму, од таа соба, една вечер во јули.
Подоцна, кога ги објавија победниците, и јас бев еден од нив, не знаев ни како да реагирам ни ништо. Прв сериозен расказ, прв конкурс, прво се...
Расказот уште ми е заробен таму, во нејзиниот глас и јас слушајќи го. Рилке вели, со нејзиното дишење се креваат и спуштаат ѕвезди.
Денес, еве го пред мене весникот во кој е објавен и моето име до него. Расказот веќе не ми припаѓа само мене, сега е сечив. И си велам, онака сосема (не)скромно и (не)оправдано, од денес ќе почнам да бидам бесмртен. :coffee:
B38wqFMIQAAGyOG.jpg

п.с. го има овде. http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=12214151206&id=26&prilog=1&setIzdanie=23338

Убо ми е на душава. :coffee:

ДК

Што е финтава со воздухов во Скопје?

Си лежам по дома и нешто на изгорено ми замириса отварам прозор и вистина од надвор иде. Некоја гадна мизирба на гуми или што и да е?:mad:

Дај веќе нека спроведат некои мерки не се дише да му е*ам мајката. :place:

Драга КЕЕЕЕЕЈ!!!

Иако сум под алкохолни супстанци ама мора да го напишам ова. Само што се враќам од слава, а таму се погоди едно дете со ментален хендикеп. Е сеа еден момент многу ме погоди и ми се згаљди воопшто од човекот како суштество. Во такви моменти размислувам дека воопшто не ни треба да постоиме. Детево имаше и помал брат со него исто на славава. Детево беше 19 години а брат 17. Што воопшто не е малку. Абе за све што ќе каже детево со хендикеп брат буквално за се му се дереше да не досаѓа и да не замара. А немаше врска дека имаше такво нешто детево најнормално си праеше муабет. Сеа сваќам до негде како е да живееш со човек со таков хендикеп. Ама па до толку викање и карање стварно нема потреба. Па пикча ли му матер ( извинете за францускиот) имај малку разбирање. ИПАК ТИ Е БРАТ!!!! каков и да е!!!!! не мора да си толку огорчен и толку полн со злоба. немора толку да се дереш и да омаловажуваш. Имај малку разбирање. Од вакви мочковци ми се гади од човекот како суштество. Дали е можно да биде толку безобцирен и злобен спрема некој што е толку близок??? Преиспајте се малку и самиот...Јбг ијане сум цвеќе за мирасиње ....никад нит сум бил светец ните ќе се праам дека сум...ама што е многу многу....сакајте ги, чувајте ги и почитувајте ги тие што ви се бблиску...пошто никад не знаете до кога ќесе со вас....знам ова на сопстевена кожа иам осетено...не бидете злобни имајте разбирање...покажете дека има уште добри луѓе на светов..а недека е преполн со жган и идиоти...

Разгледувајќи ја околинава и анализирајќи ги младите и нивните интереси дојдов до заклучок дека најпреценетите две работи во моментов се пич*ка и пари.

ДК

колку само јака фотографија .... Најмоќниот чоек у Југославија и светот гали маче кое е со катанец околу врат ....

396806_10151105289486206_143201114_n.jpg

Последно уредено:
Кајгич додека кај нас се местат фестивали за поединци да си ги поделат пари, србите органираа фестифал за хуманитарни цели на кој собраа 102 000 евра + 60 000 евра од дополнителни донации намените за деца на кои е потребно лекување во странство.

Кеј

Преѓеска од продавница земав орбит ленти и ми се врати филмот нешто...Remember this?

10250296_4965693555889_8477976658995205300_n.jpg

Колку местења имаше со бакнежот и корпата страшна работа :pos::pos::pos:

Ај разбирам донекаде да се слика јадење или пиење досега шо не го пробале или е интересно сервирано. Ама да го сликаш ебаното кафе секој пат ко ќе го пијаш е дебилно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom