D
devojcence
Гостин
a voedno i ke gi zamolam clenovite na kajgana da nemi pisuvaat i zvonat.draga kajgana me prenesuval na forum po pp se sto sum pisuvala za sakanje za tesko i sl. i seir mi fakjal cel forum. olos tezok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a voedno i ke gi zamolam clenovite na kajgana da nemi pisuvaat i zvonat.draga kajgana me prenesuval na forum po pp se sto sum pisuvala za sakanje za tesko i sl. i seir mi fakjal cel forum. olos tezok.

Воопшто.
Да е обработено и офарбано да не му се гледаат тие линиите и да не знам дека е дрво, ќе преживеам. Ако не, ќе се задоволам со пластика, метал или било што друго. Никогаш не сум го сакала, а особено не сега откако фатив да ја чистам терасата (патем направена од дрво нели и тоа петпарачки). Убаво изгледа сега (бар делот што е исчистен), мислиш ново дрво сум ставила. Ама мачно е да се чисти бе. Чим завршам со чистење има да ја фарбам. За другата тераса нема чаре, ќе ја трпам дур сум тука. Иоанака поретко ќе се седи таму зашто не е заштитена од комарци.
Мислам дека ми новото омилено нешто.
Глупава еднава ја скокнала оградата додека бев надвор со другите и се враќам и оп, изненадување... Дур отидов да ја фатам еднава, веќе се нападнаа. И ај ги одвоив еднаш, ама ми се лизна од рака, и пак. И пак таа глупавата и доаѓа на другава што едвај ја држам, иако е уствари послаба. Како сум се дерела немаш појма. Ама џабе, не слушаат кога се у тоа френзи. Се исплашив многу у пм. Срцево не 300, 500 на саат. Ми требаше да седнам откако ги одвоив. И така си поплакав малку. Неубаво чувство. Среќа само глупавата имаше мала рана на образот, без крв. Иако изгледа дека е малку подлабоко, можеше да биде многу многу полошо. Мило ми е што можев да ги одвојам, зашто иначе ќе се откажев од чување кучиња. Ги сакам сите, ама стварно сакам да и заврши терапијата на глупавава и да ја однесеме кај што треба (со надеж дека ќе ја засакаат таму и ќе си остане). Неможам веќе жими се. И да отиде стариов, и само 2 кучиња. Никад нема да чувам повеќе од 2.
Аман више.

Мене почнаа да ме газат по патика, ееееј.
Али коа више газиш, згазни ми ја цела нога, а не цела тежина врз малото прсте.
Цел живот нешто му се случува нему. Да можеше да збори, вакво ќе беше.
Кај мора секој ден мене да ме трпи, па уште другите. 
Бар додека е жива.
Но, гледаш ли они колку се тоа добри? И колку само мислат и се грижат за мене? Нејќат да ми го расипат распустов уште на почеток. Стрцки.
Од септември како има да учааам. Леле како има да учаааам. Лелеее, еј. Како ќе учааам. Ауууу. Кока кола сум за нив бе, еј.
Ма каква кока кола, Скопско! 
(нешто у тој смисол, не памтам точно). Али ептен беше лут, мислиш којзнае што било. И мене тука ми се исцрта една слика пред очи, што ќе беше - јас да бев на местото на девојчето. Ауч, ме заболе. Одма ја избришав сликата.
Ко прво, они за малку ќе се судреа, а ја да бев, дефинитиваменте ќе се судрев. И којзнае шо ќе беше со мене. 
Цела е во тврда агрегатна состојба (ова демек знам хемија
). Ако ја стаам сега на шпорет и ја уклучам ринглата... ама на соодветно место, подалеку малку, можда и ќе се одмрзне.
Баста Шумеќо, Баста! Пор фавор! Не експериментирај, ќути и трај таму. Не барај беља. До вечер кај и да е, ќе премине и во течна агрегатна состојба.