Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Ме болат ноџињата, 4 саати надвор кајги шеткање, што е многу многу е! Но вредеше шопинготтт :P
Пресреќна сум, но има и една друга ствар која ми прави насмевка на лице и ми блескаат очињата:P
Не ти кажувамммм ТАЈНА Е :P

Eве пак, Драга... да Ти кажам нешто...
Убав зимски ден беше денес. Го искористив малце во шетање, малце повеќе по некои работи по дома... ама ОК е.
Убаво ми дојде неколку дена да се одморам од светот околу мене. Конечно, се посветив на себе... ми фалеше...
Батериите се полни, спремен сум за утрешниот ден... и за оној по него... и за оној по тие два... и се така додека пак кругот не се сврти.
Не размислував за ништо, оставив се да тече. Лошо е кога човек размислува многу, станува тажен.
Да, убаво ми е... оставив светот да се врти без јас да се секирам за тоа.
Ај, добра ноќ драга, толку од мене.

Д.
во последно време една колешка доста често ме бара на телефон за време на викенди, а кога имаме преку недела предавања се нешто не и јасно, па дури и глупости ме прашува.
што треба тоа да значи? :coffee:

Кајг, предности да имаш музика и добри слушалки: не мора веќе да слушаш бобан рајович, цеца, курац палац во автобус... И пензионери кај се расправаат за сардина партито што сами го организираат секој вторник и петок.
Него назад на другиот поглед, ова беше за автобусите.
Сум јадел шамари, овој беше апла сочен, од нејзиното височество: Реалноста. Кутрата сака да се свестам дека грешам многу, али кој бе, ќе одам бос низ стакло и жилети само да стигнам до некаде, не е битно колку ќе боли. Епа шо да ти прам сеа, it's me, nothing else and everything wrong, but yeah, that's me. Море три дена ме лупаат истите шамари. И редно беше да видам зошто:
За да сум среќен... А дали сум среќен? Па да, валда... Дали знам што е да си среќен... можда, можда е само некоја илузија создадена во чудната сива маса наречена мозок, психата, некои психотропни супстанции успат или малку повеќе кафиња. Па, што е да си среќен бе? Или, хмм... Дали некогаш сум бил среќен. И на тоа не се сеќавам. Сега ми е подобро од тогаш, тоа подобро е релативно дали е среќа или душевен мир (аа не, ова не работи кај мене, ете пак бајрам на умот) или што ти ја знам бе, се се дешава.
Сума сумарум испаѓа мазохистичка природа, а не сум и до толку дагоебам. Или па ако гледаш така, после секоја дешавка на патот до дома се мислиш кај си заебал, а знаеш дека си заебал. А уствари не си заебал. Уствари се било океј. А и тоа е релативно :D или не било океј... Или наједноставно, ти не си океј и се те води дека ништо не е океј.

Ајт

Кајги, значи германскиов јазик никако не го научив. Од 6то одделение го учам и не бива. Граматиката ја знам, за преведување терам некако, ама сам да составам 2 реченици не знам. И што е најјако секогаш сум имал 5 германски со ова знаење, на тестовите сум добар, а всушност јас немам поим од јазикот. Туку ајде, утре на тестот се надевам ќе дадат нешто полесно за превод, инаку лошо ќе биде.

@Продавачот у Фон: Да ја избришам цената?

@Puno: Не, не мора. Дипломата не е за поклон. За мене и за у Македонија ми е.

@Грујо: Будалче! Не се исплаќа да купуваш диплома. За истите пари моеш да биеш градоначалник.

П.с Јукреин данас:love:

1470206_589961217736980_184894130_n.jpg

Ако некогаш ти текне да си купиш елече како моден детал, немој никад тоа да биде како на Субрата Рој или Лешоски. Барем до толку имаш вкус бе човече.

Онака лабаво како и секој мој ден прошливе година дена , отупен до максимум , ограничен до бесвест,плав до бескрај,заинтересиран до кујна,сериозен до веце.Е тоа сум јас пријателке жута денеска,вчера, и утре.А за задутре ? Па веројатно и тогаш да го ебам .

Aко има акаунт на кајганава и ако чита, го поздравувам водителот од Радио Скопје кој пееше во живо песни од Дорси пред 2 часа.
Одличен вокал си чичко. Исто и навечер ко че раскажуваш и читаш на одредени теми те слушам, ептен јако гребливо, длабоко, бас гласиште имаш.

Уште цепеле на радио. Па добив инспирација и напишав статус за турците, на тој фан пејџо јакио :D

,,Пак турцине че ја пра педерската а.....“

-Питу Гули, 12 август 1903 година, Мечкин камен, за време на борбата наспроти 10 000 турска војска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom