Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Не се дери мори! Главата ме боли!

4 дена нон-стоп пред компјутер, а наочарите си ги скршив, ем ми бегаат буквите, ем главата ми пукна, си шибнав еден аналгин у максимус глутеус, чекам да видам дали ќе почне да делува па да отидам на факултет да видам што има ново. :sneaky:

-Еј ке одам дома да спијам...И потоа по некој период го факаш онлајн и сфакаш дека сиот твој труд да насмееш некој и да му угодиш бил залуден...Фактички тој некој се крие од тебе?
Инаку синока имав преубава вечер...Се надевам сите вечери ке бидаат такви.Да да,зависи од мене:pipi:
Денес се договорив со едни пријателки мегу кои и Мекица да одиме на пица во град...Да се потсетиме на старите добри времиња...Всушност јас со нејзе сум речиси секој ден...Сијамски близначки на повидок <3.
Започна и учебната година,сите вриштаат,сакаме Лето не сакаме школо а кога ке завршат со гимназиското образување сите ке плачаат:Ги сакаме назад тие времиња...Затоа средношколци искористете го овој период додека можете.

Втора година по ред кај што и покрај тоа што за мене е “неважечки“ имам серка од овој прв-училишен-понеделник, дефинитивно оставил белег кај мене од годините уназад :pos:Па и тмурен денов, ги жалам основците и средношколците :D

Кој не ја видел - тој не се родил
кој ја видел а не ја вкусил - тој умрел
кој ја вкусил - тој не куртулил,
оти ќе живее....

Венко, утрински него си го читам, good start of the day (y)

Draga nemozam da poveruvam kolku mi se izmeni zivotot za samo 3 meseci. Totalen presvrt. Mislam deka edna godina sum ovde, nekako mnogu raboti se slucija za kratko vreme, bas vcera razmisluvav, ja najdov ljubovta na mojot zivot ovde, pocnavme da ziveeme zaedno so 10 evra, se selevme 3 pati, ostanavme bez rabota i dvajcata, ama pak na kraj se se sredi, i vo nieden edinstven moment ne zazaliv, nitu se pokajav za bilo sto. Znam deka sum tuka za nego, a znam deka i on za mene, vo bilo kakvi nevreminja i bilo kakvi situacii. Bitno e deka se e vo red, na kraj, edno nauciv, kolku povekje pozitivno razmisluvas tolku povekje pozitivno kje ti se slucuva. Go sakam, nemozam da ti opisam kolku mnogu.

К,
Око не склопив синоќа, главата ми е полна со глупости, на ред бул и на нес+кока кола сум од сабајле... Да не збориме за тахикардијата од горенаведените бевериџис... И систем админот ако не се појави во наредните 10 мин. да ме стави во домејн, се ќе запалам.... ПМС FTW!!!!

Се обидов да бидам некој што не (сакам да) сум. Шетам чаршија, но не ми е интересно, секогаш истите фаци. Цело лето значи, потполно цело лето секој ден излегување чаршија, бадијалџии луѓе. Ми се здосади истите луѓе да ги гледам, а другариве и другаркиве напротив тоа е чест некој да ги види чаршија! :cool:

Не сакам гужва, но сепак одев во неа.

Во кафич/дискотека најдоброто нешто е што кога ќе се опијаниш и малото прст да го видиш ќе се изнасмееш и се ти е позитивно, другото стандард: Здравко Чолич, Бјело Дугме, Лукас и уште некој од турбофолкерите.. Гужви големи, фрчат статуси на фб дека се хејтери на турбофолк, а штотуку се вратиле од таква забава....

Дојде време за на школо, а јас ќе чекам уште 14 дена, ај дотогаш ќе поодам на работа, па ќе си почнам со факултетот. Сакам максимално да го искористам слободното време и да си продолжам во топ форма околу учењето како што беше во средно. #бубалица# :гик:
Нема врска!

Зборот ми е... ми фалат старите и добри времиња коа водев гејмерски живот! :place:

Си најдов нова занимација се вика I doser И покрај мојот скептицизам работи бре :pos::pos::pos::pos::pos:, најсериозно.
Ги пробав пониските нивоа иако пиратот од заливот пиратски има ставено и повисоките нивоа се за беспари :icon_lol:.

dobro be draga bivase li da sum tolku golem baksuz se mi se sreduva popoleka ali plata ne sum zemal 5 ebani meseci da fatam da go kradam k go naebam da go prjavam o sudov ke se vlecam
bivase li tolku baksuz da sum sve u takvi bosh firmi da naogam rabota koa me vikaa u t home da rabotam ja ne ubavo mi e na benziska epa sea sedi i trpi

Кајги незнаеш колку ми е мило што завршив средно пред неколку години, па не ги фатив експериментите и хировите што се прават на денешните ученици од страна на повисоките образовни истанци и градски совети.

Имено, доаѓа денес сестра ми (која што е четврта година средно) од прв школски ден, и е крајно револтирана. Денес на класен час веднаш им соопштиле дека годинава матурантите покрај државната матура и бранење на проектната ќе полагаат и екстерно во февруари. :eek::eek::eek: Која е поентата матурантите да полагаат екстерно во второ полугодие кога неколку месеци подоцна ќе полагаат државна матура која се состои од екстерни и интерни предмети ??! Класната ги смирувала дека џабе од револт и штрајкови, кога таа одлука веќе била изгласана на советот и останува само да се спроведе.

Мислам сериозно бе кој е генијалецот на ваквта идеја во МоН, да му честитам и да му кажам браво успеавте од образование спрдња да направите. Кога јас бев средношколец мислев дека подоле образованието неможе да оди. Ама изгледа можело, и уште може. Ги жалам денешниве деца што учат школо, не добиваат никакво суштинско знаење а ги дерат со тестирања, проверки од плукни залепи - реформите.

ДРАГА К.......

Знаеш која најдобра вест до сега? ИМАМ СПОНЗОР :cool: денеска точно пред 5 часа е склучен договорот одлично преодличноооооооо :vozbud: Тоа е нешто најнова вест и најдобра вест засега. Одиме понатака во нови успеси конечно некоја добра вест. А и да заборавив знаеш она еве шаснаааааааа ииииииииии нема гол :( Само ова не е за фудбал... :D Али нема везе си реков еј конечно но после тоа ејјј ништо :confused: Ајде више срече у другом животу (y)

Лека полека го билдам криминалното досие, тука на форумов, пред некое време бан од тема, сега 5 поени казна, така така, Хуго хир ај кам. :)

Инаку денеска на бапка, оти имам рефлекси на коњ. Престап обично значи поништен гол во ракомет но не и на полигон.

Ќе направиш проект.
Ќе го спроведеш.
Ќе предвидиш интерна проверка.
Интерната проверка не е доволна додека некој незавизен надворешен проверувач не оцени дека интерната проверка е спроведена како што треба.
Бидејќи надворешниот независен надзор може ќе се корумпира, ќе предвидиш и дополнителен надзор на надзорот.
Е после тоа, ќе мора некој да ревидира кој што сработил, значи потребен е ревизор.
Конечната оценка ќе мора да ппомине низ рацете и пред очите на сметководител, кој, пак, мора да реферира на водителот на проектот.
Нели, се` мора да биде скоцкано како треба.

За шо праевме муабет?
А, да, проектот.
Who the fuck cares за проектот. Имаш две соби документација, провери си шо те интересира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom