Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
потребата да се чекират кога одат на кафе никако не ја сфакам кајго...седнуваме на кафе наместо муабет сите на телефон чек ин бла бла...:tapp: убаво им имам дадено на знаење дека кога чекират мене да не ме тагнуват од таа страна сум на раат ама бе...сакат да идеме на кафе само за да се пофалат дека седат во кафич? :tapp: и така еден сат дремав слушнав се шо се десило од викендот и се пишманив шо излезех...значи страшно кајги....
ее да и една особа многу ме изнервира преку телефон...ама ако јас памтам-ама и вракам :sneaky:

Кајганче!
Убаво пројде денов. Да не отидев на тераса и да не ги видев празните улици и паркинг места, ќе изумев дека е недела.
Малку ми е здосадено од кафе средби а луѓево не прифаќаат други идеи па после мрчат кога им откажувам љубов.
Пример, одамна не сум била во парк, а есенва би била одлична прилика за крцкање лисја таму и муабет уз пивце или слично.
Еј, и дај нека ми се посреќи веќе еднаш, аман :cautious: .

Д.
слично како постот што е малку погоре......идам на гости кај братучеди што се немаме видено 100 години и тие сите на мобилен закачени на фејзбук, а врсници сме.
јас зборувај нешто глупости треси, тие влезени в телефони сите. аман де им викам одморете малку луѓе вратете се во реалноста......бог да чува......се изнервирав......:unsure: во ум си викам готово повеќе не идам, а што е најтрагично 100 години ме молат на фејзбук да сум пошол кај нив на гости за подобро да сме се запознеле......мајките ни се први братучетки, ние прв пат се гледаме во живо.....
замина светот во неповрат од технологијава.....се по ѓаволите........

Денеска денот од најглупав се претвори во најубав. Решив најголемото дерби во Англија меѓу Ливерпул и Манчестер Јунајтед да го проследам со фановите на Ливерпул во Скопје, вчера земав карта и спремен бев за да тргнам. Сабајле во 7:45 одам на автобуска, влегувам во автобусот и тука почнува „авантурата“. Другар ми требаше да се качи во автобусот од с.Марена на околу 5 км од Кавадарци. Стигнуваме таму него го нема, му ѕвонам ништо (сега разбрав дека имал 40 температура и бил на болница) и така јас фино лепо стигнав сам во Скопје кај 10 часот, а натпреварот почнуваше во 14:30. Си викам ај да одам во Веро зошто тоа е најблиску, а и јас не го познавам добро Скопје. Тука се врткав околу 3 часа, луѓето може си помислиле дека сум ненормален. И фала богу се најдов со RickyLFC9 кај 12:50 потоа конечно отидов во Ајриш паб. Полека се собраа голем број фанови се запознав со Scouser88 и Pravnice и почна натпреварот. И уште во 4та минута ГОЛ, се створи голема еуфорија која траеше низ целиот натпревар. Последните 10 минути од натпреварот ми се чини беа подолги од 3те часа поминати во Веро. Сепак на крајот заслужено победивме и во 17 часот си тргнав кон Кавадарци среќен и задоволен што имав можност да бидам дел од голема група фанови на мојот омилен фудбалски клуб и да запознаам некои од форумџиите. :)

Конечно дојде денот кога дечиштана ќе тргнат на школо и ќе се мавнат од улицана на која урлаа по цели денови, конечно човек ќе може на мира да одмори коа ќе си дојде од работа. Ќе рече некој "па ти нели играше на улица исто како нив", да играв, ама овоа сеа е претеризам...од сабајле до вечер урлаат по улицана, ама веќе завршува тоа.

Премногу сум станала емотивна! Пред некое време плачев кога ја дочитав Вештица, денес плачев на финалето на 2ра сезона на The Killing. Со години немам пуштено солза поради книга, а пак поради филм уште помалку.
Сега следи најтешкото, враќањето во реалноста...

Лајк :rolleyes:
Ми се пригледа филм. Ја сум потежок случај, не ми текнува филм (а кој сум си го избрала сама или од филмски истомисленици) на кој не ми се насолзиле очи. :icon_lol:

Кајги
утре тежок ден ме чека особено фактот дека треба да се поминат еден куп километри, да се чека со часови во редици, да се дремни утре во метрополата чунки во вторник пак обврски низ скопјето. Се надевам дека ќе завршам работа и на факултет и конечно ќе ми дадат насоки за ова дипломската оти се мрднав нема материјали никаде.
Денес горе долу досаден ден, учење, работа...ТАПА
Да ти се пофалам, турнав брадата денес ко талибанец бев напраен почнав сам да не се познавам прво, сега како сум се тасмосал цицка сум напраен во лицево :) И шо е денес работава, нешто водата слаб притисок ко да ми има, изгледа сите за на чколија се капат за утре :D

Кајги знаш шо? Си отворив една лименка пиво мхм убавина,ми се припија пиво па зашо да не и понудам на душичката...цел ден гледах денеска фудбал и дури сега на пиво ми текна :tapp: ама шо е битно колку е сато утре не сум на работа па :pipi: кајги стварно не ми се јасни машките шо не гледат фудбал и жените шо изиграват некои шмизли демек пиво е за мажи де де де....е а добар фудбал беше барса нели кајго? гледаше? ;)

Ооо 12 и пол...готово, доста за денес. Утре нов ден, состанок у школо у 11 па да видиме дали ќе има доволно часови дали ќе се работи или ќе си седам дома со прстот во уста o_O

Сабајлево полагам градска и се тешам дека можи да биди полошо од вообичаено. Пример станувам, ми се изместува жилава на вратов и не можам да ја мрдам црпкава лево десно :icon_lol:

п.с многу јако е да возиш бицикле ова време и да слушаш Редиохед на слушалки, додека на пат поминува по кола до две во текот на цело возење. Ко си дојдов, вадам слушалките и гледам сестра ми го пуштила концертот од визбата и спие во кизнај кој сон.

Мечка страв мене не страв. Че ја скинам на рачна!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom