Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Doesn't it seem like everybody just shouts at each other nowadays?

I think because conflict is drama. Drama is entertaining, and entertainment is marketable.
Finding consensus and common ground is dull! Nobody wants to watch a civilized discussion that acknowledges ambiguity and complexity. We want fireworks. We want drama! We want the sense of solidarity and identity that comes from having our interests narrowed and exploited by like-minded zealots!

Talk show hosts, political candidates, news programs, special interest groups...
They all become successful by reducing debates to the level of shouted rage. Nothing gets solved, but we're all entertained.

Драга, има да се утепам од гледање филмови оваа вечер, и тоа по твоја препорака од Филм и ТВ :)

Знам кајгано, знам, ама зошто не се замрам ко порано, а? Како и да е, брзо ќе заврши... Само уште две недели. Можам толку да чекам, не ми е проблем. После ново руво...

Кајги држи среќа! Ќе ми биде повеќе од потребна денеска, ќе биде напорен ден сепак се надевам дека на крај ќе заврши успешно денов и ќе ме послужи среќатa :свиркам:

Другар, денес сум среќен, еве и зошто.
Се ближи 50 години од оној ден кога сонот ми го прекина големата подземна сила,
имам многу книги за таа катастрофа што го снајде тоа утро мојот град Скопје,
но имав и еден голем албум со слики кој долго време го барав и еве денес го најдов,
со вистински фотографии сликани истиот ден на 26 јули до пладне,а некој и подоцна,
е тие фотогравии сакам да ги споделам со тебе и со твојте членови,и ќе ги постирам.
Фотографиите се со напомена страшни,жалосни,расплачливи и вознемирувачки.Некои фотогравии и прв пат ќе ги погледнете од тој агол,(перонот од старата жел. станица.)
Но повеќето се како тоа место изгледало и пред земјотресот (гранд Нотел Македонија)
Има раѓања истиот ден на нив но и многу умирања и многу рушевини, има ученици во шатори и разурнати факултети.Има сам човек или мајка,како со денови клечи на рушевините,чекајќи некаква надеж за живот иако затоа нема повеќе никаква надеж.
За сите овие слики ќе ги ставам во една нова тема за Животта и Смрта во Скопје тој ден на 26 јули 1963 година. Ќе ги пресликам со мобилен,другачие незнам.
Биди поздравен, и долго жив и здрав.

Прајте шо че прајте, јадете шо че јадите, обожавајте шо че обожавате, сакајте шо че сакате, ама сето ова прајте го со мерак и по малку стил, оти че дојди ден кога прајте че премини во праеше, јади во јадеше, обожава во обожаваше и сака во сакаше. Ден/спомен посветен на вас и вашиот живот во глобала и то.

Онака одбивам да покажувам на некој дека не сум она што си замислува за мене, или да покажувам дека сум поише од тоа што мисли дека сум. Онака имам попаметни работи од тие тралалајки.

Драга, лошо време, лошо место, лош начин... лош ден.
--- надополнето: 16 април 2013 во 19:07 ---
Драга, лошо време, лошо место, лош начин... лош ден.

Passed down to you...

Индулгенции.. Индулгенции за родендени каде не сум бил, индулгенции за места каде нема да бидам/не ми се по ќеф. Индулгенции за одржување на баланс. Fuck баланс, коа ми се седи со друштво и дискутира за некои подлабоки теми, еби баланс онаму каде друштвото ти се заснова само од импут и аутпут, еби го балансот и од БИмилк што корне на извештаченост и канцерогеност.
Е такво нешто не сакам. Каде е ебаната спонтаност после сево ова? Каде се смешките, шегите кога некој од нас ќе направеше мала неправилна дигресија во мислата. И сите ние ќе се насмеевме од срце. Заедно. Каде умре сериозноста кога е најпотребна во најголемите маки што било кој од нас ги имаше?
Сега се` е аморфна маса. Чиста безживотна аморфна маса. Еден е и шегаџија и филозоф. Исто како и другиот. И третиот. Сите знаат а не сакаат да дознаат. Молчат и не се трудат да променат нешто најпрво кај себе. Сакаат линеарна прогресија. Се плашат од мал крах. Ебати ко да се искочени од Лудовиковиот метод, опрани мозоци, спремни само да чинат добрина. Им се слошува од насилството или поточно напливот на емоции дали било позитивни или негативни. Молчат и си буткаат. Демек имаат нешто прогресивно во себе.
Колку само се во заблуда.

So says Saladin

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom