Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Како се казује на Кумановски: Јас сум на сексуална диета последниве месеци, строго ја почитувам дома,
ама кришум кај комшиката земам дупла доза, таа е апотекарка и знае што да даде,а комшијата е рибар.

И луѓето не се тоа што беа, колку подобро ги запознавам толку повеќе ги сакам животните. :(
Кога ќе видам со какви дишам ист воздух ми се иде на марс да се качам. Клеветачи, газолижачи, дволични, некултурни и фаци што не разбираат од никаква заебанција. Ама ај уште една недела и ќе се осеќа свежината на алпите. :noze:

Драженко,
Џусот ми се истури :icon_lol:
10393592_807392115947405_915635950150372514_n.jpg

Дк,

Ау еј.
Без интернет повеќе од повеќе од 1 недела.
Се скренав.
Имам толку многу за скролање сега.
Се читаме друг пат.

Мрзам кога луѓе не праат муабет поради муабетот сам по себе туку колку да имаат комуникација со соговорникот. Од истата причина не можат да ќутат и да уживаат во вожњата во автобусот со тоа што иницираат муабети кои се без врска, ниту они, а ниту јас сакам да ги праиме, ама колку да се зборува нешто за да не се осеќаат лошо.
Од истата причина сите несогласувања у муабетот ги доживуваат како знак дека „пријателстовто“ ќе се расипе, дека ако не го делиме истото мислење дека тоа ќе го скрши нашиот рапорт и добри односи.

1.Не морам да се сложувам со све што мислиш и/или кажуваш И не мора да најдеме компромис за да сме другари.
2.Некои од работите кои ги зборуваш не ме интересираат, нејќам да ги слушам и не сум приморан да ги правам со тебе пошто ќе се осеќаш лошо и самодовербата ќе ти падне ако не комуницираш по СЕКОЈА ЦЕНА со некого.

Драга ...

колку ми е убаво кога после лошо утро ќе отидам да се истрчам на Гази Баба. Нема ништо подобро, а и болката од воспаление на мускули ја обожавам

ДК
Мистерија ми е како успева Милковски толку време да опстои како спортски коментатор. Толкава монотонија има човеков кога го слушаш, ни глас ни содржина ни форма не поседува за да те привлече да го слушаш. Од друга страна има па луѓе што трескаат по 100 киксови на утакмица ама гласот им е предодреден за коментаторство, едноставно немаат монотонија. Милковски и неговиве "талични" коментари се убав приказ за утепана телевизија како МРТ.

Океј, прво ќе почнам со тоа дека ако имаш психијатриски/душевни/мањебитнокакви проблеми, со тоа шо преку вечер ќе станеш верник, не значи дека си ги имаш излечено проблемите, туку дека не сакаш да живееш у реалноста.

Второ, многу битно нешто е, социјално здравство сакс.
И не, не го прајте муабетот: и кај нас ли да умираат луѓе како шо умираат у државите каде шо нема социјално здравство? Оти плаќам задолжително социјално здравство месечно се дешава следното.
Одам денес кај психијатар, ми беше закажано у четири саат, пошто нели ние сме многу напредна нација, и се убаво, стигнав таму 10 минути порано, и психијатарот не ме прегледа до 5 и 40. Сериозно? Чекав 2 ебани саати само за да ти прдне на курот мори, краво дебела. Исто, не плаќам осигурување за да не ме ни сослушаш, и за ебани 5 минути да ми препишеш 30 сорти лекови, а не ни знаеш шо ми е. Не ми ни праша шо ми е. А се стрча за тоа да ми кажеш дека држиш приватни сеанси со релаксација и медитација. Сериозно? И да, да не заборавам, 1.000 денари е од сеанса медитацијата потпомогната од психијатар. Оу гад.

Да, у секое едно општество каде шо има болни луѓе, луѓе ќе умираат, ама у нашево социјално здравство умираат сите, у здравството каде се приватни фондовите ќе умираат 1 посто најсиромашно население.

П.С. Имаше една женичка која чекала 4 саати пред мене, и курот ја болеше докторкава. Фала ти многу, социјална државо!

Абе што народ сме еј стока,а има некое отварање на некој трговски,или што и да е,за муфте народ зид.Слушам вчера се грабале за едно парче пица,и за сладоледи:facepalm:.Ете затоа од вакви причини не идем на вакви дешавки,ако сакам да видим ќе си идем некој друг ден ко ќе нема гребатори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom