Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
ДК
Опасен патриот бил и прилепскиов градоначалник
"Аjде сите заедно Ма-ке-до-нија! Ма-ке-до-нија
Ви посакувам убава вечер со Халид Бешлич"

И така пред заминување седиме со женскава и пиеме сок малку оддалечени од центарот.
Десно имаше една женичка, малку дебелка со пукалца на глава. Потстана и вика
-Уф шубо си потпрднав. Дечко дечко, да не знајш кај има веце, ми се сери.(се пули на кај нас и ме прашува)
(ми светна мене колку е сатот) -Право и велам, на кај кафичине, влези во некој од нив.
(Еве ја се приближува мајчинава, јас се пулам во женскава, по малку смеа ми навира не знам како да реагирам)-Дечко, абе да не го знајш Аце од Прилеп. Еве му ѕвонам, не ми се јавува. Дојдена сум со Драганче Митрески легендата, оној лепотанон го знајш? :pos:
(јас не знам дали да се смеам или да плачам)- Да да, како не го знам Драганче.
-Ти женска го знајш Драганче лепотанот? Мора да го знајш. Да се сакате двајцата заљубени сте, да не се мамите еден со друг. Убавка си ти. Туку син ми загина пред едно време, не знам шо да прам сега(почна да плачи по малку)
-Живот е, продолжува понатаму (и викам)
Ко зеде така сочно ме погали на фацава, на ракава, а заборајв претходно да кажам дека на почеток муабетот со гасот, со раката се прочепка на задник. Станав некако и и велам на женскава, ајде да си одиме касно е.
-Одиме ние (и викам)
-А дечко дечко железничката на кај е, бесплатни возови имало за Битола. Ако ме нападни некој да барам милицајци. Да не ме нападни некој.
-Има на секој чекор полиција, плус има доста луѓе, немаш гајле. Оди од тука, само надолу, потоа прашај некој да ти дообјасни за понатаму. Ајде поздрав
-Дечко дечко, животот оди понатаму така е , така е ? Мора да живејме.
-Така е, животот продолжува.
-Добро добро, поздрав, чао деца

Фативме таксиот и да не нема. Чудесија од завршеток на уште една пивофестовска вечер во која единственото поминување низ чаршија ми беше кога порачувавме за јадење и кога купивме за пиење. Ни Халид, ни Данајела, ни ништо. Максимално кулирање зачинето со чудесија од човечко битие:)

А да, уште се тријам на фацава со сапуни.

Драга,
Сакам само да се поздравам со тебе и да ти кажам дека ќе ме нема десетина дена. Ојдов јас до Грција, малку да искулирам и да се одморам. Бидете ми поздравени. <3

Кајги
Знаеш што?многу интересен народ смо,нели Пивофестов беше само за тешки сељаци?Епа како тоа одеднаш,сите рокери,металци,рапери,заминаа на пивофестов.:confused:.Ауу да бе забраев они заминале само ради дружбата:pos:,добар виц нема што,ајт поздрав сеа.

Еи Кајга Кајгано
сеќаш се за муабет за двоумење
или не, да а ?
епа ја се двоуму, ама дали на хатеце поише или на пиво
стфарно и несакајки примети и уз пастрммм мај лију дека сам ударен тинејџерско викендашkи
e a Kaјгано како ги викаф џуџиња у Босну ?
раја до јаја : )

kolku samo e selski vozduhov vo prilep, halid bato ne si ti kriv makedonceto e

К. брка а скопјанки бегаат, прашува: Како е вика таа девојката? Надица добива одговор од другарка и, па му вика ќе се вратиме :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. А бе трк по нив избегаа ааааааааа па ќе дојди О. од врата и ќе вика Фамилијо моја манијаци невидени :pos::pos::pos::pos::pos:, остајте ги чупината на раат :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Драга моја кајганијке,
На многу ликови од овде кај тебе им сметало моето лајкување.
Пффффффффффффффф :rolleyes:
Еднаш им кажав, ама изгледа не прочитал секој.
Ами ај еве им пак, за да си знаат...

Лајк(Like) опцијата

си легнал доцна, отепан изморен ти се спија и
39911171.jpg

:@@@@@@@

Ја сакам дрогата на Буцио. Во исто време, мислев дека оваа блу лејдибаг нешто ме свиѓа а таа на сите лајкови ставала и сеа онака непосебен се чувствувам.

А во другите вести од Балканот, ако не го направи тоа, сериозно не знам, еве вака.

Мала, пази го моментот : Си седиш на тераса, си гледаш во моренцето, ветре те пирка, дишиш убав и солен морски воздух .. А во позади ти тинчи 'Не заборави ме' од Јована Типсин, од терасата на србинот преку две соби. Пу да ви е*бам геџовските закуравени глави !

Фино е иначе, откриваме убави плажички за скоро десетгодишнината ... :cool:

Драга К.

Нели порано кога бевме деца и ќе ни испадне заб, го стававме под перницата и замислувавме желба.
И кога ќе видевме празнина во дрво, остававме кутија и чекавме да го добиеме она што го сакаме.
Кога ќе дувавме свеќички, замислувавме желба.
Дури и кога ќе видевме како паѓа ѕвезда, повторно си замислувавме желба.
Нешто убаво. Невино и безгрешно, како нашата детска душичка.
Но силно ги затворавме очињата. Ги притискавме капаците...
Силни желби биле тие.
А каде се сега сите тие желби?
Заминале некаде во бескрајот, во неповрат.
Исчезнале заедно со утринската магла. Избркани со звукот на петардите.
Избледени со текот на годините...
Wish.jpg

Или можеби сеуште летаат во воздухот, како глуварчиња носени од ветрот, барајќи го својот пат. Патот до нашата среќа...

Ми вика охриџанката Застани пред мене овај стариов сака да ми се лупнит :pos::pos::pos::pos::pos:. Го гледам дрво напраен и игра пред нејзе :pos::pos::pos::pos:, го изваде чешелот џеб и почна да ја чешла косата. К. вика му го блокира видикот. Пууууууууу како беа облечени слободно како за на Карневал во Рио, не беа топлес уште тоа фалеше па со стап да ги бркаме околу нив :icon_lol:. Му викам на К. оваа вежба нешто не можи онака природно во газот да изгледа така, аеробик фитнес шо ти ја знам....

Драга,

последен ден од Срање Фест, одвај чекам да заврши. Вчера со друштвото буквално бевме одделени од народов. Нормално бидејќи не слушаме таква шабанерија, па заминавме некаде подалеку од центарот на градот, да се посмејме и испиеме некое пиво некаде во парк. Денеска уште по срање ќе биди, па затоа истата идеа од вчера ќе се примени и денеска, а потоа се ида на After Party Trance журката до сабалје! Има да биде водено и лудо!

Се надевам другата година ќе има добра програма за ПивоФест БАРЕМ еден ден. Стварно сум разочаран од 2Cellos и од Inna. Тие не заспаа, а Inna 3 песни ги пееше по 2 пати и ајде чао си заминувам јас. Мизерија е овогодишниот ПивоФест. Добро е што има After Party Trance журката иначе од дома немаше да излезам.

Ккао и да е , сите што сте на ПивоФест, убав помин вечерва и се гледаме на After Party Trance журката.
Поздрав !

Д.
што е финатава сите шти почнаа да се означуваат низ фб каде и да одат? Марија е во Бања, во Моја Куќа (се сере).......Ана беше со Кики и Вики во/на Кафе, спроти бутик Ставре :tapp: Јана беше со Петар и Павле во/на Пивофест, во Прилеп.............
ја ако почнам вака да се означувам, нема да ми ги пронајде фејзбуков сите локации на кафаните и кафичите :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom