Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,
Јас стварно не знам што станува со младинава. Незнам дали јас сум старомоден или времево ги збрлаве младите. Ако им кажеш дека не чини што земаат во претерана количина алкохол, цигари и прават останати пороци, што е штетно за нивното здравје, а е штетно и за нивната околина, они на тоа остро ти одговараат дека ти врска немаш. Посебно им се чудам кога ќе кажат дека тоа немало врска, затоа што сите грешеле и затоа што сите еден ден ќе умрат.
:confused:

Бил татко ти во војска?
OzwY2Ad.jpg

Да. Е вака му летала главата. :lolzz:

Сеа ја видов сликава, се сетив колку замарав со овие. И лани го правам ова и му викам на еден внук бил татко ти во војска?
-Не?!?!
Ок ај да бил, вака ќе му летнела главата.
-Ајдееее глупости.
:(

Драга ,кога имаме можност, немаме храброст , кога имаме храброст, веќе немаме можност затоа треба по храбро во животот па и по цена на неуспех или разочарување ,зошто некој прилики во животот идат само еднаш..

21ви век е, сите имаат кој бесплатни минути, кој неограничен разговори, интернет,вибер, курци палци.И пак ти титкаат на моб ко да им гори куќата, мислам дека и у пожарна би титкале.

Едно од најголемите guilty pleasure во животот ми е инстаграм профилот на Brendan Fallis. Кога се осеќам нерасположено и разочарано во животот или ми треба boost на мотивација, си скорлувам низ неговите слики. Понекад ме доутепува, ко ќе сфатам колку ми е тапа животот наспроти неговиот, језда неферски е да правам споредба, но сепак. Али почесто успева да ми го крене духот и да ме инспирира. Понекад скролувам до самиот почеток, од пред 2000 и кусур постирани слики и почнувам да се лигавам пред екран. Му го обожавам ставот у животот што го има, многу позитивен. Увек бодри дека трудот се исплати, дека треба постојано да работиш на самиот себе, да не се откажуваш. Башка, константно патува. Врвен живот (профил)!
computer3.gif

П.С. И миксовите му се топ!

После 9 саати континуирано вежбање математика плус 3 саати полагање, почнаа веќе да ми се привидуваат некои бројчиња околу мене. :coffee: Ма да реално букви, али нема везе. Сум забораила колку е подобро овака кога не спиеш, отколку кога спиеш. Сеа си имам еден куп вишок енергија. :D Ама раат сум си. :D После дури и елката ќе си ја китам. :P
Страшно мрзам кога ќе излезам од дома и ќе почне да ме копка дали сум ја оставила ринглата уклучена. :cautious: Се вратив назад да проверам и нормално дека лажна узбуна. После ми текна дека заборавив пенкало да си земам, (среќното пенкало! пардон :D) па пак си се вратив до дома. После на пола пат до факултет ми текна дека не носам ништо за лична идентификација, па трк назад по лична карта. Ако не си ја забораам некој ден и главава, арно ќе биде. :D
Него ај да си накитам нешто, не бива овака, Нова година иде. :D Плус новогодишни колачиња, едно друго трето, хо хо хо.
big-santa-hat-smiley-emoticon.gif

Испрoвoцирaн oд Нинo oд пoгoре,јa дa ти се пoжaлaм декa нит иaм весплaтни минути,нит неoгрaничени рaзгoвoри,a oд интернет сaмo вифи :zelen:

Другo,читaм сеa Авoлoн ревoлтирaни биле рaди oткaжувaњетo нa прoслaвaтa нa плoштaд. Пеки,верoјaтнo мoжaт и сaмите тие дa гo тужaт Грaд Скoпје зa штетa и нaјгoлемиoт дел oд пoстoт нa фб им е oкеј,aмa кoa видoв декa пишaле oти прoслaвaтa нa плoштaд билa oд хумaнитaрни причини ми се припoврaќa....
Луѓетo шo биле пoсирoмaшни дoaѓaле нa бесплaтнa прoслaвa зa Нoвa гoдинa...
Првo нит е бесплaтнo,a причините не се ни мaлку хумaнитaрни.
Мoже ти немaш кaј дa спиеш,мoже немa штo дa јaдеш,aмa не oчaјувaј,Авoлoн и Грaд Скoпје секoјa гoдинa ти прaвaт хумaнитaрнa зaбaвa нa Плoштaд...
Вулгaрнo кoристење нa збoрoт “хумнитaрнo” вo пoстoт.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Она кога ќе влезеш у кладилница со 100 денари за да пишеш ливче а си одиш после со 30000:D.Ќе го тетовирам бројов 33.Пишав ливче за 70 денари и ми останаа уште 30 па реков дај да пишам некои бројчиња за Lucky balls да ја видам среќата.Не очекував ништо само онака незаинтересирано ги пратев бројките кога после 7 извлечени глеам дека ми фали уште една:vozbud:.Срцето ќе ми излезеше но за среќа ја фрли и таа,33:drk:.Како ми дојдоа овие пари пред Нова Година и другиве празници.Ако не ги поебам до тогаш а дур имам ќе биде ЖИВИМ КАООО ШЕФ :pijani:

Она кога ќе влезеш у кладилница со 100 денари за да пишеш ливче а си одиш после со 30000:D.Ќе го тетовирам бројов 33.Пишав ливче за 70 денари и ми останаа уште 30 па реков дај да пишам некои бројчиња за Lucky balls да ја видам среќата.Не очекував ништо само онака незаинтересирано ги пратев бројките кога после 7 извлечени глеам дека ми фали уште една:vozbud:.Срцето ќе ми излезеше но за среќа ја фрли и таа,33:drk:.Како ми дојдоа овие пари пред Нова Година и другиве празници.Ако не ги поебам до тогаш а дур имам ќе биде ЖИВИМ КАООО ШЕФ :pijani:
Исто комшија мој кој не е голем коцкар,си го имаше замислено бројчето 36,година дена наназад уплаќаше тикети со 36 денари(настрана другите уплатени ливчиња),пред нецел месец со 36 денари и изиграни околу 15 утакмици 1-1 3+(тикет искомбиниран од сите можни лиги во светот:D) му опали кецот и батето го олесна моцарт за 33 илјади евра,повторвам 33 И Л Ј А Д И Е В Р А,од опел корса се префрли на мечка,не е излезен од неа.

Nesonite nokji se povod za da ti odletaat nekade daleku mislite, nekade kadesto odamna ne si bil, kadesto I odamna ne si posakal da bides, ili mozebi daleku odletanite misli se povod za nesonite nokji.
Tolku mnogu misli, a tolku malku zborovi, tolku mnogu razgovori, a tolku malku razbiranje, tolku mnogu son, a tolku malku sonuvanje, tolku dalecna, prazna I tugja soba, a tolku topla I sto e najcudno povtorno mora da gleda na zapadna strana....studeni utra I topli veceri.
Se plasam deka ke pomine vremeto vo koesto si vikam "ima uste vreme", a do togas, ima uste vreme, dobra nok, zimata zapocna, ja sakam verojatno zatoa sto I ona e isto ladna kako I mene, samo sto nea ke ja stopli globalnoto zatopluvanje, a mene ni toa.

Кога Данте Алигиери ја пишувал Боженствената Комедија, или поточно кога стигнал до деветтиот круг на пеколот, сигурно црпел инспирација од Заводот за вработување на Македонија и фондот за пензиско и инвалидско осигурување.

Таква тортура, мачење и незнаење богами сеуште не сум видел... Се партиски вработени лица кои ни тие незнаат што работат таму, а лапаат по 22000 плата.

Драга
Од огласи за работа издвојуваме:
  • Работно Место: Економист
  • Индустрија: Медицина
Потребни Квалификации: ВСС • Добро познавање Photoshop • Добро познавање на Microsoft Office пакетот (Word, Excel, Power Point, Worpress) • Безпрекорно познавање на англиски јазик – писмена и усна комуникација • Социјални мрежи

Или во превод: човек за се'

Пред некој ден у Тинекс мајка со четири машки деца и дават мече од што собирала купони (кока кола) и двете има некаде околу 12-13 а другиве две 5до 8 години и како и го дават на мајкава одма им го подава на помаливе братчиња и едново го гушка,го гали не помина ни 30 секунди му го зима ова малку поголемово и вика сакам и ја сакам да си играм и малиов џабање одма вика ќе спијам заедно со него и после се што слушнав беше мамо,мамо и се изгубија меѓу рафтовите ама дефинитивно малиот ми го освои денот неможам да ти ја доловам таа слика со зборови коа го гушна и ја навали главата на лево ме стопи жими мајка.

М.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom