Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Muabetite koi se pravat pottiknati od lazhni bombastichni naslovi koi paradiraat na facebook od sajtovi-kvazi novinarski kuki are all that's wrong.

Не се чувствува новогодишна еуфорија... Во размер од 3 километри во градов има само една куќа украсена( од комшијата чисто за љубомора), нема кај народот припреми муабети кој каде за новата, уште се мели за политика дури и по 10 дена од изборите ко да некој ќе има ќар од тоа што е гласен како морон за некоја партија. Секој муабет дали на кафе или дома е за иселување од тука, на телевизии никакви програми освен стандардното перење на мозоци, на интернет копирани вести од куртонски портали за деколтето на цеца...Пострашно е ова шо не го гледам само јас туку и сите околу мене. Не знам до кога ќе се оди вака ама не гледам овде иднина.

Голема штета и срам е што гоооооолем дел луѓето во Македонија туната од 185 грама со цена од 50-60 денари ја сметаат за луксуз.
А и со нашите плати испаѓа дека е луксуз, пошо стварно не може човек да испазари како што треба, ако имаш малце повеќе среќа да начекаш полу асална работа со НЕмизерна работа можиш да си дозволиш еднаш да отидеш во маркет да фукниш 2-2500 денари за јадење и кога ќе ги ставиш дома во фрижидер пак ќе биде полупразен. [emoji23]
Значит јас имав таква работа, се откостив од работење ми се собираа 15тина илјади чисти и пак неможев да си дозволам да јадам како човек.
Ако небеше трагично ќе се смеев, а се смееам пошо невредит да се нервират човек.
Што ако сакам музика, поштовам добар филм и добра уметност кога неможам да уживам како човек во животов, пошо морам да се замарам за банални работи.
Што ако сакам да учам и да се образовам кога немам финансии да го направам тоа и од година во година буквално осеќам како мозокот ми се суши и пропаѓам умствено и духовно.
Можеби за некоја година ако продолжи оваа ситуација ќе станам како сите стари луѓе со празен поглед, пропаднат од нервоза со дневна доза на антидепресиви, пошо јеби га.

И да им се мочам во уста на тие што ја направија оваа држава толку мизерна, се знаат кој се.

Sent from my D2403 using Tapatalk

ДК

Моментот кога следиш некоја серија и очекуваш двајца ликови по долго време да се плеснат
и кога доаѓа тој момент.

4622234.jpg

П.С Следна серија очекувам во ГОТ Дани и Џон да се плеснат. :fingers crossed:

Citam sega po makedonski portali kolku pari potrosile makedonskite partii za nivnite politicki kampanji.
Desetici milioni evra!!!! Kur da pusite!!!
A po socijalnite mrezi ima X postovi kade sto lugje baraat finansiska pomos i donacii od graganite za da mozat da soberat dovolno sredstva za da se izlecat od teski bolesti i da prodolzat da ziveat bidejki nasata drzava i nasiot zdravstven fond 90% od takvite slucaevi gi odbiva poradi NEMANJE NA FINANSISKI SREDSTVA!!

Барам женска што знае да свири на виолина. Всушност и немора да знае да свири. Тие женски што несакаат немора да се пријават.
Одсабајле очекувам полн инбокс сивиа. Се разбира, слика со бикини од кандидатката е задолжително. За најдобрите следува одмор на море на сопствена сметка.
Со среќа убавици со виолини и без виолини.

Драга,
голтни ме и плукни ме на некаде на планина! Чист воздух и нормална клима.
Подалеку од болнава држава.
Ми ја зема цела позитивна енергија, а ја имав колку сакаш. Ако веруваш...

Драга Кајгана,
Дојде времето кога главно поставено прашање со кое се напињаат сите е ,,Каде за Нова Година"? Мислам толку е исфорсирано прашањево и наводно сите се прават среќни и демек едвај чекаат да дојде Нова Година, а во очите им се гледа дека не им е дојдено нешто посебно до славење Нова Година или пак им се гледа дека они ќе слават со луѓе што и не им се така драги, но слават, затоа што не сакаат да останат дома или попознато како срамота е да останеш дома.

Меѓу другото исто така глупо се чувствувам кога знаеш со кој ќе славиш, само не знаеш каде. И на крај доаѓа периодот неколку дена пред Нова Година и сите се чудат демек кај ќе се слави, ако не секој дома ќе си остане. Такви неорганизации најмногу мразам.

Па да бидам искрен, до некаде и ми фали она славење дома сам да си останеш, да си се најадеш, да се наизгледаш новогодишни музички програми на телевизија, лажно и демек среќен да се изначеститаш Нова Година преку Интернет и некој пола саат саат по огнометот да си легнеш.

Ама тоа ти е, ќе видиме како ќе биде за оваа Нова Година.......:coffee:

20 минути пред секое излегување на шминкање се трошат. ХХХХХК ПУ! Гулаг за сите вас!

Драга,

Животот е калеидоскоп. Некогаш гледаш бои, некогаш гледаш темнина. Некогаш, некој ќе ти го осветли цело небо со вистина.

Во аголот пред пазарот кај Тафталиџе има една жена, јуродивка, што ги храни локалните мачки. Што да види човек - 13 мачки на број, одат по неа во чопор, а таа ги храни. Им зборува, ги дружи.
Мало вештерство на големо пространство.
Ми вика - Еве, купив една мекица од 15 денари живи гладни се животинкиве, за три свеќи кога ќе умрам...

Уште ми одѕвонува гласот во главата
за три свеќи кога ќе умрам
за три свеќи

М.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom