Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
E aj pusi nadvore sea de poubavo bilo grip otkolku rak na pluka
imaj dva gza pa izlezi nadvor stoj pa da vides kako ni e na nas pusacite:tapp:

70 милиони мртви за кратко време од шпанскиот грип!

Де бе Воне, и мене ми се моронски законите со кои некој ќе се грижи за моето здравје. Нек се погрижи во болница да не мора да плаќам и фаќам врски за прегледи, осигурениците да можат што повеќе лекови да добиваат со минимална партиципација, да не е поставен како берза изборот на доктори за оперативни зафати, да не мора да патувам 200 километри за да земам рецепта и да си купам парацетамол....итн итн...

А за цигарите, ќе се снајдеме сами. Големи сме.

Де бе Воне, и мене ми се моронски законите со кои некој ќе се грижи за моето здравје. Нек се погрижи во болница да не мора да плаќам и фаќам врски за прегледи, осигурениците да можат што повеќе лекови да добиваат со минимална партиципација, да не е поставен како берза изборот на доктори за оперативни зафати, да не мора да патувам 200 километри за да земам рецепта и да си купам парацетамол....итн итн...

А за цигарите, ќе се снајдеме сами. Големи сме.

А не, не оди тоа така, во оваа земја си должен само да плаќаш давачки и да не прашуваш понатаму...а за правата на услуги, снаоѓај се како знаеш и умееш зошто ако чекаш на тоа што ти следува, можеби и ќе дочекаш.

Нема веќе дискриминација :)

Поради големиот револт што се створи, владата со конкретни чекори одлучи да го намали незадоволството кај пушачите, со доделување на соодветна дополнителна зимска опрема за секој пушач.

smokingmits3.jpg

smokingmits1.jpg

smokingmits2.jpg

Количините се ограничени.

Владата се грижи за вашето здравје.....не заборавајте.

А дрогата е бадијала,нели?Единствената разлика е таа што се консумира на поголеми временски инстанци додека цигарите се палат понабрзо или зачестено што би рекле.Е сега зошто владата не ги казнува оние што консумирале дрога без разлика дали тоа ќе го прават на јавно место или во некое прикриено,туку оди само на дилерите.Резултатите пак после консумацијата на дрогата и цигарите се очигледно различни,барем во поглед на последиците по општеството.Пак ќе повторам дека со овој закон кој не е приоритет за влез во НАТО или ЕУ владата на Р.М. само го поттикнува користењето на наркотични и суптропски супстанци кој се многу поопасни од цигарите.Сега ги тераме некои да “дуваат“ лепило или во што е штосот?Или пак властите сакаат да добијат црн бумбар и од угостителите односно давателите на слична услуга?Пречутното решение како досега кое е и во Грција и во Бугарија мислам дека беше најдобар закон за сите.:toe:

За на крај:

ОНОЈ ШТО НЕ ПУШИ ЌЕ УМРЕ ЗДРАВ,МОЖЕБИ И ПОБРЗО ОД ОНОЈ ШТО ПУШИ!
koj ti rece deka Narkomanite ne se kazneti za svoeto odnesuvanje/zavisnost? Si slusnal za Socijalna i Drustvena represija,priveduvanje na narkomani fateni kade se fiksaat na javno mesto i sl??

Ti bi vrabotil kaj tebe narkoman-zavisnik od heroin vo postojan raboten odnos?
A dali bi vrabotil pusac?Sigurno da,

Dali ima vratoteni narkomani vo drzavna administracija koi za vreme na pauzite odat da si spricnat po nekoja doza? NEMA!
Dali ima eden kup "tetki i cickovci" koi sekoja prilika ja koristat da izbegaat od kancelarija ili salter i da si zapalat po edna cigara.

Odgovori na ovie prasanja iskreno i ke ja osetis razlikata na diskriminacijata i kaznenite merki vo opstestvoto pomegju pusacite i narkomanite, i poveke nema da sporeduvas narkomani so pusaci.

E aj pusi nadvore sea de poubavo bilo grip otkolku rak na pluka
imaj dva gza pa izlezi nadvor stoj pa da vides kako ni e na nas pusacite:tapp:
I mene mi e odvratno koga ke izlezam vo restoran ili kafic, vo cista nova obleka, a koga ke se vratam doma se mi smrdi na otpad od otpusoci.Odvratno!
Zosto nie nepusacite bi go trpele toa,em stetno po zdravje em taa odvratna mirizba sekade okolu nas i na nas, taaa mirizba koja vie pusacite ne moze da ja pocustvuvate/namirisate??
Samo zaradi vasite ekscesni zelbi da pusite? Ako se deklarirate kako zavisnici, ima instituci kade taa zavisnost se leci.
Si probal da gi ostavis cigarite????

koj ti rece deka Narkomanite ne se kazneti za svoeto odnesuvanje/zavisnost? Si slusnal za Socijalna i Drustvena represija,priveduvanje na narkomani fateni kade se fiksaat na javno mesto i sl??

Dali ima vratoteni narkomani vo drzavna administracija koi za vreme na pauzite odat da si spricnat po nekoja doza? NEMA!
Dali ima eden kup "tetki i cickovci" koi sekoja prilika ja koristat da izbegaat od kancelarija ili salter i da si zapalat po edna cigara.

Odgovori na ovie prasanja iskreno i ke ja osetis razlikata na diskriminacijata i kaznenite merki vo opstestvoto pomegju pusacite i narkomanite, i poveke nema da sporeduvas narkomani so pusaci.

A ти си сигурен дека нема наркомани во државната администрација или можеби секојдневно им правиш нарко-тест,јас пак тврдам обратно,дека сите вработени во државната администрација се наркомани додека не ми докажат спротивно.Или владата вработи дополнителен број на “прегледувачи“ дали се боцкаат административците,па секое утро ги соблекуваат голи и детален преглед им прават.Во моето интернет кафе имам вработено двајца наркомани на полесни дроги,луѓето се ресоцијализираа и станаа фамилијарни нормални луѓе,ја сменија работата со многу попрофитабилна и поефективна,станаа програмери.Ги советував поради сензибилноста на работата од канабис да преминат на цигари,ме послушаа и денес верувам дека ми се благодарни,како што верувам дека и не се чувствуваа дискриминирано.:toe:

Ехеј, си помешал лончиња.

Никаде не постои закон дека наркомани не смеат да се вработат. Прави разлика.

Де бе Воне, и мене ми се моронски законите со кои некој ќе се грижи за моето здравје.

Не е баш така, не се грижи толку за твоето колку за еден куп луѓе околу тебе што можеби ти ги тероризираш со чадот од цигарите. Димни завеси во кафичите, кафаните каде си седнал да јадеш.. мислиш дека треба да продолжи фарсата кога некој седи на масата за непушачи, а веднаш до него се пуши :jaj:

Што да речеме ние непушачите што сме приморани да седиме во зачадени простории?

Не е баш така, не се грижи толку за твоето колку за еден куп луѓе околу тебе што можеби ти ги тероризираш со чадот од цигарите. Димни завеси во кафичите, кафаните каде си седнал да јадеш.. мислиш дека треба да продолжи фарсата кога некој седи на масата за непушачи, а веднаш до него се пуши :jaj:

Затоа треба да има кафеани или други објекти за непушачи но и објекти за пушачи,мислам дека со тоа нема да има никаква дискриминација или барем ќе биде помалку очигледна.Си одиш во интернет кафе или кафеана каде смее да се пуши,значи имаш избор,а непушачите влегуваат во објектите каде уште при влезот е јасно истакнато дека тука не се пуши и завршува фарсата со законот,всушност никој нема да чувствува дискриминираност.:toe:

126.jpg

Еххх....да имавме вакви униформи и останатите шо седевме у кафичов ќе можевме и ние да си испушиме по некоја цигара со кафето....
Имаше инспекција некоја си тука баш денес и проблемов беше за делови за пушачи и непушачи.Инспекторката поооојма немаше шо збори али ај. Ги собраа пепељарите од сите маси кај шо имаше луѓе као демек нема пушење овде.
Упсс..на една маса оставија.

126.jpg

Еххх....да имавме вакви униформи и останатите шо седевме у кафичов ќе можевме и ние да си испушиме по некоја цигара со кафето....
Имаше инспекција некоја си тука баш денес и проблемов беше за делови за пушачи и непушачи.Инспекторката поооојма немаше шо збори али ај. Ги собраа пепељарите од сите маси кај шо имаше луѓе као демек нема пушење овде.
Упсс..на една маса оставија.

Тоа значи дека државава е polizeine shtate. И може да се изживљаваат со нас и да прават што сакаат каде сакаат и кога сакаат, а ние ништо....сеа во денешен весник читав ќе имало забрани за фрлање ѓубре во контејнер во секое време. Ќе имало само временски определено кога може да се фрла...т.е. еден час пред да пројде камионот за рециклирање зависно кога поминува во нашата општина. Ова е невидена диктатура како од времето на сталин и черчил.
ОВА НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЈА НА ПУШАЧИТЕ, ОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЈА НА ЕДЕН ЦЕЛ НАРОД!!!

хахах....

епа добро тогаш зошто ги дискриминираат и наркоманите,тоа е чиста дискриминација зошто некој ако сака да се издрогира да не може на никој не прави штета сам на себе си прави, не сум се дрогирал ама ако бараат права пушачите давам подршка и на наркоманите да може слободно да си ја исполнат желбата без да имаат последици.... :d

епа добро тогаш зошто ги дискриминираат и наркоманите,тоа е чиста дискриминација зошто некој ако сака да се издрогира да не може на никој не прави штета сам на себе си прави, не сум се дрогирал ама ако бараат права пушачите давам подршка и на наркоманите да може слободно да си ја исполнат желбата без да имаат последици.... :d
Си промашил само еден "ситен" детал.

Ај....ќе ти текне.

Затоа треба да има кафеани или други објекти за непушачи но и објекти за пушачи,мислам дека со тоа нема да има никаква дискриминација или барем ќе биде помалку очигледна.Си одиш во интернет кафе или кафеана каде смее да се пуши,значи имаш избор,а непушачите влегуваат во објектите каде уште при влезот е јасно истакнато дека тука не се пуши и завршува фарсата со законот,всушност никој нема да чувствува дискриминираност.:toe:

Ете, да го земиме овој пример. Значи, се прави напор и во секој кафич/ресторан има посебни објекти за пушачи и непушачи.

Е сега, пример, друштво од 20 души излегува и се решава да седни во некој ресторан.
Во друштвото половина се пушачи, другите се непушачи. И тогаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom