Доделување на Оскарите за 2010 Година

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133
Нема врска, ако го преведеше буквално Inside ќе беше смешно од аспект на значењето на зборот, во Македонија се употребува како Инсајдерство од сите професори и економисти, дури и во учебниците.

Да де, она сакаше да не го преведе така, ај сепак добро е.

А чудно што некои фаворити не освојуваат награди овој за фејсбук и Inception се замаа.

На Болиглава филмо растури.. веќе 4 оскари за Inception. :)
За кинематографија е изненадување, таму беше True Grit фаворит. Другите, Sound Mixing, Sound Editing, Visual Efects... очекувано за еден блокбастер со огромен буџет, но далеку од главното. за режисер, филм, актери итн... таму не верувам дека ќе земе нешто.

За кинематографија е изненадување, таму беше True Grit фаворит. Другите, Sound Mixing, Sound Editing, Visual Efects... очекувано за еден блокбастер со огромен буџет, но далеку од главното. за режисер, филм, актери итн... таму не верувам дека ќе земе нешто.

Требаше и за Score, барем таму само за него навивав. Мада кога е во серија може да земе и друго.
Секогаш е така. Само да не е филм, повеќе шанси има за режија. Ама сепак таму e Аронофски..

Се надевам од тие големите оскари нема да зеде некој.:D

П.С. Не ми давај црвенко ко претходниот пат, можеш да ме цитираш, и кажеш дека не се согласуваш.:P

:pos:

Море без ѓупчина не можи да помини ова кутрите тие немаат номинирани па ај сега ќе најавуваат нешто :jaj:

Требаше и за Score, барем таму само за него навивав. Мада кога е во серија може да земе и друго.
Секогаш е така. Само да не е филм, повеќе шанси има за режија. Ама сепак таму Аронофски..
Јас за скор го предвидов од поодамна и го препорачував на тие што уплаќаат, а на крај сам не го уплатив зошто се исплашив од старосната граница на гласачите :) Ама сепак победи фаворитот.

Се надевам од тие големите оскари нема да зеде некој.:D

П.С. Не ми давај црвенко ко претходниот пат, можеш да ме цитираш, и кажеш дека не се согласуваш.:P

Реално гледано, и јас мислам дека толку му е силата. Ако освојт уш еден ќе легнам насмеан. Се сложвам со wot за score-от.

И не очајувај толку за црвеното, ќе поминит ко на куче. :)

Ќе ги биде до 6 оскариве???

Реално гледано, и јас мислам дека толку му е силата. Ако освојт уш еден ќе легнам насмеан. Се сложвам со wot за score-от.

И не очајувај толку за црвеното, ќе поминит ко на куче. :)
Не бе, какво очајување, само ми рушиш просек.:pos:
уше колку награди има?
Најдобар актер, актерка, режија, филм. Толку.
Ќе ги биде до 6 оскариве???
До 5 и пол би требало.:)

Оскар без Селин Дион е исто како Спортист на годината на Сител без Милан Бабиќ и Сузана :pos:

Natalie Portman exclusive acceptance speech:
tumblr_lha88tZkPo1qhvyoyo1_500.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom