Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

Hlestakov

With many cunning plans!
Член од
23 ноември 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
Нема врска, ако го преведеше буквално Inside ќе беше смешно од аспект на значењето на зборот, во Македонија се употребува како Инсајдерство од сите професори и економисти, дури и во учебниците.
Да де, она сакаше да не го преведе така, ај сепак добро е.

А чудно што некои фаворити не освојуваат награди овој за фејсбук и Inception се замаа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.538
На Болиглава филмо растури.. веќе 4 оскари за Inception. :)
За кинематографија е изненадување, таму беше True Grit фаворит. Другите, Sound Mixing, Sound Editing, Visual Efects... очекувано за еден блокбастер со огромен буџет, но далеку од главното. за режисер, филм, актери итн... таму не верувам дека ќе земе нешто.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
За кинематографија е изненадување, таму беше True Grit фаворит. Другите, Sound Mixing, Sound Editing, Visual Efects... очекувано за еден блокбастер со огромен буџет, но далеку од главното. за режисер, филм, актери итн... таму не верувам дека ќе земе нешто.
Требаше и за Score, барем таму само за него навивав. Мада кога е во серија може да земе и друго.
Секогаш е така. Само да не е филм, повеќе шанси има за режија. Ама сепак таму e Аронофски..

Се надевам од тие големите оскари нема да зеде некој.:D

П.С. Не ми давај црвенко ко претходниот пат, можеш да ме цитираш, и кажеш дека не се согласуваш.:P
:pos:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Море без ѓупчина не можи да помини ова кутрите тие немаат номинирани па ај сега ќе најавуваат нешто :jaj:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.538
Требаше и за Score, барем таму само за него навивав. Мада кога е во серија може да земе и друго.
Секогаш е така. Само да не е филм, повеќе шанси има за режија. Ама сепак таму Аронофски..
Јас за скор го предвидов од поодамна и го препорачував на тие што уплаќаат, а на крај сам не го уплатив зошто се исплашив од старосната граница на гласачите :) Ама сепак победи фаворитот.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Се надевам од тие големите оскари нема да зеде некој.:D

П.С. Не ми давај црвенко ко претходниот пат, можеш да ме цитираш, и кажеш дека не се согласуваш.:P
Реално гледано, и јас мислам дека толку му е силата. Ако освојт уш еден ќе легнам насмеан. Се сложвам со wot за score-от.

И не очајувај толку за црвеното, ќе поминит ко на куче. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ќе ги биде до 6 оскариве???

I

Intex

Гостин
Реално гледано, и јас мислам дека толку му е силата. Ако освојт уш еден ќе легнам насмеан. Се сложвам со wot за score-от.

И не очајувај толку за црвеното, ќе поминит ко на куче. :)
Не бе, какво очајување, само ми рушиш просек.:pos:
уше колку награди има?
Најдобар актер, актерка, режија, филм. Толку.
Ќе ги биде до 6 оскариве???
До 5 и пол би требало.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.538
Оскар без Селин Дион е исто како Спортист на годината на Сител без Милан Бабиќ и Сузана :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom