Доделување на Оскарите за 2010 Година

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133
Mиланка прекини те молам со преведување сите колку толку знаеме англиски поштеди не од глупости ...

Инаку неако многу ми успоре ова оскарите почнува boring да е :toe:

Еве уште една грешка, "Инсајдерска работа", :pos:

Инсајдерска работа:nesvest:
Абе реши се преведуваш или не.....не овака пола-пола да ти остане.
Всушност и така е точно, за инсајдерска/инсајдерството се користи како термин во Македонија, нема превод за тоа зашто терминот има друго значење а не „внатрешно“ работење :)

Всушност и така е точно, за инсајдерска/инсајдерството се користи како термин во Македонија, нема превод за тоа зашто терминот има друго значење а не „внатрешно“ работење :)

Мислам дека да речеше Inside Job ќе беше подобро, ама да сепак она сакаше да не преведе буквало.

i ovaj ojde jabana :nesvest:

Има 2-3, постојано паѓаат и се креваат. Ако ви прекине за копирајт, не бегајте од сајтот, проверете за минута две.
Кај мене досега воопшто не паднал, се чудам шо ви е работата.

Уште 7 категории останаа; дека некои у 7 за школо треба да станат? :)

Закочи на преводот за Crush.. ама паметна излезе, размисли на неколку секунди. :)

Добро сакаше да не преведе буквално али добро е и што остава некогаш да слушнеме и на англиски што зборуваат.

Мислам дека да речеше Inside Job ќе беше подобро, ама да сепак она сакаше да не преведе буквало.
Нема врска, ако го преведеше буквално Inside ќе беше смешно од аспект на значењето на зборот, во Македонија се употребува како Инсајдерство од сите професори и економисти, дури и во учебниците.

Кај мене досега воопшто не паднал, се чудам шо ви е работата.

Уште 7 категории останаа; дека некои у 7 за школо треба да станат? :)
Затоа први два часа со класната....шо спиење ќе падне до 9 :)
П.С. Едноставно го обожавам Роберт Дауни :)

На Болиглава филмо растури.. веќе 4 оскари за Inception. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom