Doctor Who

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Значи дефинитивно рајот ќе биде битен сезонава.
И прв пат епизода со Далеци да ми е досадна...наредната филер, ќе има смеење.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Значи дефинитивно рајот ќе биде битен сезонава.
И прв пат епизода со Далеци да ми е досадна...наредната филер, ќе има смеење.
Ни ветија more like a classic Who Doctor, тоа и добивме. Е сега шо ни е чудно у првите епизоди оти нема зезанции како со Мет Смит е друг муабет. Да, шоуто стана пресериозно, наеднаш. Ама на квалитет си задржа.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Ја догледав 2-рата сезона, многу сум бавен :D
Епизодите со Далеците ми се најинтересен. Најјаки негативци ми се, со тоа гласчето "Exteeeeerminate!" :LOL:

Иначе, муабетов меѓу Сајберменoт и Далекот (читај со роботски глас):

Cyberman: Our technologies are compatible, though your design is less elegant.
Dalek Thay: Daleks have no concept of elegance!
Cyberman: This is obvious.

:pos:[DOUBLEPOST=1409856542][/DOUBLEPOST]NERDGASM

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Време е да си оди Мофат веќе.
А и Марк Гатис.

Има безброј фаци кои би го воделе шоуто далеку подобро.

Оваа епизода ми беше too mediocre. :)

Претходната беше просек, а првата одлична.

Се нервирам оти вакво шоу го полнат со срање.[DOUBLEPOST=1410052743][/DOUBLEPOST]Време е да си оди Мофат веќе.
А и Марк Гатис.

Има безброј фаци кои би го воделе шоуто далеку подобро.

Оваа епизода ми беше too mediocre. :)

Претходната беше просек, а првата одлична.

Се нервирам оти вакво шоу го полнат со срање.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Можи некој по ПП да ми го прати најквалитетниот торент за 4та сезона? Фала.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Пак Moffat ќе го бркате? А малку погоре имаш пишано дека серијата го задржала квалитетот. Сигурно една епизода не е доволна за толку драстична промена на ставовите, па колку лоша и да била, што не беше случај. :D

Capaldi брзо го прифатив, и сезонава ми е солидна досега. Последнава епизода доста забавна, awesome banter (no bantering), и разговорот на крајот помеѓу Robin и the Doctor ми се допадна - I'm just as real as you are. Same old Doctor Who според мене, отсекогаш имало вакви "лесни" епизоди, не гледам со што оваа заостанува во споредба со сличните од претходните сезони. Оваа сезона мислам дури и има подобрување кога станува збор за Clara, дали подобар материјал за работа има Jenna, или едноставно подобро функционира со 12 отколку со 11 на екранот, најверојатно станува збор и за двете. Важно изгледа како подобро разработен лик, барем на мене.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Океј беше за филер, стандард, познат лик или настан од минатото претставен со вонземјани, роботи and shit..Ван Гог, Агата Кристи, Вилијам Шекспир, секоја епизода со Черчил и ред други. Ништо не се разликуваше од оваа, можда малку посериозна беше ама сепак интересна ми беше, имаше смеење.

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Океј беше за филер, стандард, познат лик или настан од минатото претставен со вонземјани, роботи and shit..Ван Гог, Агата Кристи, Вилијам Шекспир, секоја епизода со Черчил и ред други. Ништо не се разликуваше од оваа, можда малку посериозна беше ама сепак интересна ми беше, имаше смеење.
Епизодата за Ван Гог, Агата, Шекспир, Черчил беа класа над оваа. Оваа беше лош филер и ништо повеќе.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ја гледав тек денеска првата епизода и некако не ми прае ќејф уште првата епизода

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.785
Многу го исхејтав Капалди, де тука, де на фб....арно ама, новава епизода на неколку пати ме потсети на Тенант...што знам, ќе биде неизвесна првава сезона со Капалди, ама има потенцијал. И да, Мофат стварно напнува

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Можи да го хејтаме Капалди, ама факт е дека драстично се смени неговиот лик од претходните две. Овај не се соживува со човечкиот род колку Мет, не е импресиониран од земските работи, музики, филмови како Тенант, на моменти чак и го нервираат луѓето. Не се плаши да преземи лоши акции во корист на доброто и во овие 3 епизоди видовме повеќе директни убиства од Докторот него цели сезони претходни. Смешен е ненамерно, односно не се труди да прави смешки, не кажува смешки, туку смешниот момент се јавува кога го фаќа нервоза или е иритиран од другите. Stop laughing пример ко рече мене тогаш ми дојде смеа. Дури и малку да е хејтан е основано, пошто не сме навикнати на ваков лик, но мене лично многу ми се допадна. Во секој случај е повеќе alien-like него Тенант, кој иако ми е сеуште омилен доктор, на моменти забораваш дека не е човек. Нон-стоп правеше референци за британски филмови, бендови и општо култура од Земјата.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Ружа победи во натпреварот за најдобар придружник на Докторот.... Марта уште на почеток испадна
Ме лајкс Роуз.
За Марта можам да кажам дека со неа (иако таа немаше скоро никакво учество во епизодата) беше една од најдобрите, ако не и најдобрата епизода, Blink, кога за прв пат се појавија Weeping Angels.

Kajgana Shop

На врв Bottom