Doctor Who

• Креатор на темата Креатор на темата Intex
  • Време на започнување Време на започнување
На шо поточно мислиш? Баш ме интересира дали се сложуваме. :D

Абе, на некој начин се губи партикуларноста. Онака, прават некои weird as fuck монолитни плотови и се губи оној истражувачки дух на Докторот за дасе стави фокус на спасување на универзумот. Океј, кул е тоа али станува редундантно.
Тоа ли е? :D

Абе, на некој начин се губи партикуларноста. Онака, прават некои weird as fuck монолитни плотови и се губи оној истражувачки дух на Докторот за дасе стави фокус на спасување на универзумот. Океј, кул е тоа али станува редундантно.
Тоа ли е? :D
Дефинитивно, само шо мислам дека целта им е да го напраат секој доктор поразличен од претходниот. Као, шоуто е у центарот на шоуто ќе му дојде.
Затоа и се надевам оти Капалди ќе биде поразличен од Мет Смит. Не беше Мет Смит лош, се растажив кога се регенерираше (lol), ама со оглед на тоа дека беше 20 и некоја година кога ја зеде улогата, да му се даде таков карактер на дете ми беше нелогично.
Би сакал Докторот на Капалди да биде Malcolm Tucker like. :D

Only 5 days to go until series 8 starts! To whet your appetites, we can confirm that the official titles for all 12 episodes are…

1 - Deep Breath (by Steven Moffat)
2 - Into The Dalek (by Phil Ford and Steven Moffat)
3 - Robot Of Sherwood (by Mark Gatiss)
4 - Listen (by Steven Moffat)
5 - Time Heist (by Stephen Thompson and Steven Moffat)
6 - The Caretaker (by Gareth Roberts and Steven Moffat)
7 - Kill The Moon (by Peter Harness)
8 - Mummy On The Orient Express (by Jamie Mathieson)
9 - Flatline (by Jamie Mathieson)
10 - In The Forest Of The Night (by Frank Cottrell Boyce)
11/12 - Dark Water/Death In Heaven (by Steven Moffat)

:place::place::place::place::place:bscap0001.jpg
bscap0000.jpg

Е сега некако неповрзано ми беше, сакаат да се сериозни а ретардирани шали имаат.
Диносаурусот беше најавував како WOW, за факинг ништо да не се деси...
Не знам како прва епизода на нов доктор далеку од 10ка и 11ка, ако целеле на тоа да нема хемија меѓу Капалди и Џена во првава епизода тогаш успеале, ако нема и наредната ондак стварно нема...

Мофат претерува. Ко децана мали е - „ реков ќе напишам домашна, ама не кажав кога “ :facepalm: Башка изглеа му снема идеи, па ај сеа ќе ги повторуваме истите работи, ама ќе вметнеме многу повеќе CGI и поинаков доктор. 3/10 за почетокот од мене. Капалди 6/10, со ОГРОМЕН потенцијал. @Iceboy ваљда и нема хемија помеѓу нив, па затоа и си оди Џена на крај на сезона...

Mene mi beshe super epizodava.
Malku spora, malku Sherlock like, ama beshe dobra, za nijansa polosha od drugite epizodi. Ama pak od druga strana, site regeneration epizodi bile vakvi.

Докторот е mega awesome, ми се допадна делот кај шо не се кажа стриктно дали го фрли и ми се допаѓа тоа што играат повторно на season arc карта со рајот (ваљда ќе биде season arc пошо последната епизода се вика Death in Heaven). Не ми се допаѓаше односот меѓу Клара и Докторот, примарно ради тоа што делуваше како Клара да е главниот во серијава па чека Докторот да се прилагоди на неа и нејзините желби. Убо и го плесна "I am not your boyfriend", па за момент посакав да си најди нов companion. Капалди на нивоу, хајлајт на епизодата, убива со самото присуство буквално и страшно брзо се трансформира од слатко не-знам-што-правам старче во ладен мадафакер. Чекаме втора епизода.

Докторот е mega awesome, ми се допадна делот кај шо не се кажа стриктно дали го фрли и ми се допаѓа тоа што играат повторно на season arc карта со рајот (ваљда ќе биде season arc пошо последната епизода се вика Death in Heaven). Не ми се допаѓаше односот меѓу Клара и Докторот, примарно ради тоа што делуваше како Клара да е главниот во серијава па чека Докторот да се прилагоди на неа и нејзините желби. Убо и го плесна "I am not your boyfriend", па за момент посакав да си најди нов companion. Капалди на нивоу, хајлајт на епизодата, убива со самото присуство буквално и страшно брзо се трансформира од слатко не-знам-што-правам старче во ладен мадафакер. Чекаме втора епизода.
Dve raboti mi se dopadnaa nenormalno mnogu, sho ima Sherlock like momenti i sho Capaldi ovde ne e takov nepodvizhen kako Malcolm Tucker.
Odlichen start, must say.

meh ... 5/10 Само да не го отупат со Клара и како тоа не го препознава. На крај сериозно-забано прелазите или ќе му се акнат од глава на Мофат па ќе му ја бараат главата на колец ( не дека досега немеше кенкање ) или ќе му биди полн погодок. Мене досега не ме радува многу ... ни па докторов :unsure:

10592836_10153059449108496_8305982127762533482_n.jpg

meh ... 5/10 Само да не го отупат со Клара и како тоа не го препознава. На крај сериозно-забано прелазите или ќе му се акнат од глава на Мофат па ќе му ја бараат главата на колец ( не дека досега немеше кенкање ) или ќе му биди полн погодок. Мене досега не ме радува многу ... ни па докторов :unsure:
This.

Некад ептен знае да забега Мофат со некои storylines. Ама ептен

Бев скептичен за Капалди , али ако продолжи и во другите епизоди со шкотскиот акцент , ЌЕ РАСТУРА !

Колку е поразличен од претходниве два доктори еј... Trust me му вика :pos::pos: Мене засеа ми има најдобар почеток од досегашните три доктори. Најавата за следната епизода изледа јако, Робин Худ :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom