Директен „обид“ за превземање

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Borbata veke sum ja izgubila ako i pridadam znacenje na tretata licnost i zastanam da i objasnuvam nekoi raboti, verbalno da se raspravam i sl...
Ostavi ja sama neka se maci, a ako onoj so koj sum, privremeno e pomaten na nejzinoto naletuvanje, ke go ostavam da se izglupira i potoa sekogas ke go pameti moeto tivko zaminuvanje.... :nesvest:

Не ве сфаќам со ова „Биди фраер, фати ја“. Испаѓа ко да ви е сеедно ако типот/типката навистина би успеала во тоа да го ќари партнерот.

Скул глеј на тоа како на уште еден ај да го наречеме тест на врската. Ако типката ме сака ми кажува секој ден те сакам, може и сега да ми рече тебе те сакам, и крај на приказната, типот ќе си иде со корпа. Нормално нешто повеќе би превземал ако почне да ја замара и да ја ѓнави мојата девојка, ама едно кратко културно разменување реченици не би требало да допринесе до „превземање“ на девојаката ако нормално девојката навистина ме сака, ако не ме сака, тогаш ќе бидам среќен што се прекинала врската, бидејќи немам намера со таква да си го трошам понатаму времето.
А ти што кажуваш да е обратна ситуацијата , да некоја и се избаци на девојка ми и да и каже дека ме сака, очекувам иста постапка односно пренасочување на прашањето кон мене, што многу ќе го почитувам, бидејќи тоа го гледам како гест на доверба која ја има девојка ми во мене, а јас најнормално ќе и мавнам корпа на типката.

Bacillus gagous напиша:
Скул глеј на тоа како на уште еден ај да го наречеме тест на врската. Ако типката ме сака ми кажува секој ден те сакам, може и сега да ми рече тебе те сакам, и крај на приказната, типот ќе си иде со корпа. Нормално нешто повеќе би превземал ако почне да ја замара и да ја ѓнави мојата девојка, ама едно кратко културно разменување реченици не би требало да допринесе до „превземање“ на девојаката ако нормално девојката навистина ме сака, ако не ме сака, тогаш ќе бидам среќен што се прекинала врската, бидејќи немам намера со таква да си го трошам понатаму времето.
Океј е тоа, ама еве да претпоставиме дека врската ни е супер, љубовта веќе е докажана. И покрај сето тоа, како би можела да останам јас „ладнокрвна“ и да кажам да другата личност-Биди фраер, обиди се.
Мене некако не ми иде. Попрво ќе и речам-Не се глупирај, будала ќе испаднеш на крај. Нема да ги спречувам да направат муабет како и зошто третата личност го засакала мојот партнер толку што дури се „дрзнала“ да ми каже дека планира да ми го земе, и мене ме интересираат причините.
Нормално дека ако му се пушта нема да ми го ќари, под претпоставка дека врската ни е супер, ама па јас не би трпела ни тоа, ни да му се пушта. Нека и каже не и крај, ако се обиде да продолжи со пуштањето ќе ја направам подоле од гомно, за да не и текне другпат.(не со тепање, да не ме сфатите погрешно :pos:) На тоа мислев, не можам да се правам ладнокрвна, кога во главата ми се одвива брејнсторминг. Сепак, за врска се потребни двајца, и јас имам право (исто колку што има и мојот партнер) да се справам со проблемот и да го решам заедно со него.

:smir:
Океј е тоа, ама еве да претпоставиме дека врската ни е супер, љубовта веќе е докажана. И покрај сето тоа, како би можела да останам јас „ладнокрвна“ и да кажам да другата личност-Биди фраер, обиди се.
Мене некако не ми иде. Попрво ќе и речам-Не се глупирај, будала ќе испаднеш на крај. Нема да ги спречувам да направат муабет како и зошто третата личност го засакала мојот партнер толку што дури се „дрзнала“ да ми каже дека планира да ми го земе, и мене ме интересираат причините.
Нормално дека ако му се пушта нема да ми го ќари, под претпоставка дека врската ни е супер, ама па јас не би трпела ни тоа, ни да му се пушта. Нека и каже не и крај, ако се обиде да продолжи со пуштањето ќе ја направам подоле од гомно, за да не и текне другпат.(не со тепање, да не ме сфатите погрешно :pos:) На тоа мислев, не можам да се правам ладнокрвна, кога во главата ми се одвива брејнсторминг. Сепак, за врска се потребни двајца, и јас имам право (исто колку што има и мојот партнер) да се справам со проблемот и да го решам заедно со него.

Ako vrskata e super, znaci deckoto treba toa da go potvrdi so samoto nejzino nefermanje...Nema sto ti tuka da go reshavash problemot...
Bash jas toa go svakam kako negov dokaz i potvrda na negovata ljubov kon mene.........

Vaka.. Prvo vo moment na afekt mozebi i bi izreagirala agresivno.. Ali opsto vaka bi ja ostavila da se muci.. Dusata ke i ja izvadam.. Kolku mozam pojse ke ja praam ljubomorna potocno ke se ulizavam so nego pred nea.. I normalno on ODMA ke doznae..

Ako vrskata e super, znaci deckoto treba toa da go potvrdi so samoto nejzino nefermanje...Nema sto ti tuka da go reshavash problemot...
Bash jas toa go svakam kako negov dokaz i potvrda na negovata ljubov kon mene.........
Како нема? Па девојката на мене лично ми дошла да ми каже дека планира нешто што не смее. И јас да седам и ќутам со скрстени раце? Во никој случај. Ако таа била доволно дрска да мисли дека може да ми го земе дечкото, и те како сум и јас инволвирана во проблемот.:smir:

Скул така само прифаќаш да ја играш играта како што противникот ти диктира, во фудбал тоа секогаш води до пораз, затоа треба да се иде на тоа да ги наметнеш твоите принципи на игра.

Леле Гаго, дај жити се не мешај љубов и фудбал.:pos:

Зар сериозно мислиш дека ако и јас се вмешам во проблемот (а факт е дека сум вмешана уште од самиот почеток) ќе доживеам „пораз“? Кај е логиката тука?

Реков, реакција од моја страна секако дека ќе има, да се подзамисли другпат пред да направи таква глупост ко да сака да ми го ќари типот. Ако и оставам слободен пат, ќе се обиде пак и пак и пак. Нема бе, заедно има да ја истераме кај што треба.

Мене некако не ми иде. Попрво ќе и речам-Не се глупирај, будала ќе испаднеш на крај.
Маци, за истото се работи бе мила. :) Нема да се тепам, да се расправам, да пробам да и го загорчам животот (колку злочки сме имале на форумов:pos:), туку ќе и кажам: „Ако мислиш дека можеш да го сќариш, слободно“, а во себе ќе си знам (иако нели, никогаш не можеме да бидеме сигурни) дека само будала ќе испадне на крај. Ако е врската океј и како што треба, и ако јас сум сигурна дека тој ме сака, типката ќе испадне смешна затоа што си кажала кои и се намерите и изгубила. Ама ако мојот партнер процени дека со неа ќе биде посреќен, тогаш џабе се мешам јас, џабе ќе ја правам подоле од гомно, на крај она ќе го добие, јас ќе го изгубам и тоа е тоа. :wink:
Ако сум сигурна во себе и во партнерот ми, ќе знам дека нема потреба да се „борам“ со неа „за неговата љубов“, зошто една обична скубла од страна не може да ни ја уништи врската. Ама ако не сум, и ако се сомневам дека може да отиде кај неа и да ми сврти грб мене, тогаш богами подобро да и дадам шанса на мочлата, да видам дали вреди да бидам со него воопшто. :wink:
Одлуката паѓа на него, он го прави изборот. Мојата интервенција не верувам дека многу би можела да ја промени неговата одлука, затоа одбирам да ја тргнам типката од глава и мирно да си продолжам со врската. Па ако било судено... :)

Чекајте едно не ми е јасно, сите се ставате у борбена позиција , ко демек вашиот/та партнер/ка е дете па се залажува со бонбонче, на неа/него ке и текне и ке го земе, ако имате доверба во врската и се ви е ОК, тој/таа нема да се залета по некоја си трета... ако е будала да расипе врска, за некоја си трета особа, значи кај него/неа е проблемот... Вие само учтиво би требало на таа личност да и кажете дека била дрска со вас, и дека повеке ништо не вреди во вашиот живот, а вашиот партнер/ка ако зрел/а сам ке согледа...
Така да по тоа прашање воопшто не треба да се крева прашина толку...
Човек секогаш е поголем , кога ладнокрвно ке постапи на таква провокација, и ако сте ладнокрвни на ваквата провокација пред вашиот партнер/ка, вие ке покажете дека сте карактер и дека ништо неможе да ве разниша... а тоа тој/таа ке го цени...

Orion2 ако примети твојата партнерка дека не се бориш за неа, брзо ке те одебе.

од искуство :)

Jас и без тоа сум љубоморна, не па да дојде лично да ми каже такво нешто. Ќе полудам, многу јасно, првата помисла секако би ми била да и` ја опалам една на лице место, најискрено, ама... Не е тоа - тоа. И секако нема да се тепам со неа, скраја да е.

Прво, никогаш, ама НИКОГАШ нема да и` го пружам тоа задоволство да види дека уште со самата изјава ме збеснала. Невозможно е да не допре до мене, дефинитивно, ама никако не и` покажувам дека му придавам значење на тоа.
Попрво би и` се изнасмеала, па фино и елегантно би ја одје*ала. :pipi:

Што се однесува на дечко ми, не е он некаков трофеј, па да се натпреварувам за неговата љубов. Секако дека нема да ми биде сеедно, ама ако имаме убава врска, го сакам и сум сигурна во него... Она може комотно да си крши глава, зашто на страна тоа што нема да паднам толку за да се расправам со неа, туку и таа ќе си го добие отворено и храбро во лице - од дечкото што го сака за себе.
mysmilie_1200.gif

Orion2 ако примети твојата партнерка дека не се бориш за неа, брзо ке те одебе.
Чек , што треба да направам одма да се тепам оти некој ми рекол ке ти ја преземем девојката, па која разумна личност со малку мозок ке дојде да ми рече ке ти ја преземам девојката... ко демек таа е предмет, и ке ја земе... па у тој случај ако таа би ми изреагирала нешто , на неа би и рекол нека иде... јас да спаднам на негово ниво, да се праам мало умен... нееее бре душо, јас знам како да заштитам девојче, но да се правам неандерталец не е моја особина...
Тука се гледа зрелста на особата со која сте...
Јас само на типот ладно крвно би му рекол "дека ако се зеза, шегата не е на место и дека на него не му е место тука, ако продолжи да ме живцира, во краен случај се праи разовор у 4 очи"...
А да правам тепачки НЕЕЕЕЕ , не сум пубертетлија....

Чек , што треба да направам одма да се тепам оти некој ми рекол ке ти ја преземем девојката, па која разумна личност со малку мозок ке дојде да ми рече ке ти ја преземам девојката... ко демек таа е предмет, и ке ја земе... па у тој случај ако таа би ми изреагирала нешто , на неа би и рекол нека иде... јас да спаднам на негово ниво, да се праам мало умен... нееее бре душо, јас знам како да заштитам девојче, но да се правам неандерталец не е моја особина...
Тука се гледа зрелста на особата со која сте...
Јас само на типот ладно крвно би му рекол "дека ако се зеза, шегата не е на место и дека на него не му е место тука, ако продолжи да ме живцира, во краен случај се праи разовор у 4 очи"...
А да правам тепачки НЕЕЕЕЕ , не сум пубертетлија....
На ова би додал... Ако сакаш човек да го видиш каков е, едноставно ослободи го. Ако девојката/дечкото те сака на другиот ке знае како да му објасни дека не е за неа/него

Маци, за истото се работи бе мила. :) Нема да се тепам, да се расправам, да пробам да и го загорчам животот (колку злочки сме имале на форумов:pos:), туку ќе и кажам: „Ако мислиш дека можеш да го сќариш, слободно“, а во себе ќе си знам (иако нели, никогаш не можеме да бидеме сигурни) дека само будала ќе испадне на крај. Ако е врската океј и како што треба, и ако јас сум сигурна дека тој ме сака, типката ќе испадне смешна затоа што си кажала кои и се намерите и изгубила. Ама ако мојот партнер процени дека со неа ќе биде посреќен, тогаш џабе се мешам јас, џабе ќе ја правам подоле од гомно, на крај она ќе го добие, јас ќе го изгубам и тоа е тоа. :wink:
Ако сум сигурна во себе и во партнерот ми, ќе знам дека нема потреба да се „борам“ со неа „за неговата љубов“, зошто една обична скубла од страна не може да ни ја уништи врската. Ама ако не сум, и ако се сомневам дека може да отиде кај неа и да ми сврти грб мене, тогаш богами подобро да и дадам шанса на мочлата, да видам дали вреди да бидам со него воопшто. :wink:
Одлуката паѓа на него, он го прави изборот. Мојата интервенција не верувам дека многу би можела да ја промени неговата одлука, затоа одбирам да ја тргнам типката од глава и мирно да си продолжам со врската. Па ако било судено... :)

Сосема се согласувам со тебе .... смо може да додадам неколку работи.
1. АКо партерот потпадне под влијание на т.н. "напаѓач" тогаш значи дека не е вреди за мене ... на крај краева нит е прв нит е последен ..... а има и една поговорка "СЕКОГАШ ИМА ПОДОБРО ОД НАЈДОБРОТО" , така да нема што да изгубиш ти ... тука можеш само да добиеш
2. Тоа партерот да бира и дека е се до него ... не би се согласил ... зошто на крај краева ти си тааа која одлучува дали да или не со него. Доколку претпоставиме дека имате успешна врска и се сакате и се ... и да реши да прави непто со таа девојка ... тој ќе се крие на почеток ... нема да има гс да ти каже .... на крај ќе се сведе дека ти ќе бидеш та што ќе одбере ... само прашање е на време
3. Колку мислсиш дека е вредно да се "бориш" за таа особа ... После 2и пол годишна врска веднаш можеш да приметиш било каква промена во однесување на партнерот и да процениш. Треба да знаеш што скаш од него и до каде сакаш да одиш со него и со вашата врска ... тогаш веќе ќе знаеш дали да се бориш или не за таа личност ....или подобро кажано дали вреди да се бориш

П.С. Се надевам дека сум јасен што сакам да кажам :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom