Директен „обид“ за превземање

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Па едноставно ке му кажам на партнерката шо филм си има направено некој и толку. Ако некоја ме сака ке ме сака. Ако ме нејки... ке се закачи со првиот што ке налета во некој ваков случај. А поговорката секогаш е во право: ако го сакаш некој ослободи го. Па ако остани со тебе значи вистински те сака. Ако не... поарно што тоа завршило со повреме!

МА зошто толку погрешни мислења? Какво ослободување , ти си со некој во врска, се сакате и оддеднаш се појавува некоја луда и ти вика тргни се, хелооооу, која услуга да и праиш неа, па и да се тргниш алооооо...... Не се работи за ситуација каде дечко ти се сомнева во тебе и треба да избира, туку каде некоја и текнало да праи проблеми,зошто тогаш искушенија, па одбирање аииииииии.......

Интересно... Ми се случи таква ситуација пред извесно време. Признанието беше толку без врска што прво не знаев што да правам и како да правам. Ми призна директно и ми плачеше на рамо и ми рече дека се ќе направи за да се избори за личноста ама не успеа. Со текот на времето станавме добри пријатели ама во последно време се оддалечивме : јеби га - живот.

Хах, ај баш нека проба некоја да му се „упуца“ на бојфрендот мој .. :icon_lol:
Сигурно дека нема да останам рамнодушна, и да, прво ќе му кажам на дечко ми, вака и вака е работата. И слатко ќе се изнасмееме.

Хах, ај баш нека проба некоја да му се „упуца“ на бојфрендот мој .. :icon_lol:
Сигурно дека нема да останам рамнодушна, и да, прво ќе му кажам на дечко ми, вака и вака е работата. И слатко ќе се изнасмееме.
замисли тој да не се насмее.. -)) тоа ќе бидат "фешчи". или се смее, а има друго на памет? -)))
ќотекот е решението...

страшна работа....али сигурно не би изреагирал никако секој си има право на све во животот а дали ќе го постигне тоа што го намислил за тоа ќе видиме а да се тепам не би се тепал некако ми е ниско тоа,а тоа дали би и кажал на цурата-па да зашто да не нек си знае дека не сум само јас некој шо и го фрлил меракот:vozbud:

замисли тој да не се насмее.. -)) тоа ќе бидат "фешчи". или се смее, а има друго на памет? -)))
ќотекот е решението...
и се појавуе некој дупло поголем од тебе,мускулест тип од чиј бокс ќе умреш на лице место,баш би сакал да ја видам ситуацијава со ќотеќ :)

Инаку вакви ситуации,можеби грешам,ама во повеќе случаи ги предизвикуваат женските,и доколку јас би бирал секад би ја одбрал таа со која одам место таа што подоцна иде,бидејќи ко прво јас ако сакав некоја друга нема да бидам со таа со која сум,а ко второ малку касно го фатила возот бејби :smir:
Ситуацијата каде пак мој другар,сака да превзеде моја женска,можеби не се случи буквално,ама ете нешто слично ми се деси,кога сакав една девојка,а и таа мене,у меѓувреме 3ца пријатели кои ги имав од нејзиното одделение престанаа да ми зборат и ми правеа некои фаци ко да сум направил злосторство. Всушност и тие ја сакаа истата,ама не ми пречеше бидејќи и онака со девојката никогаш не бевме заедно,едноставно бидејќи рековме дека сме мали и дека животот беше пред нас,па останавме другари што и отсекогаш бевме :)
Ако пак некој ја пречекорат границата и пробуваат со сите сили да не разделат,ете ќе се сложам со повеќето,ќе ја ставам под тест и ќе видам дали ќе ме одбер мене,него или можеби ќе си седи на две столчиња.
Колку што сфатив овде се работи за некоја НЕПОЗНАТА луда девојка, па како тогаш он може да ја сака? И нема јас да го предупредам во смисла да го задржам, тоа не сме се разбрале, туку ќе го предупредам да пази дека некој може да не скара и да пази на пример во муабетите што ќе ги слушне, во разни невистини и филмови што НЕПОЗНАТАТА може да ги сплете. И од кај знаам дали ме сака? Е аман, со некој ако сум во врска, му верувам и ми верува, таман работа ако не знам дали ме сака и дали јас го сакам ....... И да одам да го прашам еј ме сакаш мене или неа ? Сосема глупава работа, ако ти до пред тоа не знаеш на што си со дечко ти, дали те сака или не, не мора воопшто да се појави некоја 3та за да ви расчисти. мИСЛААААААМ......
Не се работи за непозната туку не-многу блиска. Инаку јас не ја знам луисана лопилато(миа од бунтовници),и значи дека не се палам на неа?:tapp: Инаку не би ја предупредил женската,туку ќе оставам да течат работите. И ако тоа му верувам и ми верува држеше сега сите двојки у светот ќе беа хепили евр афтр,ако тоа држеше и твојот дечкот сигурно нема да поверуваше во филмовите на непознатата. Инаку,тоа што го викаш "еј,ме сакаш мене или неа?" e глупава работа бидејќи не е поентата да го прашаш ти,поентата е тој/таа самата да одлучи и да продолжи по стариот пат со тебе,или да скршне со новата девојка,јас инаку одлуката за тоа дали женската ќе ме одбере мене или него ќе ја очекувам во многу скоро време бидејќи женска која се сомнева во чувствата кон мене,и не може да се одлучи што да прави значи дека нема да ми донесе некоја среќа во животот :helou:

Да ми каже така некоја, нема ништо да и кажам! Нема што јас да се мешам натаму, тој треба да си расчисти со неа, да ја тргне од себе или со неа да остане. Ако ме сака ќе си остане со мене, ако не боље да раскинеме. Може да ја ценам искреноста од нејзина страна(барем ќе знам од што и како да се пазам), но сепак ќе ја гледам како лоша личност зашто се меша во туѓа врска.

pa da, bi se zacudila ipak taka nekoj da ti rece direktno hm... malu da se stapisas e :)
pa ako sme vo dolga vrska bi mu kazala na decko mi, kolku samo da znae so kogo ke ima rabota, koja e taa ustvari zosto sepak retko koe masko bi odbil devojka (koja sama mu se nudi), neli?!

Е тоа се поштуе. Тоа е храброст. Да ти дојде некоја познаничка/другарка и да ти каже отворено: „Сакам да го легнам дечко ти.“:)
Нема што да се курчам, да сакам да ја истепам или не знам што. Јас не го поседувам мојот дечко и секоја друга девојка има право да го зашмека и да посака да си го освои. Принцип на борба, насекаде тоа така функционира. „Нека победи подобриот“.:) Обид за превземање секако ќе има, а тоа што тој обид е директен е само олеснување за мене. Барем знам на што сум. :icon_lol: Таа девојка можела и воопшто да не ми ги открие своите намери, туку со интриги и зулуми да проба да ми го сќари. :icon_lol: И вака и вака може да ми го „земе“, само ако претходно ми каже отворено, барем немам право да се бунам после, зошто сепак ме предупредила. :)
Нема да се тепам за да си го задржам дечкото, ако она успее да ми го освои- браво за неа. Ако он ја одбере неа место мене- немам тука што да се бунам :toe:

Камо јас да имав храброст да и отидам на некоја девојка и да и кажам дека сакам да го легнам дечко и`. :pos:

Иако се сложувам дека во пракса целиов директен пристап... Потсеќа малце на сцена од шпанска серија. :icon_lol:

Го брцам на лице место(ке си патиш последици а можда и не)...Јебига ми се пуни респект така...

Е тоа се поштуе. Тоа е храброст. Да ти дојде некоја познаничка/другарка и да ти каже отворено: „Сакам да го легнам дечко ти.“:)
Нема што да се курчам, да сакам да ја истепам или не знам што. Јас не го поседувам мојот дечко и секоја друга девојка има право да го зашмека и да посака да си го освои. Принцип на борба, насекаде тоа така функционира. „Нека победи подобриот“.:) Обид за превземање секако ќе има, а тоа што тој обид е директен е само олеснување за мене. Барем знам на што сум. :icon_lol: Таа девојка можела и воопшто да не ми ги открие своите намери, туку со интриги и зулуми да проба да ми го сќари. :icon_lol: И вака и вака може да ми го „земе“, само ако претходно ми каже отворено, барем немам право да се бунам после, зошто сепак ме предупредила. :)
Нема да се тепам за да си го задржам дечкото, ако она успее да ми го освои- браво за неа. Ако он ја одбере неа место мене- немам тука што да се бунам :toe:

Камо јас да имав храброст да и отидам на некоја девојка и да и кажам дека сакам да го легнам дечко и`. :pos:

Иако се сложувам дека во пракса целиов директен пристап... Потсеќа малце на сцена од шпанска серија. :icon_lol:

Зошто се соомневам, не само со тебе туку со сите што поститавте?

ОК(не ме тепајте одма аман:)) мое мислење. Прво не сум бил сведок на вакво нешто, и онака ми изгледа чудно да дојди некој и во лице да ти го шлапни?
Појма неам како ќе изреагирам, ако не помогни она броење до 10, не се провоцирам лесно ама чудна појава ова. Ај види мајката ме кладовте во мисла...

Не ми се десило ова до сеа али... ако се деси постојат таканаречени тестови :) да му се позлатат коските на тој што ги измислил :)

Se slucuva.Jas izlezena so deckoto,vo eden moment on ostanuva sam,mu doagja devojka sto znae deka on ide so mene i mu kazuva kako i se svigja i dali saka da bidat zaedno.Bolen mozok

Ух...лоша работа човече..Пааа најпрво би и пуштила рака за храброста шо ја добила да му кажи на мојот дечко дека го сака и има намера да се бори за него..Па после ќе и речам:Слободна си!!..Ајт..А него ќе го предупредам дека можни се секакви трачарски муабети со кој та ќе сака да не скара..
А ако ме изнервира можи и шамари да јади, мада не сум таква личност..

Абе, ај не туку дрндајте глупости дека треба да ја ценам зошто е отворена или секоја и' чест за храброста или дека треба да и' пружам рака за искреноста. Едино што можам да и' пружам е да си избере дали да ја збумбарам по тинтарата со чекан или со секира. Ете, таков избор може да добие лудачата од мене. А после ќе ја земам на рамо, ќе ја качам на 20-ти спрат и ќе ја џитнам од тераса!! И намерно нема да ја фрлам од 5-ти, колку да има некоја секунда повеќе, за да размисли каква глупост направила. :violent1:

Е сега, пошто сум цивилизирана и не се тепам (барем не физички), само ќе и' се насмеам во фаца и ќе и' кажам: Ај бе се кладиме дека не можеш тоа да го направиш?? И знам дека ќе ја предизвикам уште повеќе, а тоа ми е и целта. Да се залета што повеќе, за полесно да можам да ја играм, пошто намеравам таков ремет да и' направам од страна и на секој чекор, така што нема да знае кај и' е главата, а кај и' се гаќите.

Бидејќи видете, проценка на непријателот мора да се направи. Ако некоја е доволно луда да дојде и мене да ми каже такво нешто, може да биде две работи:
- или исклучително глупа, а такви без проблем јадам за доручек, дури и гладна останувам на крајот
- или исклучително паметна и детерминирана, решена да го добие по секоја цена. Но, не сака да го освои бидејќи го сака, туку бидејќи е амбициозна, суетна и егоистична кучка, а со такви само префригано и кучкарски се игра. Ако сака таква игра, нема проблем и за тоа сум кадарна.

На дотичниот нема ниту збор да му спомнам од целата оваа фрка, уклучувам шарм до максимум, насмевка до осмица и се правам дека немам поим за ништо. Едино што можеби ќе ме замисли е ако тој дознае од трети и ја направи кобната грешка да ме праша што се случува. Од него очекувам да верува и да е сигурен во своите чувства кон мене и ако е тоа случај нема ништо да ми спомне. Исто како што очекувам да ми верува на проценка и на одлука и да ме остави to have fun со лудачи. Јас стојам зад него и во добро и во лошо, исто како што и се борам за него, а тој нема потреба да знае.

Да не ме разберете погрешно. Целосно сум потписник на горенаведеното дека "if you love somebody set them free", но ова е сосема поразлична ситуација. Некој ви доаѓа на врата и брутално ви го нарушува мирот во домот. Што ќе направите, ќе му пружите рака за искреноста, ќе го пуштите внатре, ќе го викнете (читај пожалите) на дотичниот да дојде да ја реши ситуацијата?? Јас тоа не го правам во никој случај. Така убаво има да ја претепам, што ќе и' биде страв името да ми го изговори. Јас лично домот го градам со љубов и со топлина и не дозволувам никој тоа да го наруши. Тие што се внатре ја имаат целосната слобода на избор да заминат кога сакаат, ама натрапници не се добредојдени!!

Таму кај што сум се (извинете ми на израз) испишкила и сум означила територија, не се ни осудувај да дојдеш и да го сквернавиш, пошто на живо ќе те изедам. :nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom