Директен „обид“ за превземање

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Pearl напиша:
Абе, ај не туку дрндајте глупости дека треба да ја ценам зошто е отворена или секоја и' чест за храброста или дека треба да и' пружам рака за искреноста. Едино што можам да и' пружам е да си избере дали да ја збумбарам по тинтарата со чекан или со секира. Ете, таков избор може да добие лудачата од мене. А после ќе ја земам на рамо, ќе ја качам на 20-ти спрат и ќе ја џитнам од тераса!! И намерно нема да ја фрлам од 5-ти, колку да има некоја секунда повеќе, за да размисли каква глупост направила. :violent1:
Бисеро, не рипај одма, мајко му. :pos:
Јас барем конкретно никаде не реков дека ќе ја ценам и дека рака ќе и пружам. Ама дека е тоа храбар акт, храбар е, и тука нема што да се збори. Јас на пример кога веќе би решила да „украдам“ нечиј дечко, сигурно нема да и кажам отворено на девојката кои ми се намерите, туку тивко и подмукло, кога она не гледа би се трудела да го освојам. А во случајов, она искрено си кажува, што е за пофалба богами. :smir:

Дека ќе ја тепам нема да ја тепам, дека ќе ја фрлам од 20ти па уште помалце. :pos:Мора да сфатиш дека ако една жена се труди тебе “да ти го наруши мирот во домот“ како што викаш сигурно гледа на тоа од (себичен) аспект дека тој твој дом може многу лесно да стане и нејзин, зошто таа тоа го заслужува исто колку што го заслужуваш ти. Кај што ти си се измочкала и друга пред тебе мочкала, и веројатно по тебе ќе мочка. :wink: На крајот на краиштата, твојот сакан не е твоја сопственост што законски нема право да ти биде одземена (барем не се` до бракот :pos:) и секоја девојка има право да си ги испроба силите со тебе, без оглед на тоа колку сурово, дволично и префригано тоа звучи.

Ти тепај ја колку сакаш, шамарај ја, џиткај ја од 20ти спрат, ама ако е доволно добра (да не речам, подобра од тебе), ќе ти ја сќари „територијата“ на која ти си мочкала и чак и фала ќе ти рече што си и ја чувала дур не налетала на неа. :smir:

А на крајот, и да ти го освои, зар не е пофер да и оддадеш признание дека победила во борбата, отколку исфрустрирано да се трудиш да и го уништиш животот за одмазда? :) Биди фер губитник, поднеси ја загубата... Ако веќе загубиш.

Ако пријател/другар ми го каже тоа ( а тие добро што ме познаваат, сигурен сум дека дури и не фантазираат тоа да го кажат) :) ќе му напоменам дека тоа е желба што самиот си ја ускратува.
Ако е некој што едвај го познавам или воопшто не го познавам ќе го истестирам до каде е спремен да оди и после тоа нема да биде способен да оди. Тоа важеше до пред некое време. А од август оти ќе вадам дозвола за пиштол ќе треба они да ме тестираат прво до каде сум спремен да одам. Како и да е моментално немам девојка, да така нема потреба да се секирам за такво нешто. :)

Тоа е храброст факт. Ти доаѓа некоја познаничка и ти вика слушај мене ми се свиѓа дечко ти и сакам да ти го ќарам. И сега што... Да се расправам со неа ќе ми биде понижување. Со таква личност очигледно дека не вреди ни да помислиш на расправање.

Единствено што можам да и речам е "повели пробај". Ми кажа што сакаш ти со него ајде сега да ја видиме неговата реакција. Љубоморна сум ама ова сепак ќе ме интересира па ќе поминам и преку љубомората. Ако тој сепак одлучи да биде со неа тогаш нека им биде. Можеби ќе помислам дека требало да превземам нешто, ама сепак не. Толку вреди и тој штом ризикува врска за некоја си таму...

Е сега.. втор случај е кога тој би ја одбил. Тука нема повеќе сомнеж дека нешто му значи таа наша врска и вреди да бидеме заедно. А што се однесува до нејзе па...:baeh:

Бисера немој на ќотек да ја вртиш веднаш работата:smir: Може ќе се погоди тешка,па ќе неможеш да ја качиш на 20 ти спрат:)
Јас ќе и подадам рака,зошто...затоа што има муда да ми го каже во фаца тоа,можеш да и се изнасмееш,но тоа значи потценување на противникот што во спортот би било погубно:smir: (ете примерот на Ацева).После тоа почнуваат стратегиите за борба,полесно е кога знаеш дека некоја си увртела филм во глава за твојот,не викам дека е сеедно,но поарно е одколку зад грб да ти го спопика.
А во врска со ќотекот...да ги сменам улогите малце,што би било ако јас му отидам на некое малечко,слабичко девојче да му го кажам истово,како оно би ме истепало:)баш ме интересира.

Не ми е јасно до кога со тепање ќе се решаваат проблеми
Според горе наведените постови од доста комшики дојдов до заклучок дека женишчава биле доста опасни мајко му се на ќотек и тепање ве тера брееее
Доколку љубовта е обострана и се чувствува од двете страни јас мислам дека нема место за паника и тепачки и дека некој може да ме разубеди дека ќе ми ја ќари рибата,и како што веќе се изјаснив само напред па да видиме до каде ќе стигне работата

Pearl напиша:
Само ќе се насмеам до осмица.....

Опасна работа е ако немаш осмица да не се заебеш у ситуацијата:baeh:

Prvin ke mu kazam, deka ako me zefrkava, deka smeskata ne e bas na mesto, a ako ne se zafrkava deka poarno da ne mi se mesa vo zivotot... i deka zavrsil so mene...
Ko ja so nema da mu ja gledam devojkata na toj nacina, taka i toj nema pravo da ja gleda mojata ...
Nasilstvo ne e potrebno , posto ima mnogu so imaat takvi misli i ne gi kazuvaat... barem toa go imam iskuseno , i toa skoro, del od drugarite mi priznaa deka gi zagleduvale moite bivsi pred da bidam so niv... Cisto uz muabet mi kazaa... i togas ostanav so prasalnici na glava, ama jebi ga oni nikogas ne bile so niv :P , taka da se minuva niz toa...

Neznam samo kako imaat lice da pravat takvi raboti.Kuckiiiiiiiiiii

Абе, ај не туку дрндајте глупости дека треба да ја ценам зошто е отворена или секоја и' чест за храброста или дека треба да и' пружам рака за искреноста. Едино што можам да и' пружам е да си избере дали да ја збумбарам по тинтарата со чекан или со секира. Ете, таков избор може да добие лудачата од мене. А после ќе ја земам на рамо, ќе ја качам на 20-ти спрат и ќе ја џитнам од тераса!! И намерно нема да ја фрлам од 5-ти, колку да има некоја секунда повеќе, за да размисли каква глупост направила. :violent1:

Е сега, пошто сум цивилизирана и не се тепам (барем не физички), само ќе и' се насмеам во фаца и ќе и' кажам: Ај бе се кладиме дека не можеш тоа да го направиш?? И знам дека ќе ја предизвикам уште повеќе, а тоа ми е и целта. Да се залета што повеќе, за полесно да можам да ја играм, пошто намеравам таков ремет да и' направам од страна и на секој чекор, така што нема да знае кај и' е главата, а кај и' се гаќите.

Бидејќи видете, проценка на непријателот мора да се направи. Ако некоја е доволно луда да дојде и мене да ми каже такво нешто, може да биде две работи:
- или исклучително глупа, а такви без проблем јадам за доручек, дури и гладна останувам на крајот
- или исклучително паметна и детерминирана, решена да го добие по секоја цена. Но, не сака да го освои бидејќи го сака, туку бидејќи е амбициозна, суетна и егоистична кучка, а со такви само префригано и кучкарски се игра. Ако сака таква игра, нема проблем и за тоа сум кадарна.

На дотичниот нема ниту збор да му спомнам од целата оваа фрка, уклучувам шарм до максимум, насмевка до осмица и се правам дека немам поим за ништо. Едино што можеби ќе ме замисли е ако тој дознае од трети и ја направи кобната грешка да ме праша што се случува. Од него очекувам да верува и да е сигурен во своите чувства кон мене и ако е тоа случај нема ништо да ми спомне. Исто како што очекувам да ми верува на проценка и на одлука и да ме остави to have fun со лудачи. Јас стојам зад него и во добро и во лошо, исто како што и се борам за него, а тој нема потреба да знае.

Да не ме разберете погрешно. Целосно сум потписник на горенаведеното дека "if you love somebody set them free", но ова е сосема поразлична ситуација. Некој ви доаѓа на врата и брутално ви го нарушува мирот во домот. Што ќе направите, ќе му пружите рака за искреноста, ќе го пуштите внатре, ќе го викнете (читај пожалите) на дотичниот да дојде да ја реши ситуацијата?? Јас тоа не го правам во никој случај. Така убаво има да ја претепам, што ќе и' биде страв името да ми го изговори. Јас лично домот го градам со љубов и со топлина и не дозволувам никој тоа да го наруши. Тие што се внатре ја имаат целосната слобода на избор да заминат кога сакаат, ама натрапници не се добредојдени!!

Таму кај што сум се (извинете ми на израз) испишкила и сум означила територија, не се ни осудувај да дојдеш и да го сквернавиш, пошто на живо ќе те изедам. :nerv:

Бисерче, никој не рече да ја цениш и да ја сакаш и такви мити работи..едноставно сите би биле зачудени од та нејзина храброст и зато велиме дека рака би и пуштиле..зашо, стварно бе чоече, да дојди некоја и в лице да ти речи дека сака да ти го земи дечкото, треба да има огромна храброст или па мора да е некоја в крај забегана кучка шо сака да расипва врски...а со тепање, богами нигде нема да стигниме..Ти колку да сакаш тепај, та ако намерила да ти го земи дечкото, па ни ќотек нема да ја предомисли..

мора да е некоја в крај забегана кучка шо сака да расипва врски....

Najcesto stanuva zbor za takvi koi samo sakaat da unistat vrski, da se obidat da sozdadat triagolnik, da bidat pricina za kavga.Tolku sum ispolneta so gnev zaradi vakvite situacii sto veke nemam zborovi i neznam kako da gi narecam takvite "devojki" (zaradi opsta kultura vaka gi narekov i znam deka bev premnogu blaga kon niv). Lele da mi padnat samo vo race.Ama imate pravo tie koi resile nesto da unistat ke odat do kraj i nema nisto da gi popreci vo namerata,pa ni kotek,ni stap.....

Е тоа се поштуе. Тоа е храброст. Да ти дојде некоја познаничка/другарка и да ти каже отворено: „Сакам да го легнам дечко ти.“:)
Нема што да се курчам, да сакам да ја истепам или не знам што. Јас не го поседувам мојот дечко и секоја друга девојка има право да го зашмека и да посака да си го освои. Принцип на борба, насекаде тоа така функционира. „Нека победи подобриот“.:) Обид за превземање секако ќе има, а тоа што тој обид е директен е само олеснување за мене. Барем знам на што сум. :icon_lol: Таа девојка можела и воопшто да не ми ги открие своите намери, туку со интриги и зулуми да проба да ми го сќари. :icon_lol: И вака и вака може да ми го „земе“, само ако претходно ми каже отворено, барем немам право да се бунам после, зошто сепак ме предупредила. :)
Нема да се тепам за да си го задржам дечкото, ако она успее да ми го освои- браво за неа. Ако он ја одбере неа место мене- немам тука што да се бунам :toe:

Камо јас да имав храброст да и отидам на некоја девојка и да и кажам дека сакам да го легнам дечко и`. :pos:

Иако се сложувам дека во пракса целиов директен пристап... Потсеќа малце на сцена од шпанска серија. :icon_lol:

Псај проблемот е во тоа што добар дел , да не речам повеќе од половина, во моментот ќе те фатат да те кубат за коса, што да правип има уште такви сељанки. Кај нас мажките е малку поинаку бидејќи не знаеш кој поголем будала еве да го земе за пример некро од една страна, така невина фаца никој не би ни претпоставил дека во состојба да поседува а уште помалку дека ќе извади пиштол, а од друга страна може да имаш и некој физички ситен со големо его кој наместо пиштол има пет другаори кои се покрупни и сите имаат пиштоли и резултат неколку залудно изгубени животи или пак некој инвалид. Така да ко прво чисто се сомневам дека некој тип би се осмелил на тоа, а и кога би се осмелил нормлано е дека другиот ако не е глуп и ако е способен на најдоба можен дипломатски начин би ја решил ситуацијата. Но како што гледам тука има многу спремни уште во моментот да рипнат и да се тепаат за женска, од моја гледна точка разочарувачки, бидејќи мислев дека тоа е нешто што нас луѓето не прави различни од животните.

Моја лична реакција, ако некој така ми се избаци без разлика како изгледа и каква репутација има, јас ќе му одговорам: “Добро , и? Јас мислам дека девојката ме сака, од кај да знам може грешам, ако сакаш провери, неа прашај ја, не мене.„ нормално целото тоа проследено со фацата „не си интересен“.

Во мојот случај затоа што сум машко кога ќе ми каже такво нешто во очи!
На лице место ќе го скинам од млатење, со тоа три добри работи ќе направам:

1.Ќе си ја зачувам девојката,
2.Ако моронот сакал на некој друг да му направи ова во иднина тогаш ќе биде предомислен
3.Ќе си испукаш негативна енергија на некој лузер!

Е да како завршува приказнава? Не ми се верува дека со боксови се решиле:vozbud:

Заборавив да додадам дека рака на срце ретко кое машко ќе отиде да каже на другиот дека сака да му ја земе девојката од горенаведените причини!
Едно хипотетичко прашање: Што правиме ако типот е посилен?
Фала многу и извинете за оф топикот:helou:

Едно хипотетичко прашање: Што правиме ако типот е посилен?
Фала многу и извинете за оф топикот:helou:

Баш истото сакав да го нагласам. Или можда на форумов саде манги има. hehe:

Он топик- Мислам дека ваква ситуација ретко се дешава, како и да е дебилна е. hehe:

Pravo na izbor-sakas da bides so mene,a ako tipot/kata e posilen/na idi,srekno:helou:

Баш истото сакав да го нагласам. Или можда на форумов саде манги има. hehe:

Он топик- Мислам дека ваква ситуација ретко се дешава, како и да е дебилна е. hehe:
Епа ако е посилен од тебе, дај му ја девојка ти на една ноќ нека ја издупи и ако имаш среќа т.е. му здосади ќе ти ја врати ако не честитај им успешна врска :) лолллл

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom