- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 4.611
Bloodborne немам играно, и да би имал можност не знам како би се снашол без штит. Бидеќи како што имам гледано штит непостои во играта.Sea za dvojkata mi zboris. Fume Knight istotaka mi bese edna teska frustracija, koja posle ednonedelno igranje me primora da naucam da rolam, i tolku dobro mu gi nauciv paternite, sto posle na vtoro treto igranje na dvojkata veke mozev onaka labavo da go tepam bez da me cepne. Inace da, zaeban mi bese mnogu i mozam da go svrstam vo eden od najteskite bosovi no i najdobrite fajtovi. Ako mozam da sostavam nabrzinka top pet lista na najteski bosovi, odam po red onaka so koj kako sum se soocuval, toa bi izgledalo vaka:
1. Ornstein i Smough od kecot, poradi niv ja izbrisav igrata pa posle nekoe vreme pak ja pocnav
2. Manus, koj uste go nemam regular tepano, tuku samo so cheesot so lak i strela pred da vlezes vo arenata
3. Fume Knight od dlcoto od dvojkata
4. Ludwig the Holy Blade, ma da ovoj e od Bloodborne, takva anksioznost do sega sum nemal od glaven
5. I sega aktuelniot Midir the Darkeater, koj eve uste go nemam pominato.
Mozebi denes e denot ke vidime![]()

Со Ornstein i Smough сега прв пат се среќавав, ме намачија али имплементирав добра (лично моја) стратегија која ми помогна. Го навлекував дебелиот до скршените стубови, и откако ќе употребеше heavy load attack пред стубот, јас го користев моментот да го удрам другиот и така не се намачив со нив многу.
Имав приметено и една друга апсурдна работа, босови низ кои требаше лесно да поминам, јас заглавував, а кај тешките се случуваше полесно да поминам. Пример Нашандра ја скинав од прво, Capra Demon такоџе.
А да бидам искрен заглавив многупати кај повеќе босови, како на пример:
Ancient Dragon, Smelter демоните двајцата, The Rotten (бос кој не промаршувше. и да го заобиколуваш не правеше Miss attack, туку мора да имаш научено да ролаш. Али од 6-7-ми пат го скинав)
Ами Darklurker?

Понатаму босовите од првото и второтo DLC исто така ме намачија - Elana и Sinh the Slumbering Dragon (3 свордови ми искрши), Sir Alonne исто така фрустрирачки преку 15-тина пати, али за Fume не броев, т.е броев али не обиди - денови (3 дена

Од третото DLC мачките не ме намачија, а Ivory King воопшто.
Последната област беше pain in the asѕ, тоа морам да го споменам и признаам, али босот ( Lud and Zellen) не така фрустрирачки тежок.

Последно уредено: