Dark Souls

Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
Јас па не приметив ама баш никакво графичко подобрување на DSR, иако таму нешто се фалат као подобриле. Туку има ли некој што ја играл ДС3 и што го тепал Darkeater Midir? Значи најбољи dragon fight каква што заслужува да биде, значи змеј е не е некоја шумска ѕверка, ама очајно претежок е. Мене добро ми оди прогресот со Мидир, стигнав до третиот ударац а тоа е некоја пеестина од хелтот, ако ми скурчи ќе го тепам кооп ама и за тоа никој не се нафаќа колку што приметив вечерва.
Автоматски споено мислење:

Јас искрено мислев дека ДС е сечив тип на игра, едноставно нема шанси да не ти се свиѓа. Секиро реално, е друга работа. Си ги пробал ли барем?

Кецот има најбоља атмосфера, тука си ја изгубил невиноста а првата не се заборава, прв пат се соочуваш со таков РПГ што нема шанси да не те воодушеви. 2ката има лош комбат систем иако е поразновидна во поглед на ајтеми и све остало, тројката ја играм колку да се каже, веќе сум презаситен. На што се палам уште? На ДС1 и ББ. Кој е кралот? ББ според мене.
Јас го тепав Midir бе, за тој бос ти треба добра тактика, а таа е една и единствена - гледај да маневрираш околу опашката, никако на друго место, инста кил ти праи. Туки мене повеќе ме намачи оној другиот, како ли се викаше... Slave Knight Gail. За разлика од Midir овој бос го најдов како понепредвидлив и многу варијабилен, едноставно мораш до милисекунда да бидеш прецизен со избегнувањата.

Али и двајцата се 0 кога станува збор за моето искуство со босовите во серијалов, Fume Knight ми зеде парче од душава, 3 дена го тепав. :facepalm: :ROFLMAO:

Али сѐ уште немам довршено еден дел, очекувам Artorias или Manus, еден од двајцата ќе ми згужва мадлаци (ако не и двајцата).
Како што гледав од поодамна и двајцата важат за едни од потешките, особено Manus кој многупати е ранкиран како најтежок. Биче лудило!

Римастерд е графички далеку подобрена, не знам како не си приметил.

А иначе чекам да ја завршам комплетно (заклучно со кецов), али не верувам кај мене да смени многу... No1 - DS2 јбг од неа почнав

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
Глеаш, секој различно. Јас Гаел од прва го смачкав синоќа. Манус е единствениот од серијалот кој го немам тепано, не го рачунам читот со стрела пред да влезеш во битка. Уживај со Арториас, ќе го научиш после доста обиди, мене раце ми се тресеа од адреналин кога го победив прв пат.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.755
Поени од реакции
34.370
Mislam ako ne gledame subjektivno, DS 3 > DS1 > DS2

A subjektivno kaj mene e obratno. :D

Trojkata kompletna igra bese, od dvizenja podobreni, do oruzja... no mi ja nemase mnogu dusata ko drugite.
Kecot go sakam oti se sekavam popolnuvav peticija od nekoj clen sto bese postiral da ja portnaat. Tamu zapocna ljubovta za serijalot, oci gubev do sabajle i ja obozavav sekoja sekunda. Megutoa najlosata, dvojkata, najmnogu vreme izgubiv, znaev u sto se vpustav i iskreno da ne bea dlc-ata, ke ja hejtav. No ete, najmnogu mi e na srce i najmnogu vividno se sekavam na site bosovi, bidejki najmnogu pati gi projdov. :D

A inaku za mene najtezok boss ke si ostane gorespomenatiot Fume Night. Ja ne nauciv da rolam, i za mene toa bese pekol so negovata neverending stamina. Isto ko Berzerker.... 3 dena.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
Mislam ako ne gledame subjektivno, DS 3 > DS1 > DS2

A subjektivno kaj mene e obratno. :D

Trojkata kompletna igra bese, od dvizenja podobreni, do oruzja... no mi ja nemase mnogu dusata ko drugite.
Kecot go sakam oti se sekavam popolnuvav peticija od nekoj clen sto bese postiral da ja portnaat. Tamu zapocna ljubovta za serijalot, oci gubev do sabajle i ja obozavav sekoja sekunda. Megutoa najlosata, dvojkata, najmnogu vreme izgubiv, znaev u sto se vpustav i iskreno da ne bea dlc-ata, ke ja hejtav. No ete, najmnogu mi e na srce i najmnogu vividno se sekavam na site bosovi, bidejki najmnogu pati gi projdov. :D

A inaku za mene najtezok boss ke si ostane gorespomenatiot Fume Night. Ja ne nauciv da rolam, i za mene toa bese pekol so negovata neverending stamina. Isto ko Berzerker.... 3 dena.
ДС често е хејтана поради лошиот collision систем и хитбоксот. А т.е. (пр.) имаш успешен рол и сметаш дека си го избегнал ударот, али и покрај сѐ лапаш демиџ. :icon_mrgr: :icon_mrgr: Фрустрирачки нели? Уфф од патики ме има вадено...

Fume така cheat-аше и затоа му ебавав сѐ по список! :boksix:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
Јас го тепав Midir бе, за тој бос ти треба добра тактика, а таа е една и единствена - гледај да маневрираш околу опашката, никако на друго место, инста кил ти праи. Туки мене повеќе ме намачи оној другиот, како ли се викаше... Slave Knight Gail. За разлика од Midir овој бос го најдов како понепредвидлив и многу варијабилен, едноставно мораш до милисекунда да бидеш прецизен со избегнувањата.

Али и двајцата се 0 кога станува збор за моето искуство со босовите во серијалов, Fume Knight ми зеде парче од душава, 3 дена го тепав. :facepalm: :ROFLMAO:

Али сѐ уште немам довршено еден дел, очекувам Artorias или Manus, еден од двајцата ќе ми згужва мадлаци (ако не и двајцата).
Како што гледав од поодамна и двајцата важат за едни од потешките, особено Manus кој многупати е ранкиран како најтежок. Биче лудило!

Римастерд е графички далеку подобрена, не знам како не си приметил.

А иначе чекам да ја завршам комплетно (заклучно со кецов), али не верувам кај мене да смени многу... No1 - DS2 јбг од неа почнав
Не мрдам со Мидир, а сакам веќе да ја завршам. Нејќам да глеам видеа, со што сет се бореше? Оружје, армор, прстени?

Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
Не мрдам со Мидир, а сакам веќе да ја завршам. Нејќам да глеам видеа, со што сет се бореше? Оружје, армор, прстени?
Strength build форсирав скоро во сите делови. Мидир и другите крајни босови скоро сите ги тепав со Exile Greatsword. Не многу тежок (штидиш стамина со ударите), али со страшен демиџ.

Од страна на прстени носев (не ми текнува на имињата) прстен за екстра армор, демиџ и стамина. А мислам дека носев и за екстра икупмент.

Преферирав да нанесувам еден удар со екстра демиџ, отколку неколку последователни со послабо оружје и да ризикувам да бидам удрен и јас, што кај Мидир би било фатално. :icon_mrgr:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
Да, баш пробав со Exile sword и ми се свиѓаше, зашто праи добра штета а брз е, за разлика од блек најт секирата или некои други мечови. Проблемот е шо не смееш greedy да бидеш, а тоа значи 10 минути борба, што е фантастично тешко.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
Да, баш пробав со Exile sword и ми се свиѓаше, зашто праи добра штета а брз е, за разлика од блек најт секирата или некои други мечови. Проблемот е шо не смееш greedy да бидеш, а тоа значи 10 минути борба, што е фантастично тешко.
Баш така!
И btw некогаш мораш и да побараш некаков совет/тактика на интернет, не можеш да се ограничиш.
Пример јас вчера во New Londo Ruins, требаше да влезам во Амбисот и да ги тепам четирите кралеви, али со секое скокање во таа дупката умирав инстантно. Не знаев што треба да правам а неќев да гледам на интернет. Удирав по ѕидови мислеќи дека се работи за некоја скриена врата али не. Накрај видов на интернет дека ми треба некаков прстен, за кој јас појма немав дека сум го pickнал некако. :LOL:

А Кралевите од трет пат ги покорив, што мислам дека и не е така лошо ;)

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
Баш така!
И btw некогаш мораш и да побараш некаков совет/тактика на интернет, не можеш да се ограничиш.
Пример јас вчера во New Londo Ruins, требаше да влезам во Амбисот и да ги тепам четирите кралеви, али со секое скокање во таа дупката умирав инстантно. Не знаев што треба да правам а неќев да гледам на интернет. Удирав по ѕидови мислеќи дека се работи за некоја скриена врата али не. Накрај видов на интернет дека ми треба некаков прстен, за кој јас појма немав дека сум го pickнал некако. :LOL:
Прв пат ли го играш кецот? Мислев си ја играл. Тоа беше прстенот на Арториас, кој нели го викале Abyss Walker баш поради тој прстен, дали мачката дали Сиф, неговиот волк, го даваа прстенот.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
Прв пат ли го играш кецот? Мислев си ја играл. Тоа беше прстенот на Арториас, кој нели го викале Abyss Walker баш поради тој прстен, дали мачката дали Сиф, неговиот волк, го даваа прстенот.
Да отпосле ми текна кој прстен беше всушност, али само на името во тој момент обрнав внимание, на ефектите не. :)
И да, прв пат го играм кецот. Немав можност досега пошо играм нс рс, и се молев да го извадат на рс платформа. :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
@_BerzerkeR_
Infused Exile GS или обичен? Денес е денот.

Glej go ova:

Последно уредено:
Член од
29 март 2013
Мислења
4.747
Поени од реакции
4.609
@_BerzerkeR_
Infused Exile GS или обичен? Денес е денот.

Glej go ova:

wow скоро на критикал го уби.
Ти што направи, го реши ли? :)

Infused ми беше свордот да, али не ми текнува со каков камен, мислам со камен кој креваше само на демиџ, raw апрејдот мислам дека се викаше. Уф не ми текнува на имињата.... :LOL:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
wow скоро на критикал го уби.
Ти што направи, го реши ли? :)

Infused ми беше свордот да, али не ми текнува со каков камен, мислам со камен кој креваше само на демиџ, raw апрејдот мислам дека се викаше. Уф не ми текнува на имињата.... :LOL:
Не бил вчера денот. Може денес ќе е :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.953
А со Fume како помина? Или не ти е играно DLC-то? :)
Sea za dvojkata mi zboris. Fume Knight istotaka mi bese edna teska frustracija, koja posle ednonedelno igranje me primora da naucam da rolam, i tolku dobro mu gi nauciv paternite, sto posle na vtoro treto igranje na dvojkata veke mozev onaka labavo da go tepam bez da me cepne. Inace da, zaeban mi bese mnogu i mozam da go svrstam vo eden od najteskite bosovi no i najdobrite fajtovi. Ako mozam da sostavam nabrzinka top pet lista na najteski bosovi, odam po red onaka so koj kako sum se soocuval, toa bi izgledalo vaka:
1. Ornstein i Smough od kecot, poradi niv ja izbrisav igrata pa posle nekoe vreme pak ja pocnav
2. Manus, koj uste go nemam regular tepano, tuku samo so cheesot so lak i strela pred da vlezes vo arenata
3. Fume Knight od dlcoto od dvojkata
4. Ludwig the Holy Blade, ma da ovoj e od Bloodborne, takva anksioznost do sega sum nemal od glaven
5. I sega aktuelniot Midir the Darkeater, koj eve uste go nemam pominato.
Mozebi denes e denot ke vidime :D

Za Sekiro ne pisuvam, i tamu ima nezdravo teski bosovi.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom