Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би рекол Bloodborne за соулс-нубер е убиство од игра, па и за мене како ветеран ( :icon_mrgr: ако можи така да се кажи). Очигледно нема да имам прилика да ја изиграм пошо не верувам да ја извадат на пц платформа, али и да се деси... верувам дека ќе минам трнлив пат.
Тешко без штит, ќе треба усовршување rolling/dodging.
Тогаш за тебе е обавеза, мора да ја изиграш штом си толкав фан на ДС. На ПЦ може ќе ја видиме само на некој емулатор според мене, а тоа би било за пар години (3-5), или да си најдеш некој евтин ПС4 или да си земеш ПС5 каде што и се очекува нова Бладборн иако до сега нема никаква најава само пуста желба и по некоја шпекулација.

За стилот на игра малку ќе ти е проблем што ќе немаш штит бидејќи си навикнал да играш со штит, но добро е што пак во краток временски период можеш да ја повратиш изгубената енергија со тоа што ќе му зададеш удар на противникот од кој што си изгубил енергија. Тука е и пиштолот кој има иста механика со штитот во ДС каде што одмавуваш со него во право време, тука пукаш во право време за ист ефект. Ја цела ДС3 ја изиграв без штит, само кај Гаел користев. Ќе навикнеш само дај боже да имаш прилика скоро да ја изиграш.

Nier Automata и Nioh ги имаш за ПЦ, изиграј ги нив, предлог од мене ;)

Aj tie sto ja izigraaa ili ne im se svigja Sekiro pisete dali ja prodavate i kolku za ps4

Do minatara nedela e mislev dali da ja zemam 35 funti bese sega pak e vratena na staro :D

Сум пропуштил доста дискусија инаку ја инсталирав Секиро пред некој ден немам време да и се посветам и да ја научам механиката на играта ги завршив сите дарк соулс и играм на стим дарк соулс 3 онлајн, ама Секиро ми е тешка барем додека не и посветам повеќе време.
Ps. Сега го гледам lostmysanity како игра секиро онлајн мод страшна работа.

Последно уредено:
Уште немам читано што се се предностите но тој дечкото што го направил модот за оваа сингл плеер игра стварно е профи :). Се надевам ќе му помогнам на другар ми да ја изиграме на неговиот гејмплеј пошто он ја проба одамна и одамна ја избриша :)

Мислам дека не е кооп плај само имвазии.
иамло и кооп моја грешка.

Последно уредено:
Инаку кога сме кај модовиде тима некој пробано onslaught или cinders.

Po izigruvanje na Sekiro, imam dosta kontroverzno mislenje, a toa e deka igrata ne e teska, tuku e polesna i od Dark Souls.

Tezinata na Sekiro lezi samo vo citanje animacii i pritiskanje blok.

Imas free rez doboga...

Lugeto se otkazuvaat brzo zatoa sho ocekuvaat dark souls, a ova e skroz drugo zivotno, ko sho napomenav MORA u faca da mu se piknes.
Ako ja igrate sekiro ne ja igrajte defanzivno, bidete agresivni i spamajte atack.

Тука ми е мене проблемот не играм толку офанзивно и сум навикнт поспоро темпо не се одтажувам од играта сакам предизвик ама немам доволно време да и се посветам.
Ps. Сношти го бутнав чеинд огре 1 или 2 пати ме счка не е толу страшен мислам дека играта ќе е полесна кога ќе отклучам повеќе скилови .

Да ја почнам повторно тројката, или да одам прво со Секиро, шо би ме советувале? :cool:

Оди на Секиро нема да ти помогне многу 3ката ако ја играш пак јас ја играм константно ама друг пристап треба за секиро.

Оди на Секиро нема да ти помогне многу 3ката ако ја играш пак јас ја играм константно ама друг пристап треба за секиро.
Ама не мислев на некаква "подготовка" за Секиро со тројката. Туку онака... дали би и се вратил на тројката откако ќе ја изиграм Секиро...
Абе ова е иднивидуално збан, али да си прашам, да видам што ќе речете. :)

Ако играш не користи штит или пробај го cinders mode ако играш на пц мислам тоа феноменално изменето е скоро се освен босовите и додадени се оружија од димон солс блодборн и од дарк соулс 1 и 2

Po izigruvanje na Sekiro, imam dosta kontroverzno mislenje, a toa e deka igrata ne e teska, tuku e polesna i od Dark Souls.

Tezinata na Sekiro lezi samo vo citanje animacii i pritiskanje blok.

Imas free rez doboga...

Lugeto se otkazuvaat brzo zatoa sho ocekuvaat dark souls, a ova e skroz drugo zivotno, ko sho napomenav MORA u faca da mu se piknes.
Ako ja igrate sekiro ne ja igrajte defanzivno, bidete agresivni i spamajte atack.
Не би се сложил, кај секого е различно во зависно од стилот на игра и колку пати те истепале, но генерално Секиро е потешка.
Сега дали е потешко тоа да прочиташ потег/анимација стотинки пред да примиш удар или потег претходно да знаеш што удар ќе добиеш, незнам пак ќе кажам од играч зависи вие одлучете си.
Исто така кај Секиро во зависност од удар што можеш да примиш можеш да скокнеш да направиш доџ на страна, да одбиеш удар/дефлектираш или чист блок, значи во зависност од ударот треба да изреагираш набрзина, правилно и правовремено, во дарк соулс имате блок и рол, блокот решава 90% од проблемите, еве нека не се 90 нека се 80, во Секиро немаш толкав процент на дефанзива кај било кој начин на одбрана.
Исто така кај дарк соулс можеш да фармаш да се грајндаш до бесвест, пример кај браќата принцовите можеш да им отидеш со левел 120...
Со ова другото се сложувам потполно...

Да ја почнам повторно тројката, или да одам прво со Секиро, шо би ме советувале? :cool:
Зависи од тоа дали ти се игра прво шах или некој по динамичен спорт :D
Било која и да ја почнеш знај дека за другата ќе мора да имаш тотално поразличен пристап и треба да заборавиш на тоа стилот на игра од едната да го примениш на другата.
Брзина + Агресивност = Секиро
Дефанзива + Трпеливост = ДС

Podobro napravete sporedba bloodborne sekiro, bloodborne e pobrza i bez stit i od dark souls da se naviknes na bloodborne e tesko poso retko koj rola, site ideme so stit napred u sekoja soba u dark souls...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom