Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Ako e chained ogre, toa e klasicen dark souls boss, cekaj da se trasne na zemja i mavaj go togas, i izbegnuvaj mu go toa koa saka da te gushne so dvete race.

Не планирав да ја пуштам пак во скоро време, и секако не барав како да го тепам, само да си кажам дека не ме бива и не сакам вакви игри :D
Ама еве...

1587909515147.png

На сите ни беше тешка не е лесна игра. Но те разбирам, немора сите да ја изиграме Секиро исто како што не сите играме пример стратегии и игри со пукање.

Не планирав да ја пуштам пак во скоро време, и секако не барав како да го тепам, само да си кажам дека не ме бива и не сакам вакви игри :D
Ама еве...

Прегледај го приврзокот 247527
Mu odis so stelth na ovoj.
Odis na krovot nad nego, skokas i mu prais ubistvo os zaseda.
Posle agresivno samo go mavas so mecot, dur ne mu go zemes i vtoriot zivot.
Se nadevam ova ke ti pomogne.

Ама еве...

Прегледај го приврзокот 247527

Не можеш да замислиш колку те разбирам и колку се соживувам со тебе... :cool:

Али верувај, не дека не те бива за овој жанр на игри, мислам дека треба да им дадеш шанса, дозволи да те извози играта и не се фрустрирај :)
Не знам кои делови си ги играл, а можеби и сите си ги превртил, не е битно, зборувам општо за сите кои не им лежи овој тип на игри.

Ова го велам бидеќи знам како се осеќав кога за прв пат ја почнав ДС2. Толку ме изнервира шо не верував дека ќе можам да ја издржам и да ја завршам докрај, по што и следеше - делит (после првиот состанок) :icon_mrgr:
Но со вториот обид бев упорен и ѝ ги научив механиките на играта.
И отпосле сфатив дека баш во тој тип на игри припаѓам.

Вичер, АК, РДР идр... тоа е сето кежуал. :)

Не можеш да замислиш колку те разбирам и колку се соживувам со тебе... :cool:

Али верувај, не дека не те бива за овој жанр на игри, мислам дека треба да им дадеш шанса, дозволи да те извози играта и не се фрустрирај :)
Не знам кои делови си ги играл, а можеби и сите си ги превртил, не е битно, зборувам општо за сите кои не им лежи овој тип на игри.

Ова го велам бидеќи знам како се осеќав кога за прв пат ја почнав ДС2. Толку ме изнервира шо не верував дека ќе можам да ја издржам и да ја завршам докрај, по што и следеше - делит (после првиот состанок) :icon_mrgr:
Но со вториот обид бев упорен и ѝ ги научив механиките на играта.
И отпосле сфатив дека баш во тој тип на игри припаѓам.

Вичер, АК, РДР идр... тоа е сето кежуал. :)
Мене никакво задоволство не ми претставува сто пати да умрам пред нешто да успеам да направам. Ич нема да се осеќам како да сум направил нешто, само ќе ме држи нервозата што сум изгубил толку време без никаков напредок во играта. Затоа не се вакви игри за мене, а другите си ги играм на нормал, па дури и на изи ако почнам на нормал да умирам :D

Мене никакво задоволство не ми претставува сто пати да умрам пред нешто да успеам да направам. Ич нема да се осеќам како да сум направил нешто, само ќе ме држи нервозата што сум изгубил толку време без никаков напредок во играта. Затоа не се вакви игри за мене, а другите си ги играм на нормал, па дури и на изи ако почнам на нормал да умирам :D
На @wot му се објаснував пред 5-6 години... дека нема поента да продолжам да играм игра во која умирам од рандом прасиња кои случајно ми излегоа од една трева на ДС 2, уште во првите 15-20 мин од играта. (тој знае добро за кои прасиња станува збор) :icon_mrgr:
Баш тоа убиство беше тригерот за да ја делитнам, перманентно.

Али за да и' се вратам повторно клучно беше моето гејминг его. Во стилот ... "шо гејмер сум ако правам bitch-out и ако делитам игра која ми прави rough times, морам да ја шљакнам јас, а не таа мене"

Е ова ми беше мајндсетот. :)

Ти се нема погодено игра за која си спремен да изгинеш сто пати само да ја поминеш, веројатно нема некоја од тие по тешките што ептен ти се допаднала. Инаку и јас не преферирам тешки игри, обично ги играм на нормал и штом ќе ја завршам и ќе ми пројде меракот, преминувам на следната. Секиро беше играта што ме натера да изиграм една од тие тешките односно игрите што немат подесување на тежина.

На @wot му се објаснував пред 5-6 години... дека нема поента да продолжам да играм игра во која умирам од рандом прасиња кои случајно ми излегоа од една трева на ДС 2, уште во првите 15-20 мин од играта. (тој знае добро за кои прасиња станува збор) :icon_mrgr:
Баш тоа убиство беше тригерот за да ја делитнам, перманентно.

Али за да и' се вратам повторно клучно беше моето гејминг его. Во стилот ... "шо гејмер сум ако правам bitch-out и ако делитам игра која ми прави rough times, морам да ја шљакнам јас, а не таа мене"

Е ова ми беше мајндсетот. :)
За твоето гејминг его имам еден предлог. Изиграј ја Nier Automata на најтешко, јас на немам играно така но велат дека е прилично тешка.

За твоето гејминг его имам еден предлог. Изиграј ја Nier Automata на најтешко, јас на немам играно така но велат дека е прилично тешка.

Јас би рекол Bloodborne за соулс-нубер е убиство од игра, па и за мене како ветеран ( :icon_mrgr: ако можи така да се кажи). Очигледно нема да имам прилика да ја изиграм пошо не верувам да ја извадат на пц платформа, али и да се деси... верувам дека ќе минам трнлив пат.
Тешко без штит, ќе треба усовршување rolling/dodging.

Играва по графика ми изгледа ко Скајрим вака од око. Ја играм Скајрим, нз уште колку имам пошто си има доста за играње. Понатаму може ќе и се пробам на оваа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom