Дали готвите или купувате фаст фуд?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Дали готвите?

• Вкупно гласачи
    213
готвам ни јадам фаст фуд ако се мисли на сендвичарници и готово јадење од маркет

Јас јадам здрава храна.... срам ми е да кажам, :kesa: али ај, фаст фудов е доста вкусен :helou: пупупу не се важи ;)

Фаст фуд е можда многу штетно али најубаво е шо да се праи поготово лесковачка плескавица :zlo:

чоек ништо не е поувао од тоа што ќе го направиш дома. Еве пример за тост. Никогаш не ми го рпават убаво јас сакам многу ќечап кашкавал убаво парче салама и слично. Тој гледа да заштеди пари и става многу малку. А дома ја имаш целата слобода соли колку сакаш блажи колку сакаш прави што сакаш. Па и за помфрит подобро е дома да си направиш на нов зејтин кој не е толку опасен колку оној таканаречено рециклиран 50 пати неделно користен.

Живеам во Америка и со работата тука немам време да готвам или да внимавам на исхраната.МекДоналдс,Сабвеј...ефтино е,брзо е, и не миеш садови.
Убаво е кога човек има време и можност да внимава на исхраната.
Во Македонија не е баш најлесно да се храниш по фастфуди,или да купуваш исклучиво здрава храна.Ама затоа кога ќе си отидам дома се “давам“ од ајварот на баба:)

јадам фаст фуд само коа ќе бидам некаде у град на шетање и слично...иначе ,мн ретко готвам...скоро се праи мајка ми...:wink:

Да имам доволно пари за фрлање, би јадел исклучиво и само од седмица :):):)

А иначе си готвам јадења, мерак ми е да си готвам. За скара да не праиме муабет :)

почесто јадам готвено само кога одам во школо или некогаш кога сум излезена во град јадам фаст фуд ама во последно време избегавам тоа да јадам

Ако има зготвено-арно, ако не ќе се снајдам, ајвар, маргарин ова-она.Краен случај порачувам хамбургер да ми донесат:)

Кога сум на факултет колку и да сакам да зготвам нешто ќе ме фати мрза и сакала не сакала ќе купам некој сендвич на брзина ама кога бев така расположена готвев оти преку глава ми доаѓаа тие сендвичите

зготвено дома..и нигде другде...јадем надвор осим ако не сум прибрана цел ден дома...ретко се дешава тоа..:pipi:

Одам во најблиската сендвичара и си купувам фаст фуд :)

Готвам , поарно ќе напрам макароне одколку да идем да купим фас фуд бидејќи мн далеку имам седвичари или слично !!!

Обожавам да готвам да експериментирам во кујна....не може да се спореди зготвено дома со некој си фаст фуд. Али сепак кога сум на брзање и немам време, немам друго решение освен хамбургер.

Зависи, зависи. Има некои купечки јадења за кои што душа давам, има некои јадења у симпатични ресторанчиња за кои такоѓе душа давам, ама и обожавам да готвам. Ваљда формулата би била слободно време помножено со достапност на потребни продукти и сето тоа делено со мрзата. Често знам да засукам ракави и да направам ручек, а често полесно ми е да запалам кола до МекДоналдс и да м'снам чизбургер оброк, па дрим пај (со сладолед таа)... ммм ми се пријаде. Енивеј, гласав дека зависи од приликата.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom