Дали готвите или купувате фаст фуд?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Дали готвите?

• Вкупно гласачи
    213
Poveke sum po gotvenjeto, sam toa sto ke si go napravam mi e najubavo,i da ne e moe si e :)

Vo posledno vreme, jadam mnogu brza hrana...

Сакам да готвам, уживам во целиот процес од барање на блесави рецепти, купување намирници, до самото врткање во кујна. Само што готвам само кога викам гости, поголем ми е меракот тогаш. Башка тоа, поефтино ми е да одам да јадам во ресторан, отколку да готвам само за еден човек.
Овде е преплавено од мали ресторанчиња, сингапурски, кинески, монголски, италијански, француски, во една улица од 500 метри, човек може да најде преку 10 различни кујни. На такво шаренило и ефтиноќа, желбата да се готви некако спласнува. Освен кога викам мили луѓе на кркачка кај мене. :)

zavisi kao sum raspolozen ako sum dobro raspolozen gotvam ako sum down epa brat4e fast food

Зависи како ќе се погоди, обично купувам ама и умеам и да направам нешто такво ама ме мрзи, кујната не ми е омилено место:pipi:

Ако треа сам да се снајдам дома тоаш зиам фаст фуд .. а коа има ручек дома тоа е друга приказна =)

Зависи кога како некогаш јас ќе си направам некое јадење некогаш фаст фоод.

готвам кога имам време , а фаст фуд единствено за викенди кога се брзаме со екипата па готвеното не доаѓа во обзир ( бтњ кинг бургер Руллз)

интересно ми е да готвам, ама нешто што е така полесно бидејки знам дека сам сум го направил, и кога готвам сакам многу да експериментирам, а инаку кога ќе ме фати мрза и нема што да се готви сакам да порачувам седнвичи, пици, пастрмајлии и др.:vozbud: ај ај доста ќе ми се прејаде во 6 и 30 сабајле.

Никогаш не готвам. :)
Fast food јадам еднаш во денот највеќе, за ручек обично (не јадам секој оброк fast food, таман работа), мада јадам еднаш во денот најмногу два пати, ако јадам втор пат, обично јадам: или ќе сварам виршли ( тоа ми е најголемото готвење:icon_lol: ), или ќе си направам некој сендвич (зависи од тоа што има моментално во фрижидерот) и така. :)

зависи од приликата...али више накај готвено, не дека јас готвам али мајками кога ќе зготви мора да се јаде и крај...ташка...енд оф дискашн

Понекогаш на брзање може и еден фастфуд да се свитка ако немам време и слично

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom