Дали денес направив добро дело?

• Креатор на темата Креатор на темата Ankica
  • Време на започнување Време на започнување
Pa denes koga stignavme na skolo nikoj nemase domasna po matematika osven jas. A na 4 cas (na cas po mat) cel klas gi imase site zadaci?! Kako!? Pa razvivavme prepisuvacka dejnost. Dobro delo!

Конечно си го средив шкафот по толку долго време! кутриот се има молено да го средам :se_ molam :cuc:

Да денес направив дибро дело, ми ги средив сите бирократски обврски на бато ми на факултет, бидејки е тој болен.....

Ама прашањето е дали некој, било кој ке направи добро дело за мене????
Дали лугето кои ми значат ке престанат да ми ги креваат нервите????

Мислам дека денес направив добро дело, им помагав на моите во некои земјоделски работи.... но искрено за какво дело да се работи не сум сигурен дека баш ние сами сме кадарни да го оценеме истото дали тоа е добро или лошо, за тоа може да одговори само тој на кого сме му помогнале....

Мислам дека денес направив добро дело, им помагав на моите во некои земјоделски работи.... но искрено за какво дело да се работи не сум сигурен дека баш ние сами сме кадарни да го оценеме истото дали тоа е добро или лошо, за тоа може да одговори само тој на кого сме му помогнале....
Да, и јас сметам дека не сме кадарни сами да одредиме што е добро дело.
Но, со самото тоа што конкретниов пример го посочуваш како нешто кое според тебе е барем делумно добро дело, значи нешто во тебе ти вели и те насочува како да правиш разлика помеѓу добро и лошо дело.
Она што е тука специфично не е кокретното дело, како што е механизмот кај секој од нас кој прави да ги дефинираме нештата како добри и лоши.

На пример kuklence која вели:
kuklence напиша:
Pa denes koga stignavme na skolo nikoj nemase domasna po matematika osven jas. A na 4 cas (na cas po mat) cel klas gi imase site zadaci?! Kako!? Pa razvivavme prepisuvacka dejnost. Dobro delo!
смета дека делење готови домашни е добро дело. Веројатно тоа го мислат и нејзините соученици кои ги препишале.
Секој со своите мерила:toe:

Мислам дека направив добро дело
му помогнав на еден колега, па да колега, :pos2: да направи порект, и ајде да станеш иден проект менаџер.:smir::vozbud::kafe::pos::pos:

:helou: Кога ја почнав темава , буквално мислев да се прашаме дали правивме добри дела,ја ставив во оваа рублика бидејки дефиницијата на добро и лошо е различна ,секој ја свака на свој начин . Ова испадна непријатна тема, тема која треба да се затвори ,бидејки се потврди моето мислење дека многу малку размислуваме за другите ,дека сме свртени сами кон себе ,во еден егоистичен сопствен круг и ништо др. не е важно .Добро дело не мора да е некоја голема работа ,тоа може да биде и една насмевка ,поголемо трпение ,не проценувањена туг. дејствија давање повеќе љубов. и уште многу др. мали нешта, кои можат да усреќат некој друг. дури и не мора да се напише во што се одесувало доброто дело ,доволно е дека сте го направиле па и какво да е . И јас навечер се запрашував што направив добро денеска и често одговорот беше ништо .Тоа ме загрижи и тера следниот ден да не биде како денешниот ,да биде подобар , ако во неделата барем три пати одговорам со да направив добро дело ,значи дека се покренувам од себичната свртеност кон себе .:smir: :smir: :smir:

Napraviv,kako ne.

ja posto sum malku pozlobna po priroda,pravam (spored mene)dobri raboti za da se iskupam pred gospod,i pred sebe.

kako na primer, denes :nesvest: pustiv edno dete pred mene na kasa u SP Market

Да,направив добро дело,иако од дома,иако по телефон,успеав да ја организирам наредната акција за децата без родители.Среќна сум заради тоа,уште да се реализира во целост и ќе бидам најсреќна на целиот свет!

Денес му го решив тестот на другар од класот и му ја напишав писмената по англиски...па мислам дека ова се смета за добро дело :angel1:

И помогнав на една личност....

Му дадив на циганите 12 денара(сето железо шо рѓосуваше во мојот џеб)

kako na primer, denes :nesvest: pustiv edno dete pred mene na kasa u SP Market
И си обезбеди тикет во рајот.:)

Денес му го решив тестот на другар од класот и му ја напишав писмената по англиски...па мислам дека ова се смета за добро дело :angel1:
Не. Тој ќе мисли дека го сакаш и по тој принцип и следниот пат ќе очекува да му ги решаваш тестовите и ќе се ослони на тебе. На долг рок ќе стане мрзелива и самобендисана личност и ќе те замрзи затоа што си му помагала.:) Си му направила контрауслуга.

Инаку јас. Се надевам дека правам добро дело во обидот да дефинирам критериум за добри дела на темата и да ја оттргнам сеирџиската насока иако можеби правам лошо дело што `и се мешам во работата на Ада. :)

Не е денес вчера беше али после ме казни бог оти бев толку добар со тоа што го сјеба времето и не можев никако да пристапам на интернет
А доброто дело? Па го изметев паркингот пред куќата. И предниот дел од дворот на баба ми. И после бог гледа. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom