Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Нема шанси да отидам...Нема да можам да издржам 1 недела...

Голема е веројатноста да одам на студии во Америка. Но што и да се случи, ќе бидам горда на своето потекло и државјанството нема да го менувам:)

Би отишол сега негде али на кратко само.

Негде во флорида(мајами), детроит, вашингтон, ну јорк, сиднеј, лондон.. Ама не би можел долго да издржам..

moze taka kako na odmor malce inace za da ziveam ne ne ja napustam MAKEDONIJA

Неможам.
Би отишол некаде на кратко(недела-две),ама за подолго време,не.

јас искрено ви посакувам на сите да заминете од тука..да видите колку убаво е таму..да видите како е...да направите споредба...само со еден услов..да не смеете никогаш ни да се вратите ни да се јавите во македонија

Имав прилика за живот во странство..ама неможев..незнам дали е во прашање Струмица, Македонија, корените, незнам ама колку и да бев близу до одлука да одам сепак се предомислив...Можеби згрешив можеби не..ама еве животот тече...и не изгледа лошо..

Па да ... но не верувам дека би отишла засекогаш туку на одреден период. Сакам да одам некаде на постдипломски но некако тешко тоа но си се надевам сепак. И би отишла на неколку месечна работа во Америка годинава не успеав да средам ај догодина :pipi:

јас искрено ви посакувам на сите да заминете од тука..да видите колку убаво е таму..да видите како е...да направите споредба...само со еден услов..да не смеете никогаш ни да се вратите ни да се јавите во македонија

A?Nekogash za da sfatam nekoi raboti potrebna mi e distanca.Mozebi se odaleciv od Makedonija za da ja sfatam nejzinata kompleksna prikazna, za da ja studiram nadvor od nea i bash nadvor od tie koi nemaat zelba da poglednat poshiroko za da znaat tocno zoshto go cenat svoeto.
No da se navratam na temata, zborot STRANEC e mnogu dobro izbran vo nashiot jazik-onoj shto e od strana i shto vo princip ostanuva na strana, vo sekoj slucaj neshto shto e mnogu teshko da se zivee.

Да шетам и да работам на различно место цел живот, да.
Ама оти нема да го напраам тоа, не.

живеев 4 години во странство и збеснав. можеби бев таму во најлошите пубертетски години но сепак. неможам да си замислам живот без топлината на луѓето тука. да би отишла востранство пак, да работан на својата кариера да ги подобрам своите финансии но секогаш би се враќала тука...ова е само наше Скопје, и мене тука ми е се!!!

Реално гледано голем број од населението мислат дека секаде освен кај нас тече мед и млеко, парите можат да ги собираат по улица со лопата! Па утре да влеземе во еу. 90% од младите ке заминат од земјава. Незнам дали е така, но барем јас така мислам.
Но, едно да знаете, каде и да одите ке бидете туѓинци, ке има некој домородец кој ке ве гледа како трн во око. А и не е ништо подобро во Америка или незнам каде.

Каде да и да одиш дома е најдобро!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom