Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Да можам (ради визи, зелени картони и чуда НЕ) со трчање одма сеа идам у Америка и не се враќам бре! Може ке се вратам малку онака, али тешко :) Идам таму New York, Los Angeles, Las Vegas некои такви...
ОБАВЕЗНО мора да се отиде на NBA натпревар!

Да можам (ради визи, зелени картони и чуда НЕ) со трчање одма сеа идам у Америка и не се враќам бре! Може ке се вратам малку онака, али тешко :) Идам таму New York, Los Angeles, Las Vegas некои такви...
ОБАВЕЗНО мора да се отиде на NBA натпревар!
Да да, не само НБА натрепвари има и друго што да се гледи, да бест групс , таму се најдобрите металци и имаат повеќе концерти би одил на еден од нив, а тука во Македонија што !? ке гледам компјутерот у школо ка стои пред мене исклучен?:tapp:

Во никој случај не би заминал во странство.Прво заљубен сум во Македонијава а второ не поднесувам луѓе многу поразлични од мене.

би одел додека направам доволно пари за после да се вратам тука и да поправам некои според мене грешка работи

Ako se pruzi prilika bez razmisluvanje bi otisla nekade vo stranstvo...zosto da ne.Koj saka da zivee vo vakva mizerija, da mislis dali ke imas utre pari za da mozes da si kupis leb a za ostanatite raboti ic muabet da ne pravime.Moze se sto imas ti e tuka, drugarstvo, prijateli i red drugi raboti, no koj nenormalen bi propustil prilika da zivee 5 pati poubav zivot.Ne vikam deka na pocetokot ke ti bide lesno i vo stranstvo, samo treba da imas ideja so planiras da pravis koga ke otides i da bides uporen vo toa so sakas da go postignes

Па сега за сега сакам зошто јас имам авантуристички дух и сакам да го видам цел свет така да ќеф би ми било секоја година да мењаам само места.

Би заминал, ама на кратко време...без јазик, без пријатели тешко е....

Јазикот се учи а пријателите се стекнуваат. Ништо од небо не паѓа ниту пак се стекнува по магична операција. :wink:

Веќе 8 години живеам во друга земја којашто ја сакам таква каква што е. Ја сакам и Македонија и би можел да живеам во неа ама ниту одблизу би ги немал привилегиите и околностите во коишто живеам овде.

На крај, сметам дека луѓето се навикнуваат на се и сешто. Така и јас : се навикнав и убаво ми е. Можеби имав среќа што дојдов овде во период во којшто ништо не ме врзуваше за Македонија (освен семејството). Како и да е : денес не би можел да живеам на куп, со сите баби, дедовци, братучеди, вујни стрини и чичковци - си ја сакам слободата и независноста. Драги ми се, ги гледам одвреме навреме, ама не се за секој ден. :wink:

кога би имал шанса да ја земам личноста што многу ми значи би отишол без двоумење било каде а без неа не

би заминала и утре кога би ми понудиле да одам некаде ке заминам .Македонија си ја сакам таа е мојата татковина, но тука нема иднина со овие курупции мито и такви понашања:nesvest::nesvest:

Да можам би одела и сега веднаш,,па и со трчање,,не осврнувајќи се назад..:smir: секако само дечко ми би го зела :):vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom