Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
После 10 год. семеен живот требва малко изневера.
Изневерата е солта на семејниа живот неможе се боб да се јаде требва и леб и малко сол.

Во брак никако, не за друго со закон е забрането. Ама вака во врска а знам дека никогаш нема да се дознае хмм....

Kakov zakon be...da ima zakon ne bi go praela toa 95% od zenetite, a i mazenite:tapp: zakon ima, ako se razveduvaat ama teski se i tie raboti, a lugeto si furaat!!!!!!!

Џабе да си мачками очи и да се правиме фини кога знаеме дека ова барем 90% го имаат еднаш направено така да...

e ova ubavo go kaza:pipi:

Inace jas ne bi mozela da izneveram, a da ne kazam , ke me grize sovest, ne znam da lazam, niti d akrijam, a uostalom samiot fakt sto te ter ana izneveruvanje, znaci deka nesto ne vo red so vrskata!!!
Znaci ako vi e dosadno, nesto ne cini vo vrskata, treba osvezuvanja, ama ne mora odnadvor, tuku odvnatre.....ama kako rekle, dzabe ova koga okoto covecko e nenasitno, i tugoto e sekogas poslatko, pa taka poveketo od maskata populacija kaj nas, bez golemi grizi, si gi izneveruvaat partnerikite, kako da e toa nesto najnormlano, i deka tie imale potreba, a mislam ova e DOSTA sebicno, bidejki i niv isto gi boli, koga bi doznale, za svoite partnerki:kesa:

Мислите ли дека ако некој некого изневери дека не го сака?
Не мислам, тоа се случува често во врски од 1 месец па се до бракови од 30 години. И не е знак дека некој некого не сака. Дури одредено неверство може да влијае и позитивно на врската.

Не може да се одреди точно што е неверство и тоа да биде стандардизирано за сите, многу е поважно како некој го доживува тоа. За некого е неверство доколку се плесне со друга, за некого обичен бакнеж, за некои првото не е а второто е, за некого помислата на друга е неверство, за некого чувствата кон друга личност... за некого не е неверство да плесне нешто на страна се додека девојката му е на прво место... итн итн. И никој нема право никого да осудува затоа што сите различно си ги доживуваат работите...

Нормално е да одговориме дека не треба да се изневери. А во реалноста ко што кажа Брн, повеќето од нас го направиле тоа. Хаха.

Значи без коментарите од типот се се дознава ... имате можност, знаете дека добро ќе си минете, би го направиле ли?
Не. Никогаш. Побрзо ќе раскинам, па после праам шо сакам, од колку да изневерам!

Затоа што е многу грда работа бе (навика за некого можеби).
Како што кажав и погоре, попрво ќе раскинам, па после никој не ми забранува. Али во случај еве да се слули некогаш такво нешто, веднаш ќе кажам на партнерот, бидејки од едноставна причина ќе разбери кога-тогаш. Кој ја кажува вистината пола му се простува нали? :icon_lol: Не, не можам да живеам во лаги, цело време ќе ме прогонуваат глупави мисли, и можам да се замислам јас во негова кожа. А пак јас да бидам изневерена, веднаш ставам крај и точка .

Па ако му е доволно убаво со партнерот што го има нема да мисли на други. А ако еднаш се решил да направи нешто такво, сигурна сум дека ќе има и втор. Така да, да` се согласувам дека неверството е знак на недоволна (можеби има некоја хемија мегу двајцата) но сепак недоволна љубов.

Или можеби токму неверството е тоа што ќе ни покаже дали некого го сакаме или не?
Зарем со неверство треба да се мери колку сакаш некој? Нема врска.

Дали е неопходно некој да го изневериме за да ја сфатиме таа работа или пак никогаш нема да дознаеме како би било ако сме го направеле тоа?
Исто како погоре. Ако ти е убаво биди со него/неа биди со него/неа, ако не ти е, или пак чуствуваш мала несигурност во врската, чим нешто не штима и не оди во правец, и двајцата партнери не се трудат да биде подобро крај него неверство! ! !

Овде станува збор за тоа колку би можеле да се решите на чекор да го изневерите партнерот и зошто би го изневериле секако ако се земе како ултимативно дека нема да се дознае.
Значи без коментарите од типот се се дознава ... имате можност, знаете дека добро ќе си минете, би го направиле ли?
Зошто?

Никогаш не би мамел. Едноставно после нема да можам да ја погледнам во очи ни таа што сум ја изневерил, ни таа со која сум мамел. Помизерен чин од мамењето нема, понижување за сите е тоа.

Или можеби токму неверството е тоа што ќе ни покаже дали некого го сакаме или не?
Дали е неопходно некој да го изневериме за да ја сфатиме таа работа или пак никогаш нема да дознаеме како би било ако сме го направеле тоа?

Епа, да ако изневериш некој ваљда тоа покажува дека не го сакаш. Нема потреба да мамиш за да провериш дали ја сакаш таа личност, едноставно излишно е...

Не би изневерил, и покрај тоа што за неверството не би се дознало. Потоа не би имал храброст да го погледнам изневерениот а не па да се правам дека се е во ред. Се трудам да не им го правам на други она што несакам да ми го прават мене.

мајката што јазици помина на форумов! :bljak:

Доколку се работи за врска која не трае доволно долго и ми се пружи таква шанса секако дека би изневерил а да не се дознае,џабе е да се правиме сите лизни мазни,и би го признал неверството па макар да дојде и до прекин на врската,што секако ќе дојде
Доколку е врска која траела со години,градена со љубов и доверба никогаш не би изневерил доколку сакам да ја задржам таа личност,истото е и доколку се работи за брак никогаш не би изневерил :wink:

и јас викав дека никогаш нема да изневерам!но ми се случи неколку пати!не дека сакав!јас највише си ја сакав женската!но се се случува,нарочито ако не сте силна личност која го прави понекогаш и она што не сака!

I ja nesakam, pa mi se desava. Zimi majka, ako ne sakame, nema da nis e desava, bez razlika.
Sakame vo daden moment i posle leleeee, nejkef, e nema kaenje. Ima molcenje so nadez deka nema da bides ukeban, a ako te ukebaat deka ke ti se prosti.

ja licno sum golem protivnik na izneveruvanjeto taka da poveke ne diskutiram ovde:toe:

ja licno sum golem protivnik na izneveruvanjeto taka da poveke ne diskutiram ovde:toe:

Oкеј, фала. Сепак, цениме што со нас сподели нешто така длабоко и искрено.

Темата требва да се раздели за изневери на м'ж и жена.
М'ж изневерева с глава а жена с срце. Един м'ж може да изневерева и пак да биде добар супруг.

Темата требва да се раздели за изневери на м'ж и жена.
М'ж изневерева с глава а жена с срце. Един м'ж може да изневерева и пак да биде добар супруг.
ej ej немој да тресеш зелени аман веќе од вакви тези неверство е неверство без разлика какво било и никогаш веќе нема да бидеш добар сопруг :drk: :drk: :drk: :drk: само тоа ќе останеш:pusk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom