Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Да се изневери?
-Да.

Кое е искушението за да дојде до тоа?
-Добар sex.

Како знаеш дека ќе има добар sex?
- Веќе си го пробал.

...

:)

Гледам сите сте на по 20-30 години, аз с'м на 41 год. па послушајте старецо с 17 години брак.
:tapp: Требва малце сол да има.

Не. Никогаш. Побрзо ќе раскинам, па после праам шо сакам, од колку да изневерам!

Затоа што е многу грда работа бе (навика за некого можеби).
Како што кажав и погоре, попрво ќе раскинам, па после никој не ми забранува. Али во случај еве да се слули некогаш такво нешто, веднаш ќе кажам на партнерот, бидејки од едноставна причина ќе разбери кога-тогаш. Кој ја кажува вистината пола му се простува нали? :icon_lol: Не, не можам да живеам во лаги, цело време ќе ме прогонуваат глупави мисли, и можам да се замислам јас во негова кожа. А пак јас да бидам изневерена, веднаш ставам крај и точка .

Па ако му е доволно убаво со партнерот што го има нема да мисли на други. А ако еднаш се решил да направи нешто такво, сигурна сум дека ќе има и втор. Така да, да` се согласувам дека неверството е знак на недоволна (можеби има некоја хемија мегу двајцата) но сепак недоволна љубов.

Зарем со неверство треба да се мери колку сакаш некој? Нема врска.

Исто како погоре. Ако ти е убаво биди со него/неа биди со него/неа, ако не ти е, или пак чуствуваш мала несигурност во врската, чим нешто не штима и не оди во правец, и двајцата партнери не се трудат да биде подобро крај него неверство! ! !

Целосно се согласувам на сите одговори... Бољи ќе раскинам па ќе направам нешто со некоја одколку тоа да е во врска... тоа боли премногу...! така да нејќам да повредам никој!

Со тоа произлегува и мојот одговор...
НЕ ПОДРЖАВАМ НЕВЕРСТВО НИ ПОД РАЗНО!!!

Гледам сите сте на по 20-30 години, аз с'м на 41 год. па послушајте старецо с 17 години брак.

[edit Намалете ги страстите,полека, опуштено, без навреди.Ова нека биде само опомена
leandra]
Божееееее...

Загрижете се и освестете се, на постари години сте и треба да си размислите за вас и за вашето семејство, а не уште ку*наз да се правите на стари години!!!:nenene:

Ако навистина го сакам, нема ни да помислам на неверство. Ако го изневерам, никогаш не сум го сакала.

А бидејќи ако не го сакам, невозможно е да сум со него... Значи дека ако сум со него мора да го сакам... Па од таму, не изневерувам. Верувам у љубов, јбг.
Не ми се случило, и нема да ми се случи. По шеснаес иљадити пат.
mysmilie_164.gif

druze ja namerno boldirav so edna ista osoba znaci sto moze da ima u toa???

zasto , vrz osnova na sto dobriot seks ili???Moze da ima i ljubov nekoja pa makar i potsvesna ( on za sebe da nema gz da si ja priznae cim e 5 god neverstvoto) .......
извини не сум те сфатил,ако и сега те сфатив,значи типот изневерува со една те иста особа цело време а не со различни,кхм па или е до добриот секс или е знак на љубов а не му држи газот да признае и неможе да се одлучи која е подобрата варијанта значи лабилна и несигурна личност :wink:
Да се изневери?
-Да.

Кое е искушението за да дојде до тоа?
-Добар sex.

Како знаеш дека ќе има добар sex?
- Веќе си го пробал.

...

:)
Знаев дека некој ми фали во темава :icon_lol:
А демек годините играат голема улога во тоа дали ќе изневериш или не,ако веќе си се нафатил да основаш семејство седи си мадро на твоето газе,а не поради некое задоволство да расипуваш туѓи животи :wink:

извини не сум те сфатил,ако и сега те сфатив,значи типот изневерува со една те иста особа цело време а не со различни,кхм па или е до добриот секс или е знак на љубов а не му држи газот да признае и неможе да се одлучи која е подобрата варијанта значи лабилна и несигурна личност :wink:

да бе и брак 7 г и деца и се али нешто се се дешава со една личност веке 5г ....

онака скар смир, секс , патетики гушкање по цели ноки јас волку ти онолку ти/ми значиш....

хммм незнамм но познавав ваков еден случај па побарав мислење во секој случај фала ти хех имало и супер машки:wink::helou:

Jas sum za ako e tolku fraer da ne primetam a mene mi e ubavo neka me vara sekoj den isto vazi i za mene !

Ama toa idenje paralelni brakovi , vrski ne pravdam toa e stetno najbolja varijanta e ebesh begash i diskrecija zagarantovana...

reactive89 напиша:
Загрижете се и освестете се, на постари години сте и треба да си размислите за вас и за вашето семејство, а не уште ку*наз да се правите на стари години!!!:nenene:

Si kaza coek mislenje, ne si na negovi godini ne znaesh kako e poleka... nemu prilega mu prilega koj si ti da sudis ???

Tebe ne ti prilega ako si do tolku vospitan dobro da mu se obracas na nego vaka ...prekuti, preskokni sto ima vrska Bugar bil ne bil
[edit Избришан е делот кој е непотребен.Зарем толку брзо поминаа 15 дена:wink:leandra]

I sto Boooooze sto se izchuduvash mislis isto e na 17 i na 47 god ?

Site se sakaat i ljubovta caruva ?

Think again !

Ne e .

Sekoj si e razlicen i sekoj si ima svoi potrebi i svoja storija vo zivotot welcome to the world of grownups...:smir:

никогаш нема да изневерам, затоа што ако сум во врска, сум во врската затоа што сакам и затоа што ме сакаат. сигурен сум во ова бидејќи моментално се наоѓам во ситуација кога можам да изневерувам, а не го правам тоа едноставно затоа што не ми дава срцето, и нема потреба, а нешто што најповеќе ме иритира е кога ќе речат МАШКО Е ИМА ПОТРЕБА, секој има потреба сама некој можи да се контролира некој не можи

SWEDEN напиша:
Daj be olabavi go coekot, si kaza mislenje sto ripash ko zajak na kupus . Edvaj gi odvoiv da ne sedat na politika ti sea go izbrka . Si kaza coek mislenje, ne si na negovi godini ne znaesh kako e poleka... nemu prilega mu prilega koj si ti da sudis ???

Tebe ne ti prilega ako si do tolku vospitan dobro da mu se obracas na nego vaka ...prekuti, preskokni sto ima vrska Bugar bil ne bil i kakvo e tamu kaj niv , se ebele ko stuki ne se ebele ko stuki ???

I sto Boooooze sto se izchuduvash mislis isto e na 17 i na 47 god ?

Site se sakaat i ljubovta caruva ?

Think again !

Ne e .

Sekoj si e razlicen i sekoj si ima svoi potrebi i svoja storija vo zivotot welcome to the world of grownups...:smir:

Абе се е вред нека седи и нека дава коментари асални, а не од тип види ја иам 41 година и се туцам со секој што стигам.... па така туцајте се и вие додека смрта не ве одвои од овој свет... ти се молам.... кога веќе збориме за тоа љубовта е света работа. А не иди со секој и мавај се ко волетина некоја! И нормално дека не е исто на 17 и на 47 години, на 47 треба да си попаметен и да ги учиш помладите на подобро а не на полошо, епа иди сеа ти сфати го тоа...!

А да го рипнев... се трудев премногу да не го коментирам, но едноставно неможев а да не пишам... кога нешто оди погрешно секогаш му давам дознаење и неможам да го оставам тоа туку така...
Цели 5 мин се мачев мислејки дали да го коментирам или не... на крај неуспеав и морав... ме разгневи едноставно тоа.... :nenene:

Јас мислам дека неверството не се планира,тоа доаѓа спонтано,неочекувано

Да тоа не се планира, едноставно се случува:pos2: Зашто? Па сум видела нешто што ме привлекува кај другиот повеќе од дечко ми, ми летаат пеперутки кога ќе го видам, кога повеќе време мислам на другиот, кога наоѓам начини да го видам и слично. Тоа е момент на страст, искушение, грев. Тоа е забранетото овошје кое е многу слатко кога е скриено и никој не знае за тоа.:helou:

Абе се е вред нека седи и нека дава коментари асални, а не од тип види ја иам 41 година и се туцам со секој што стигам.... па така туцајте се и вие додека смрта не ве одвои од овој свет... ти се молам.... кога веќе збориме за тоа љубовта е света работа. А не иди со секој и мавај се ко волетина некоја! И нормално дека не е исто на 17 и на 47 години, на 47 треба да си попаметен и да ги учиш помладите на подобро а не на полошо, епа иди сеа ти сфати го тоа...!

А да го рипнев... се трудев премногу да не го коментирам, но едноставно неможев а да не пишам... кога нешто оди погрешно секогаш му давам дознаење и неможам да го оставам тоа туку така...
Цели 5 мин се мачев мислејки дали да го коментирам или не... на крај неуспеав и морав... ме разгневи едноставно тоа.... :nenene:

Vidi zamisli ti da si na 47 godini i da ne ja sakas zenati veke a imate deca, ete gi sakas decata greota da se bez tatko ...

I sto ke bides voletina ako ebes na strana ?

Ima be i sporazumni jebenja na strana pokasno vo zivotot, ima i diskretni ne e zivotot samo ljubov i ljubov. Toa e ideal , retki se tie koi se sakaat cel zivot, sto da pravat drugite smrtnici , da ne ebat nisto ako im se pruzi prilika ?

Toa sakav ti kazam

Da se povtoram jas cenam diskretno jebenje na strana ne dupli vrski ako primetam kraj nepostovanje ako mne priemtam neka fura . Nikoj ne moze da bide sprecen ako ensto saka da napravi , vrzi kuce pa ke skine lanec najbolje e pusti , neka ide ama toa e veke trening taka i kucinjata se treniraat taka i partnerite treba da se treniraat ama ova e veke visa matematika da ne zabeguvam:kesa:

sum za da se izneveri:)neznam sekogas e ubavo da se proba nesto novo ama toa nesto novo da ti znaci a ne so koj stigne i posle da se osekjas nisko!

Бладаш човече. Кој аргумент!
Или цени моногамија или не. Шо се овие компромиси?

Бладаш човече. Кој аргумент!
Или цени моногамија или не. Шо се овие компромиси?

Тачно.

@Швеѓанецот:
Vidi zamisli ti da si na 47 godini i da ne ja sakas zenati veke a imate deca, ete gi sakas decata greota da se bez tatko ...

I sto ke bides voletina ako ebes na strana ?

Ima be i sporazumni jebenja na strana pokasno vo zivotot, ima i diskretni ne e zivotot samo ljubov i ljubov. Toa e ideal , retki se tie koi se sakaat cel zivot, sto da pravat drugite smrtnici , da ne ebat nisto ako im se pruzi prilika ?

Toa sakav ti kazam

Da se povtoram jas cenam diskretno jebenje na strana ne dupli vrski ako primetam kraj nepostovanje ako mne priemtam neka fura . Nikoj ne moze da bide sprecen ako ensto saka da napravi , vrzi kuce pa ke skine lanec najbolje e pusti , neka ide ama toa e veke trening taka i kucinjata se treniraat taka i partnerite treba da se treniraat ama ova e veke visa matematika da ne zabeguvam:kesa:
Нема разлика меѓу еднократно ебење на страна и паралелни врски. Како и да го завртиш и со курвата и фак-бадито е изневерување. Единствена работа што е спорна овде се како што кажа ти, децата.
---
Нема да држи тоа што ќе го кажам ако не го внесам елементот на дознавање, кој е далеку поболен, и завршува со развод по долго карање, одколку развод со мирен компромис и договор. Така да, не го земај предвид делот под цртките, бидејќи не е во контекст на темата, ама морав да си кажам.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom