Coldplay

Што мислите за Coldplay?

• Вкупно гласачи
    186
T

theTinule

Гостин

Можда ќе те разубедам. :wink:
U vrska so toa deka Christmas lights e najdobra pesna?
Zashto vakvi hateri ste..((:)

Shala na strana, ubava izvedba ):
Mene glasov na Chris ne mi deluva dobro na psihata.
Bez razlika shto e odlichen peach, bojata na glasot ne mi se svija. Previshe e prodoren i svetol. Odozgora na toa e nekoj tenor, pa na videovo strofata koa ja pee mu e niska.
I taka.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
U vrska so toa deka Christmas lights e najdobra pesna?
Zashto vakvi hateri ste..((:)

Shala na strana, ubava izvedba ):
Mene glasov na Chris ne mi deluva dobro na psihata.
Bez razlika shto e odlichen peach, bojata na glasot ne mi se svija. Previshe e prodoren i svetol. Odozgora na toa e nekoj tenor, pa na videovo strofata koa ja pee mu e niska.
I taka.
Не не, погрешно ме разбра изгледа. :) Се слагам дека е најдобра божиќна песМа, но ти го постнав видеово да те разубедам за гласот на Крис.

Како и да е, ствар на вкусови е. За разлика од тебе, мене добро ме делува на психата. :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Шо да кажам за шквадрава...

Почнав уште кога славев матура иако тогаш не ми беа нешто омилени. И после некако ги запошотив... Не знам зошто, не ми беа по ќејф когоа еднаш го имам слушано "Clocks" ама у така лоша изведба - Крис мавање фалш - ни Калиопи тогаш не би го пуштила на Идол. Како и да е, летото 2008 почнав поинтензивно откако им се појави хитчето Viva la vida. Во 2009та се појави желба да напраам "студија“ на нивните албуми па успеав да ги симнам нивните попознати песни (Scientist, Clocks, Lost, Speed of sound (ги мешав оваа и „Часовниците“) и нормално... Yellow.) Вака добро навлечен на нив, летово идејќи по излозите во Петербург ги потслушнував често. И ај си викам земав два албума онака мераклиски од една цдтека (едниот го подарив) а другиот коа се вратив во Скопје цело време на рипит ми беше. Тоа беше нивниот прв албум - Parachutes. Не знам, ваљда овој албум е виновен шо комплетно ме заразија. Или тоа беше 5 години уназад (мислам) кога ја чув Talk.
Едноставно ќе кажам типциве со нивниот смирен стил кај повеќето нивни песни (па и оние рокачкине) не можат да го остават човекот рамнодушен. Само треба помалце време.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
113
Поени од реакции
56
На некоја програма со музики, не ми теквит како се викаше, пред 2 години негде 2 и пол прв пат ги слушнав ко ја пуштија Life in Technicolor II. Одма ја спуштив нејзе на компјутер, и другите нивни песни ми се бендисаја. Ко заразен бев цело лето со Coldplay...:je: :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Rape time!

OT:Момците не ми се нешто нај нај,но ако е за утеха,ја имам ставено Viva la vida како мој wake up аларм.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Coldplay исфрлија нов сингл од новиот албум, мене му звучи како да краделе рифови од Flogging Molly :oops:, но во секој случај е добар и заразен сингл.
Не ми се некој бенд на кој свршувам но сепак вреди да се спомнат во ерата на Лејди Гага.

Ахам синглот сега

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
имаат уште 4 нови Charlie Brown,Us against the world,Major minus,Hurts like heaven

T

theTinule

Гостин
Шо да кажам за шквадрава...

Почнав уште кога славев матура иако тогаш не ми беа нешто омилени. И после некако ги запошотив... Не знам зошто, не ми беа по ќејф когоа еднаш го имам слушано "Clocks" ама у така лоша изведба - Крис мавање фалш - ни Калиопи тогаш не би го пуштила на Идол. Како и да е, летото 2008 почнав поинтензивно откако им се појави хитчето Viva la vida. Во 2009та се појави желба да напраам "студија“ на нивните албуми па успеав да ги симнам нивните попознати песни (Scientist, Clocks, Lost, Speed of sound (ги мешав оваа и „Часовниците“) и нормално... Yellow.) Вака добро навлечен на нив, летово идејќи по излозите во Петербург ги потслушнував често. И ај си викам земав два албума онака мераклиски од една цдтека (едниот го подарив) а другиот коа се вратив во Скопје цело време на рипит ми беше. Тоа беше нивниот прв албум - Parachutes. Не знам, ваљда овој албум е виновен шо комплетно ме заразија. Или тоа беше 5 години уназад (мислам) кога ја чув Talk.
Едноставно ќе кажам типциве со нивниот смирен стил кај повеќето нивни песни (па и оние рокачкине) не можат да го остават човекот рамнодушен. Само треба помалце време.
Дефинитивно се заразив со албумов. Прекрасен албум, најдобриот на Колдплеј.
Сега гласот на Крис и не ми смета толку многу.
Вушност Колдплеј почнаа у глобала да ми се свиѓаат. Ако се комерцијала и глупости...ми се свиѓаат ! :)
Останете ми поздравени :)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
‎"Please forgive us for playing new songs, one day they'll be your favourites, but now it's OK to be thinking, 'What the fuck?'" (Chris Martin at Glastonbury stage)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Мислам дека од песнава ги научив како име.Баш смирувачка музика.Доста луѓе ми велеле дека со музика заспивале,јас не можам.Ама со Колдплеј да,смирувачки ми се.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
имаат некоја песна така интересна, али не ми се многу омилени или пак да сметнувам албуми да ги слушам онака хардкор, кога ќе ги начекам на ТВ ќе слушнам нешто нивно, ама не секогаш

R

Roten 96

Гостин
Оваа новата Every teardrop is a waterfall ми се допаѓа многу :)

Kajgana Shop

На врв Bottom