Coldplay

Што мислите за Coldplay?

• Вкупно гласачи
    186
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Coldplay ми се еден од оние тотално безлични бендови, како и 95% од мејнстрим рок бендовите, чија музика ми е премногу обична и неинвентивна. Таквиот тип на музика како нивната не ми буди ама баш никакви чувства, односно ме остава потполно рамнодушна, што за мене е најлошо - боље да ме нервира музиката, тоа сепак значи дека има нешто во неа, отколку да не осеќам ништо.
Во голема мера слично, со мали корекции на крајот.
Не ме остава рамнодушен, ме нервира и менувам песна.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Групава е закон! Ги обожавам, посебно Крис Мартин и неговиот глас.Имаат најпродаван албум (viva la vida), постигнаа огромни успеси со предходниот X&Y.Yellow им е легендарна, а исто Speed of Sound,Talk,Clocks,Fix You и сега Violet Hill им се фантастични.Вистински уметници - секоја чест за групава

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Најдобра песна без двоумење им е Violet Hill.
Море кога подобро ќе размислам овде имаВ направено голема грешка, Violet Hill им е една од најдобрите но секако не смеат да се заборават и : VIva la vida, Yellow, Shiver, Fix You, Clocks,The scientist, Lost, песниве стварно смируваат а воедно и орасположуваат.

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Порано не ми се допаѓаа, но сега да.:smir:
Ама ми се свиѓаат на тој начин што онака ми се океј за слушање, доста интересни мелодии, ама никогаш не сум запазила што уствари пеат у песните, суштината на текстот...

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Порано не ми се допаѓаа, но сега да.:smir:
Ама ми се свиѓаат на тој начин што онака ми се океј за слушање, доста интересни мелодии, ама никогаш не сум запазила што уствари пеат у песните, суштината на текстот...
Секад кога сум изнервиран, ги рокнувам Колдплеј и за 10мин одма с е орасположувам. Инаку во текстовите пеат пред се за љубовта и за животот.:):helou:

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Go obozuvam Kris Martin i ako nekogas se mazam vo zivotov maz mi da e lika i prilika negova sakam:pipi:
Green Eyes, Speed of Sound, Yellow, Clocks...edni od najomilenite!
Coldplay mi se idealni za spokoen , harmonicen, opusten den! Green Eyes vo posledno vreme sakam da ja slusam dodeka vezbam, me tera da razmisluvam i definitivno mi ja podpbruva mentalnata sostojba!
Gi ljubam, ne sekade i ne sekogas ama koga gi slusam gi ljubam:smir:

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
si priznavam organski nemozam da gi podnesam neznam zosto ama ic ne mi se sviga nivnata muzika

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
мене искрено ....не ми се .... утка :pos2::pos2:

Супер се ... ги сакам ... уживам ко ке ги слушам ... колку шо сакал да му бил стилот педерски ... мене ми се супер :vozbud:
не ги слушам интензивно ама за опуштање се одлични:smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
ок ми се, само тоа што овој стил на музика не ми се допаѓа многу,инаку беа добри со Parachutes и X&Y.. а другиве албуми, не ми се по ќеф....

Dark Angel Nora

Angel In Disguised
Член од
30 септември 2008
Мислења
223
Поени од реакции
10
Ги слушам уште на самиот почеток на нивната кариера (благодарејќи на мојот чичко), уште кога излезе Parachutes. Тогаш некако не ми се свиѓаа, али подоцна ги засакав. Посебно кога излезе албумот A rush of blood to the head. Мене овој албум од сите издадени за сега, најмногу ми се допадна. Clocks, The scientist, Politics, ми беа едни од најомилените. И новите не се лоши, ама сепак јас сум си фан на овј албум. Ги слушам Coldplay кога сакам да се релаксирам, да се опуштам, и да заборавам на сите мои претходни стресови

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Супер се. Ги слушам. И мн. ги поштуем! Песните им се преубави, добри за пеење, а ритамот е нешто посебно. Сепак мислам дека оваа последнава Вива Ла Вида им е една од подобрите, ако не и најдобра...:)

Music_Lady

Kralica
Член од
25 јуни 2009
Мислења
181
Поени од реакции
6
Isto taka i mojata omilena grupa :wink: Sakav da pravam za niv tema, ama vidov deka Marina napravila :aplauz: Site pesni mu se super, gi imam site, a isto taka i nekolku koncerti nivni :)
Море кога подобро ќе размислам овде имаВ направено голема грешка, Violet Hill им е една од најдобрите но секако не смеат да се заборават и : VIva la vida, Yellow, Shiver, Fix You, Clocks,The scientist, Lost, песниве стварно смируваат а воедно и орасположуваат.
se soglasuvam so komentarov i mene gore dolu tie mi se naj naj pesni od niv, ali site mi se top :pehar:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
За оние кои не забележале до сега, уште пред неколку недели Coldplay го поставија најновото ЦД за бесплатен download на нивниот сајт. ЦД-то се вика "Left Right Left Right Left", и е составено од нивни изведби во живо. Кој е фан на Coldplay не би требало да го пропушти ова, мене лично многу ми се допадна.

Еве линк, ќе видите една пеперутка горе десно, кликнете таму...

Kajgana Shop

На врв Bottom