CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Е добро де јаки муда што пренеле CNN.Си ја знаеме ние невработеноста колкава ни е немора една телевизија што не знае како да си ја зголеми гледаноста па ни ги џвака само резултатите кои сите ги знаеме.Ни CNN ни BBC ни кур*ац палац нема да ни ја намали невработеноста затоа фатете се за лопатата..

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
И, пак ќе го поставам она прашањето од една друга тема од истиот подфорум:
Економска политика, политичка економија или економија во служба на политиката?
zasluzuvas like nema sto :)))

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е добро де јаки муда што пренеле CNN.Си ја знаеме ние невработеноста колкава ни е немора една телевизија што не знае како да си ја зголеми гледаноста па ни ги џвака само резултатите кои сите ги знаеме.Ни CNN ни BBC ни кур*ац палац нема да ни ја намали невработеноста затоа фатете се за лопатата..
Нема лопати, сите се зафатени :(

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Изгледа ЦНН е повеќе стручна во економија од светската банка и меѓународниот монетарен фонд :) И не знам од кога треба една телевизија како ЦНН да ми е репер за веродостојност, кога знам како известуваше за време на војната 2001 г. ????????????

А да, мило ми е што веднаш зад Македонија, како “најлоша“ економија ЦНН ја рангирале ЈАПОНИЈА:
http://money.cnn.com/gallery/news/economy/2012/08/07/worlds-worst-economies/4.html

Најчудно ми е тоа што веста ја пренесуваат македонските опозициони медиуми, а веста се однесува дека најлошо нешто во Македонската економија е невработеноста, која за воља на вистината, се појави токму за владеењето на опозицијата 1993-1997 и 2001-2006 г.. Во 1992 г. имавме 18% невработеност, за да рипне на 37% во 1997, а сега да се смали на големи 32%. Ама заборава опозицијава дека народов е паметен и дека мисли со своја глава.

И не знам како не се најде во оваа категорија на ЦНН презадолжената Грција, која има 2 пати поголем долг од Јапонија во однос на ГДПто и никако не може да го сервисира долгот и живее од милостиња на некој трет?

Штом вака се мрчи за Македонија преку економијата, значи дека власта е македонска и не потпаѓа под туѓи влијанија.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Штом вака се мрчи за Македонија преку економијата, значи дека власта е македонска и не потпаѓа под туѓи влијанија.
:pos::pos::pos:

Власта е македонска се' дури Аљи Амети не каже поинаку.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Последната слободна ја продаде МПЦ во Швајцарија...

:D

Ајде, сега и МПЦ ли ви пречи?!

Ти галиба не си етнички Македонец?

--- надополнето: 11 август 2012 во 21:06 ---
:pos::pos::pos:

Власта е македонска се' дури Аљи Амети не каже поинаку.
Твој Бане го стави Аљи во власта 2002 година или заборави?! :notworthy:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајде, сега и МПЦ ли ви пречи?!

Треба ли да погодуваме дали не си етнички Македонец?
--- надополнето: 11 август 2012 во 21:06 ---

Твој Бане го стави Аљи во власта 2002 година или заборави?! :notworthy:
Татко ми е Брсјак, мајка ми е од Битола. Ако постои чист Македонец, тоа сум јас. Што не ме спречува да кажам дека МПЦ се банда арамии, на чело со свињата Стефан.

Проблем?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Татко ми е Брсјак, мајка ми е од Битола. Ако постои чист Македонец, тоа сум јас. Што не ме спречува да кажам дека МПЦ се банда арамии, на чело со свињата Стефан.

Проблем?
Нема проблем, само ширење етно-верска омраза не би требало да има на форумов. Етничките Македонци се за МПЦ.

И Јани е од Битола, ама Македонец не е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нема проблем, само ширење етно-верска омраза не би требало да има на форумов. Етничките Македонци се за МПЦ.

И Јани е од Битола, ама Македонец не е.
Претпоставувам дека мислиш на Макрадули. Ме боли онаа работа што е Јани. Јас сум Македонец, Стефан е свиња, а владиките од МПЦ се ситни души и арамии. Гледаше како шиткаа лопати по Швајцарија?

Јад, беда и мизерија.

И каква верска омраза ширам?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Да бе, мој Бане и на Гујо му го стави во 2008 ( и тоа без Вазељин, првиот братучед на Аљи).
Ти си знаеш. Јас не ви се мешам во вазелинските работи ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Изгледа ЦНН е повеќе стручна во економија од светската банка и меѓународниот монетарен фонд :) И не знам од кога треба една телевизија како ЦНН да ми е репер за веродостојност, кога знам како известуваше за време на војната 2001 г. ????????????

А да, мило ми е што веднаш зад Македонија, како “најлоша“ економија ЦНН ја рангирале ЈАПОНИЈА:
http://money.cnn.com/gallery/news/economy/2012/08/07/worlds-worst-economies/4.html

Најчудно ми е тоа што веста ја пренесуваат македонските опозициони медиуми, а веста се однесува дека најлошо нешто во Македонската економија е невработеноста, која за воља на вистината, се појави токму за владеењето на опозицијата 1993-1997 и 2001-2006 г.. Во 1992 г. имавме 18% невработеност, за да рипне на 37% во 1997, а сега да се смали на големи 32%. Ама заборава опозицијава дека народов е паметен и дека мисли со своја глава.

И не знам како не се најде во оваа категорија на ЦНН презадолжената Грција, која има 2 пати поголем долг од Јапонија во однос на ГДПто и никако не може да го сервисира долгот и живее од милостиња на некој трет?

Ова значи дека не си веруваш ни во сопствените реклами Инвестирај во Македонија?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751

Како почнаа со редовно бришење од евиденција, ништо чудно да чуеме некој ден дека имаме најмалку невработени едвај 15%.

Kajgana Shop

На врв Bottom