CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Штом вака се мрчи за Македонија преку економијата, значи дека власта е македонска и не потпаѓа под туѓи влијанија.
Да можеш и во тазе прљав шупак ќе им се бутнеш на власта. Иначе знам не си политизиран. :icon_lol:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ова значи дека не си веруваш ни во сопствените реклами Инвестирај во Македонија?
Na reklamata Invest in MKD veruvam, zošto e naračana i platena od javno objaveni naračuvači,, međutoa ne veruvam koga zad nekoi iskriveni vesti se krijat nekoi prijateli koi se mnogu pogolemi prijateli na makedonskite neprijateli...
--- надополнето: 11 август 2012 во 21:30 ---
Да можеш и во тазе прљав шупак ќе им се бутнеш на власта. Иначе знам не си политизиран. :icon_lol:
Ti si znaeš kako idat tie raboti...;)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Како почнаа со редовно бришење од евиденција, ништо чудно да чуеме некој ден дека имаме најмалку невработени едвај 15%.
Počnale da ja sproveduvaat praksata na prethodnata vlast od 2002 do 2006 g.????
Ništo ne bi me čudelo.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Na reklamata Invest in MKD veruvam, zošto e naračana i platena od javno objaveni naračuvači,, međutoa ne veruvam koga zad nekoi iskriveni vesti se krijat nekoi prijateli koi se mnogu pogolemi prijateli na makedonskite neprijateli...
Сакаш да кажеш дека јавните нарачители на рекламата дале пари на големите пријатели на нашите непријатели?
--- надополнето: 11 август 2012 во 21:34 ---
Počnale da ja sproveduvaat praksata na prethodnata vlast od 2002 do 2006 g.????
Ništo ne bi me čudelo.
Сакаш да кажеш дека се исти како претходните?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Сакаш да кажеш дека јавните нарачители на рекламата дале пари на големите пријатели на нашите непријатели?
--- надополнето: 11 август 2012 во 21:34 ---

Сакаш да кажеш дека се исти како претходните?
Ne. Se reklamiraat i našite i pogolemite prijateli na našite neprijateli kaj isti. Neli ima reklami i na Pepsi i Coca Cola kaj isti mediumi?!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ne. Se reklamiraat i našite i pogolemite prijateli na našite neprijateli kaj isti. Neli ima reklami i na Pepsi i Coca Cola kaj isti mediumi?!
Значи сепак дале пари на пријателите на нашите непријатели?
И велиш исти се и иста пракса као претходните?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Сакам кажам не знам речам.

А зошто не користиш кирилица ко прав патриот?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сакам кажам не знам речам.

А зошто не користиш кирилица ко прав патриот?
Битушанец има една маана, кога ќе почне да вергла незнае да прекине, иначе политички не е обоен, значи јок никако. Кај него само прашање со потпрашање и на крај кога ќе му ги собереш одговорите излегува дека самиот себе си се негира, интересен лик у секој случај :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Изгледа ЦНН е повеќе стручна во економија од светската банка и меѓународниот монетарен фонд :) И не знам од кога треба една телевизија како ЦНН да ми е репер за веродостојност, кога знам како известуваше за време на војната 2001 г. ????????????

А да, мило ми е што веднаш зад Македонија, како “најлоша“ економија ЦНН ја рангирале ЈАПОНИЈА:
http://money.cnn.com/gallery/news/economy/2012/08/07/worlds-worst-economies/4.html

Најчудно ми е тоа што веста ја пренесуваат македонските опозициони медиуми, а веста се однесува дека најлошо нешто во Македонската економија е невработеноста, која за воља на вистината, се појави токму за владеењето на опозицијата 1993-1997 и 2001-2006 г.. Во 1992 г. имавме 18% невработеност, за да рипне на 37% во 1997, а сега да се смали на големи 32%. Ама заборава опозицијава дека народов е паметен и дека мисли со своја глава.

И не знам како не се најде во оваа категорија на ЦНН презадолжената Грција, која има 2 пати поголем долг од Јапонија во однос на ГДПто и никако не може да го сервисира долгот и живее од милостиња на некој трет?

Штом вака се мрчи за Македонија преку економијата, значи дека власта е македонска и не потпаѓа под туѓи влијанија.
На муабетиве ни 7 годишно дете нема да ти поверува.
Ама продолжи да вежбаш, но имаш многу леб за јадење додека ги стигнеш Шител, Јанко и остала багра во перење мозоци.
Ти сосема спротивниот ефект го имаш.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
cnn raboti za da go butne gruevski :) hahahha ova e najjaka konstatacija ovaa nedela :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
prijateli koi se mnogu pogolemi prijateli na makedonskite neprijateli...
Од оваа и од реченицата „Народот е во право дури и кога греши“ ми се лоши. Груевски сакаше да каже дека западно европските држави не ни се пријатели кога е Грција во прашање, Црвенковски дека народот е глуп и погреши. Во ред беа речениците кога ги кажаа тие по прв пат и толку. Не мора да ги цитирате и парафразирате насекаде ко да се некои генијални мисли.

Он топик: CNN искористила податоци од ММФ, кои пак користат податоци од нашиот Државен завод за статистика. На истиот тој завод директор е Благица Новковска за која владеачката гарнитура нема ниту една забелешка. Податоците се комплетно релевантни.

Тоа што CNN користи статистички податоци и почна редовно да штанца статии кои се само површна споредба на неколку табели и ги презентира како анализи е проблем на самата економска редакција на CNN. Ама и ако изработат посериозна економска анализа, резултатите нема да бидат нешто многу подобри. Вака барем сме во друштво на Јапонија. Така веројатно Белорусија, Молдавија, Албанија и Косово ќе не дружат.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Битушанец има една маана, кога ќе почне да вергла незнае да прекине, иначе политички не е обоен, значи јок никако. Кај него само прашање со потпрашање и на крај кога ќе му ги собереш одговорите излегува дека самиот себе си се негира, интересен лик у секој случај :)

Ко ќе се споредам со вас, навистина не сум политички обоен. Никогаш не сум бил член на ниту една партија, ниту некогаш ќе бидам, зошто сакам да мислам со своја глава. Јас барем сум искрен и отворено велам дека сум “симпатизер“ на ДПМНЕто зошто мислам дека се помало зло (ако бираме веќе од две зла) и само и единствено поради ставот за името/националноста/јазикот и односите со албанската заедница.Не знам дали ова е воопшто и симпатизерство, зошто друг интерес немам од власта, ниту пак имам потреба да се мешам во политика.
СДСМ нека има ист став за името како и народот и нека ги штити македонските национални интереси и во однос на албанските преголеми апетити, бидете сигурни дека јас прв ќе гласам за нив на следните избори.
Да не беше проблемот со името и да не беа проблематични односите со Албанците, НИКОГАШ не би дискутирал за политика.

--- надополнето: 12 август 2012 во 00:49 ---
На муабетиве ни 7 годишно дете нема да ти поверува.
Ама продолжи да вежбаш, но имаш многу леб за јадење додека ги стигнеш Шител, Јанко и остала багра во перење мозоци.
Ти сосема спротивниот ефект го имаш.
Добро де, па не можеме ние етничките Македонци да бидеме ко Ѓеропулос, Сашу, баба Сумбула, Тељ-ма, Άλφα (Αα - првата грчка буква во грчката азбука), ама почитувам различни мислења и право секој да си го каже сопственото мислење слободно и јавно, макар тоа соодвествувало дури и со политиката на Самарас.

Од кога човековото право на мисла и јавно изразување е перење мозок? Забораваш дека Р. Македонија не е Грција, која не ги почитува ниту основните човекови права на етничките Македонци. Во Македонија сите ние ги уживаме сите напишани и ненапишани човекови права, па затоа постои и Сител, и Јанко, Мирка, и А1Он и Дневник и Алфа...

Kajgana Shop

На врв Bottom