Ја незнам што не е јасно,ако толку инвестиции има во Македонија,кои се значајни,ќе се осети на денарот.А не го вика турчинот тука,уште да му го зацица,му дава земја за џабе,сите салтанати и се кладам и дека и пари ако им побара ќе му дадат,само за да се спомнуваат странски инвестиции.Па морон треба да си за да не сфатиш дека кога има инвестици денарот ќе рипне.А што всушност се случува?Поскапуваат струјата,бензинот,парното,дрвата работи без кои не се може.По нив поскапува храната,а после тоа се си повлекува.Зашто?За да избегнат инфлација.Нослето кажа дека евтината струја од 1-3 се исклучува затоа што народот бил на работа неможел да ја користи.КРЕТЕНУ треба да има првин народот работа,а не мајками да неможе да испере алишта по дома.Па иди бре ебати животот смрден треба да штедам како морон две-три години за да земам возило докај 4000 евра. Ситиот на гладниот не му верува.Еден пратеник,политичар,партија сакам да ми каже каде ја гледа оваа земја за 20 години?Нека излаже ако треба но во границите на нормалата?Еве вие каде ја гледата земјава за 20 години?Сфаќате ли дека пропадна европскиот сон?Некој прашува ако народот немал пари што седел по кафичи?Па сигурно јас не седам по кафичи,работам ко црнец,седи некое педерче до вчера што лепел плакати по бандера.Имам 25 години,излегувам со 500 денари во сабота во град,не сум створил ништо до сега,дипломиран правник сум,ама не дипломирав во партија.Молам ко циган за моите пари,а отворен сум во Стопанска на ОКеј и се ми е ОКЕЈ.Ќе ми кажува некое мочле што издудлал све живо што може да се издудла за да влезе во администрација,како било убаво во Македонија.Зима 300-400 евра и мисли господ за муда го фатил,што ќе напраиш со 400 евра ако само ти работиш во едно семејство?А деца,а бебиња,а одмор ахааа важи.Годинава не отидов на одмор,маслинките не стасаа,касни исплатата за сусамот.И ако се противиш нешто,па уште ти викаат ако не ти се свиѓа иди си.Епа јас ќе си одам,цацко ќе си оди,тони ќе си оди,ќе седиш со шипците после ќе ми те јашаат од позади,а ќе глумиш патриота по дома у вц.Ќе има избори другата година,к*р мој што ќе гласам,ќе си го прашам столе доле.