CN – Народна Република Кина

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.711
Поени од реакции
5.410
Невработеноста кај младата кинеска популција во континуиран пораст. Треба да се напомене дека Кина има и гломазен партиски апарат и фиктивни административни работни места со цел луѓе да не седат дома невработени.

Директните странски инвестиции во Кина влегоа за прват во минус од 1998 година.

Прегледај го приврзокот 443901
Автоматски споено мислење:

Во култура на живеење. Тие, како и Русите, опседнати се со американска поп култура и потрошувачки менталитет.

За стандардот смешно е да се споредува. Просечен Кинез работи за 300-400 евра плата во внатрешноста на Кина. И тоа добро платени работни места. Треба малку да комуницираш со Кинези кои живеат таму или пребегале од таму.
Значи готов е Китајо!:bravobe:
И молам без генерализирање, требало да разговарам со поединци кои се таму или избегале и после да генерализирам(манипулаирам), така?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.200
Поени од реакции
3.458
Невработеноста кај младата кинеска популција во континуиран пораст. Треба да се напомене дека Кина има и гломазен партиски апарат и фиктивни административни работни места со цел луѓе да не седат дома невработени.

Директните странски инвестиции во Кина влегоа за прват во минус од 1998 година.

Прегледај го приврзокот 443901
Автоматски споено мислење:

Во култура на живеење. Тие, како и Русите, опседнати се со американска поп култура и потрошувачки менталитет.

За стандардот смешно е да се споредува. Просечен Кинез работи за 300-400 евра плата во внатрешноста на Кина. И тоа добро платени работни места. Треба малку да комуницираш со Кинези кои живеат таму или пребегале од таму.
Баш на сликата што си ја постирал се гледа дека не е за првпат по 98ма туку и 16-17 било во минус.

Дали ги читаш работите шо ги прекопираш или само ќе удреш копи-пасте и ќе почнеш со коментарите ШОК, ШОК, ШОК, КИНА УТРЕ ПРОПАЃАААА НАРОДЕЕЕЕЕЕ, БЕГАЈТЕ ДОДЕКА ИМА ВРЕМЕ.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.505
Поени од реакции
7.859
Зашто не ги прават на локации како продолжение на веќе постоечки градови?

Да беше од избраните, ќе ја имаше, и во филмови и по книги и споменици

Член од
30 јануари 2014
Мислења
989
Поени од реакции
667
Prašanje:šŠto ne e vo red so ovaa slika?

1740755795960.jpeg

Odgovor: Nikoj vo Kina ne broi pari. Se e digitalno, se plaka so telefon, eventualno kartička, keš samo vo slučaj da otkaže baterijata

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.711
Поени од реакции
5.410
Prašanje:šŠto ne e vo red so ovaa slika?

Прегледај го приврзокот 444688

Odgovor: Nikoj vo Kina ne broi pari. Se e digitalno, se plaka so telefon, eventualno kartička, keš samo vo slučaj da otkaže baterijata
Не знам ама имам впечаток дека си опседнат со Кина, но во негативна конотација, што и да доаѓа од Кина однапред тревба да се гледа и третира како нешто лошо, може грешам ама таков впечаток оставаш.
И затоа да те прашам има ли вистина во гласинте:
Китајо побарала да си врати златото кое го чувала во САДето!
САД-ето одбило.
Китајо одлучило на брзаа лента да ги стави државните обврзници на САДето на распродажба.

Ако е вистина за колку месеци САД-ето ќе банкротира?
Ако не е вистина (туку шпекулација) на кого му е во интерес да се шири?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
989
Поени од реакции
667
Не знам ама имам впечаток дека си опседнат со Кина, но во негативна конотација, што и да доаѓа од Кина однапред тревба да се гледа и третира како нешто лошо, може грешам ама таков впечаток оставаш.
И затоа да те прашам има ли вистина во гласинте:
Китајо побарала да си врати златото кое го чувала во САДето!
САД-ето одбило.
Китајо одлучило на брзаа лента да ги стави државните обврзници на САДето на распродажба.

Ако е вистина за колку месеци САД-ето ќе банкротира?
Ако не е вистина (туку шпекулација) на кого му е во интерес да се шири?
Не знам од каде ти е тој впечаток, во мојот пост нема ништо негативно.
Имав продложен викенд во Кина и ова е само една од моите импресии. Нема кеш во оптек, се се плаќа дигитално преку мобилен. За мене тоа е позитивен напредок, можеби ти пвоеќе сакаш кеш, но тоа се вкусеви за који не се дискутира.
Што се однесува до твоето прашање во врска со златото, немам поим.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.711
Поени од реакции
5.410
Не знам од каде ти е тој впечаток, во мојот пост нема ништо негативно.
Имав продложен викенд во Кина и ова е само една од моите импресии. Нема кеш во оптек, се се плаќа дигитално преку мобилен. За мене тоа е позитивен напредок, можеби ти пвоеќе сакаш кеш, но тоа се вкусеви за који не се дискутира.
Што се однесува до твоето прашање во врска со златото, немам поим.
ОК, кој ми е виновен кога не сум дециден.
Значи имаше прашање за дадена вест/шпекулација, а нема ниакаква врска со твојот последен коментар околу тоа како плаќаат Кинезите.
Многумина од тоа се импресионирани, јас не сметам дека е некој особен напредок, за прогрес во монетарниот систем го сметам БИТКИОНОТ децентрализирана валута и особено што ми се допаѓа е што некој/а забегана судијка или извршител НАСИЛНО НЕ МОЖЕ НИАКАКО ДА МИ ГИ УКРАДЕ, но пак ме носиш на други теми. (носам уплатници дека уште пред 3-4 години сум платил долг/режија, а дека некој заради својата позиција ми ја блокира трансакциската, КОПИТАРКАТА вели па што ако имаш платено јас повторно ќе донесам одлука да платиш :yid::yid::yid: потоа заради ху ја поставија за претседател на суд :yid::yid::yid: ))))

Уште еднаш, си слушнал ли дека Китајо го побарале своето золото од США, дека овие одбиле а овие како контрамерка најавиле голема распродаѓба на США хартии од вредност.... ????

Член од
12 март 2009
Мислења
21.172
Поени од реакции
17.390

Член од
30 јануари 2014
Мислења
989
Поени од реакции
667
ОК, кој ми е виновен кога не сум дециден.
Значи имаше прашање за дадена вест/шпекулација, а нема ниакаква врска со твојот последен коментар околу тоа како плаќаат Кинезите.
Многумина од тоа се импресионирани, јас не сметам дека е некој особен напредок, за прогрес во монетарниот систем го сметам БИТКИОНОТ децентрализирана валута и особено што ми се допаѓа е што некој/а забегана судијка или извршител НАСИЛНО НЕ МОЖЕ НИАКАКО ДА МИ ГИ УКРАДЕ, но пак ме носиш на други теми. (носам уплатници дека уште пред 3-4 години сум платил долг/режија, а дека некој заради својата позиција ми ја блокира трансакциската, КОПИТАРКАТА вели па што ако имаш платено јас повторно ќе донесам одлука да платиш :yid::yid::yid: потоа заради ху ја поставија за претседател на суд :yid::yid::yid: ))))

Уште еднаш, си слушнал ли дека Китајо го побарале своето золото од США, дека овие одбиле а овие како контрамерка најавиле голема распродаѓба на США хартии од вредност.... ????
Žal me e zaradi tvoite problemi. Za zoloto ke se rasprašam ako doznam nešto ke pišam.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.711
Поени од реакции
5.410
Žal me e zaradi tvoite problemi. Za zoloto ke se rasprašam ako doznam nešto ke pišam.
Не сим ме разбрал, не се жалам, и не се мои проблеми ами на сите нас што живееме во Македонија, беше само напишано како илустрација за состојбите (може и измислено да се рече ако некој побара да му докажам не можам, значи комотно може да тврди измислено-кој како милува) Но небитно.

Многу ме интересира колку вистина има во таа “вест“ за золотото и рекацијата на Китајо, ако се потврди, говори за многу што не очекува.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.830
Поени од реакции
9.475
Table: Comprehensive Analysis of the Oblique Detonation Engine (ODE) and Its Implications (2025-2030)

1741384019116.png
1741384085494.png

Што ќе прави ЕУ во 2030, освен што ќе поставува дополнителни умоболни услови за членство на Македонија во нивната унија?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.070
Поени од реакции
36.116
Интересно и голем напредок ако вестите се макар приближно точни. Од друга страна Мах 16 е многу применлив за оружје, но за авијација? Што се дешава со човечкото тело при забрзувања/успорување и маневри при Мах 16? :)

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.711
Поени од реакции
5.410
Интересно и голем напредок ако вестите се макар приближно точни. Од друга страна Мах 16 е многу применлив за оружје, но за авијација? Што се дешава со човечкото тело при забрзувања/успорување и маневри при Мах 16? :)
Ма ништо со телото, ќе ставиме некој Северџган, па ќе видиме.

До сега се користе анти-Г одела (така ги викавме дали уште се викаат така не знају) и колку помнам до оптеретување од 4Г имаа некаква ефикасност...
дополнување (изгледа слабо ме служи меморијта, до 4Г телото се бори, со анти-Г одело телото може да издржи поголеми напрегнувања ама заборавив а не ми се бара до колку, сепак квалитетот на антиГ оделото е доста важно и ОБАВЕЗНО за суперсонични брзини...)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom