- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.787
- Поени од реакции
- 43.770
ја почитувам нивната борба, но дали ни мислат на сите добро? Не верувам. You just can't trust commies. Било да се тоа либерал фашистите, сталинистите или овие маовците. Истата ментална склопка е. Либерал фашичката читанка на Шваб за 4та индустриска револуција е длабоко инспирирана од Кина и нивниот систем. Дали би сакал Европа да стане таква творевина? Absolutely fucking not. Па кога ќе ми текне од каде искочи вирусов и дека све ова после тоа ко наместено дојдеНе може да гледаш на работите од некој временски моментум и потоа да си градиш кула од карти.
До крајот поточно до опиумските војни Китајо е прва економска сила во Светот.
Растот на Китајо , со големи проценти, започнува на почетокот на '70-тите и во 2-3 декади беше над 13-14 % ако го имаш тоа во предвид ќе ти стане јасно како Китајо дојде на денешен развоен концепт.
Китајо има поинаква културна матрица за нас од Европа многу нејасна, таа културна матрица на која се накалеми комунизмот ги даде денешните резултати.
Неточно западниве хегемони сакаат Китајо да биде нивни измеќар.
Јас не би живеел како што реков се работи за две различни култури а дека нема форуми е на ниво Китајците јадат слепи мишеви, несериозно е дури и за тебе.
Верувам не верувам е за некоја друга тема, овде имаме егзактни показатели значи вервам/не вервам не поминува.
Како си напишал ти немаш појма кои се Трамп и Маск, не ми се верува дека си до толку отиден што ги гледаш како спасители на светот
Како што реков Китајците имаат поинаква култура (сокор кај сите Азијати слична ама сепак различна) нивното поимање за слобода е поинакво од твоето, на пример да ја земем религијата, според Христијанските веруваш/учења има рај и реинкарнација во поново време кај нив има некаков столб-енергија и сите таму ќе заминат...
Знаеш темата е обемна и ако нема фокус има да се вртиме во круг.

Последно уредено: