Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Aхам. Глупо малце само што секој ден ги сликаат тие 5 души што се присутни на проекцијата :ROFLMAO:
Кај ги сликаат? На 3 бев, ако имало сликање тоа тајно било :D.
Вчера 10 души беа, рекорд.
Процедура е си влагаш, седнуеш, глеаш

Кај ги сликаат? На 3 бев, ако имало сликање тоа тајно било :D.
Вчера 10 души беа, рекорд.
Процедура е си влагаш, седнуеш, глеаш

Па секој ден прикачуваат слики на фб, барем 2-3 пати иам видено слика од вечерта со 5те души од џебното кино. Пред да почне проекцијата ваљда сликнуваат.
Тагни се ти вечер да те изманиjачиме :P

Е за инат ќе чекам да почне филмот и светлата да се изгаснати, па ќе влезам. Да не може на раат човек да посети културен настан. Без пари, ама низ нос ќе му го извадат :ROFLMAO:

Па секој ден прикачуваат слики на фб, барем 2-3 пати иам видено слика од вечерта со 5те души од џебното кино. Пред да почне проекцијата ваљда сликнуваат.
Очигледно има некој невидлив што слика.. дај линк жити се :D

Е за инат ќе чекам да почне филмот и светлата да се изгаснати, па ќе влезам. Да не може на раат човек да посети културен настан. Без пари, ама низ нос ќе му го извадат :ROFLMAO:
Нема врска. Не сум бил во Џебното, ама во Фросина на 3 филма бев и таму сликаат. И тоа педери еднаш ме сликаа во профил кога бевме 10 души на филмот и не ја ставија сликата. :(
И се само некои баби и дедовци слика тоа девојчето, дали ја палат или што е проблемот ја не знам. :ROFLMAO:
П.С. Злате, Сунчица не за џабе го спомнуваше толку Игла испод прага во Нова Македонија. Инаку Галески после проекција кажа дека имал веќе готова рецензија на филмот направено, ама не му била објавена. Гарант ќе има рецензија од филмов во списанието.

Очигледно има некој невидлив што слика.. дај линк жити се :D

Oва не е од џебното?

Сликава е од 15ти, ако си бил вчера на проекција утре ќе те закачат ваљда :D[DOUBLEPOST=1479384305][/DOUBLEPOST]
Нема врска. Не сум бил во Џебното, ама во Фросина на 3 филма бев и таму сликаат. И тоа педери еднаш ме сликаа во профил кога бевме 10 души на филмот и не ја ставија сликата. :(
И се само некои баби и дедовци слика тоа девојчето, дали ја палат или што е проблемот ја не знам. :ROFLMAO:
П.С. Злате, Сунчица не за џабе го спомнуваше толку Игла испод прага во Нова Македонија. Инаку Галески после проекција кажа дека имал веќе готова рецензија на филмот направено, ама не му била објавена. Гарант ќе има рецензија од филмов во списанието.

Има дечко!

Oва не е од џебното?

Сликава е од 15ти, ако си бил вчера на проекција утре ќе те закачат ваљда :D[DOUBLEPOST=1479384305][/DOUBLEPOST]

Има дечко!
Корвус веќе ја откривме на сликата погоре, кој е Гранде од тројцава да видиме. :D

Него што ми пиша имала дечко? Не реков дека ја свиѓам, побогу. :LOL: Реков дека е педерка што не ми ја стави сликата, а ми става некој френдови и френдици на организаториве. Упа, Сидо, трте-мрте, сасвим небитни ликови. :D

Корвус веќе ја откривме на сликата погоре, кој е Гранде од тројцава да видиме. :D

Него што ми пиша имала дечко? Не реков дека ја свиѓам, побогу. :LOL: Реков дека е педерка што не ми ја стави сликата, а ми става некој френдови и френдици на организаториве. Упа, Сидо, трте-мрте, сасвим небитни ликови. :D

Па ако стави непознато друштво машки дечко и ќе ја праша "Што, да не се палиш на бради случајно?!", и слично. Луда логика, ама да знаеш дека е можна :D

Oва не е од џебното?

Сликава е од 15ти, ако си бил вчера на проекција утре ќе те закачат ваљда :D
Од таму е.. али има и пред Орсон Велс други некои проекции, изглеа од тие се. Ти викам, на 3 од 4 бев и немаше ниеден папараци, касно им е во 10 навечер да сликаат, така да ако идеш немај гајле :D. Едино за Кејн изгледа ќе има, единствена проекција тој ден у џебното, од 20:00, и се очекува со сигурност двоцифрена бројка гледачи[DOUBLEPOST=1479385408][/DOUBLEPOST]
Гранде не е документиран на синедејс, на сфф поише ме почитуваат :D

Последно уредено од модератор:
Од таму е.. али има и пред Орсон Велс други некои проекции, изглеа од тие се. Ти викам, на 3 од 4 бев и немаше ниеден папараци, касно им е во 10 навечер да сликаат, така да ако идеш немај гајле :D. Едино за Кејн изгледа ќе има, единствена проекција тој ден у џебното, од 20:00, и се очекува со сигурност двоцифрена бројка гледачи[DOUBLEPOST=1479385408][/DOUBLEPOST]
Гранде не е документиран на синедејс, на сфф поише ме почитуваат :D
Имаше сликање на годинашниов СФФ? Пошто ја нигде не видов. Ако имаш линк прати, инаку и мене СФФ ми е помил, можда и дека бев дел од екипата годинава. :D

Абе каков одличен тој иглата со Никола Ристановски... филмот беше тежок просек, 6ефче.
Сакаше да биде комично сериозен и не успеа во тоа. Ама ко да сакаше да биде и сериозно комичен а и во тоа не успеа.
Повеќе фокус беше ставен на смешки, од кои повеќето не беа глупи но имаше некои исфорсирани, како на пример кога се испијанија и го вртеа Никола на тоа тркалото.
Имаше многу недораскажани приказни и едноставно не се прикажа убаво длабочината на филмот кој имаше потенцијал.
Но добро, млад режисер, може ќе го биде.

Абе каква Корвус, не сум jас таа :D

Абе каков одличен тој иглата со Никола Ристановски... филмот беше тежок просек, 6ефче.
Сакаше да биде комично сериозен и не успеа во тоа. Ама ко да сакаше да биде и сериозно комичен а и во тоа не успеа.
Повеќе фокус беше ставен на смешки, од кои повеќето не беа глупи но имаше некои исфорсирани, како на пример кога се испијанија и го вртеа Никола на тоа тркалото.
Имаше многу недораскажани приказни и едноставно не се прикажа убаво длабочината на филмот кој имаше потенцијал.
Но добро, млад режисер, може ќе го биде.
Ко што кажаа и по проекција, филмот нема жанр, баш како и животот, друже. Цел филм уживав, за разлика од некои филмови на кој само погледнував во саатот.
Шестефче (ко што си пишал) давам на филмови со просечна приказна и лоша глума, а камоли за океј приказна и одлична глума.
Мене ми беше за 8ца, приказната се движеше од сериозна кон комична, имаше добра глума, добро беше напишан ликот на попот, добро беше прикажан и односот меѓу попот и синот (да не развлекувам) како и односот на селаните кон попот и останатите ликови кои сакаат да го сјебат. Секоја секунда од филмот беше толку реално прикажана што само на некој што немал ниеден настан од филмов видено и почувствувано на своја кожа може да му даде просечна оцена. И како што и беше најавувам филмов е црна комедија, не знам што треба да дораскаже.
Значи имаш поп што е во лоши односи со сите, се мрази едноставно и себе си, го запоставува синот што го потсеќа на жена му и единствено прибежиште наоѓа во црквата која поради лошите односи е полу празна и во грижата за својата луцидна мајка.
Жена му тешка курва го оставила и отишла со друг и овој сам морал да го израсне синот. Од друга страна се глупите селани кои сакаат да го сјебат и го продадат земјиштето, а вода немаат во селото, па со заебанции сакаат да го поебат да го продаде земјиштето. Не успеваат, мајка му умира, сите му простуваат зашто не сакаше да го продаде, пошто увидоа крај-краева дека и да го продадеше он, нема да го купеа пошто вода немаат. Син му се смири со него, му прости што го запоставуваше и увиде што човек е оној што го бафташе дека морнар ќе го сторел.
Каква длабочина или продлабочување на приказнава од спојлерот сакаш ти? Да ти раскажат за мафијата, за приказната зошто се скурвала жена му или зошто е луцидна мајка му побогу.
Требало подобро да се информираш кон што цели филмот, а не да рипаш одма, просечен е. Филмов сака преку комични елементи да раскаже една сериозна приказна, тоа и го стори и за мене е одличен. А Суисајд што мислам ти го бранеше, чија единствена цел беше да биде забавен, а беше тешка досада, го пофали како добар. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom