Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Дилемата за денес ми e Voyage of Time или Svi sjeverni gradovi :D мада изглеа ќе одам на Теренс, одамна сакав во кино да го гледам филмов :)

Svi sjeverni ептен лошо ми делува мене. :D
Мене па ептен ми се допадна трејлерот, ми се свиѓаше мрачната атмосфера. Мислам ќе има добра кинематографија филмот.

Вечер сум зафатен иначе ќе одев на летонскиот Mellow Mud, читав позитивни критики.

Мене па ептен ми се допадна трејлерот, ми се свиѓаше мрачната атмосфера. Мислам ќе има добра кинематографија филмот.

Вечер сум зафатен иначе ќе одев на летонскиот Mellow Mud, читав позитивни критики.
Се мислев на Мелоу мад да идам, али ептен имам работа периодов и ќе го скокнам. Добра жена и Игла испод прага едвај ги чекам. :vozbud:

Се мислев на Мелоу мад да идам, али ептен имам работа периодов и ќе го скокнам. Добра жена и Игла испод прага едвај ги чекам. :vozbud:
Петок ќе биде одличен, Тони Ердман, Са друге стране, па Рај за крај.

Петок ќе биде одличен, Тони Ердман, Са друге стране, па Рај за крај.
Игла испод прага ми беше једина жеља и фала на Синедејс што ми го донесоа. За петок само на Тони Ердман идам. Многу ми се два филма во еден ден, а камоли 3, плус Тони Ердман 2 саати и 40 минути трае. :icon_mrgr:
S'one strane би требало да го дадат за 2, 3 месеци на ХРТ. :D
П.С. Види на колку фестивали има прошетано филмов. Наш филм на толку фестивали од Пред дождот мислам немало. :(

Не верувам, Zvizdan после година и половина имаше официјална ТВ премиера.
може не за 2,3 ама за 6 месеци сигурно ќе го пушти. Звиздан си е друга ствар, ХРТ не е копродуцент и не ни имаше право за да го пушти, ХБО си го купил, а ХБО знаеме дека ги пушта филмовите горе-долу година-година и нешто од премиера.

Добра жена си ги оправда очекувањата. Не знам зошто само толку слабо е оценет на ИМДБ.
Мирјана Карановиќ е олицетворение на поговорката Жената е како виното, како старее, така станува поубава. Филмот пререален, предобро одглумен од Карановиќ и Исаковиќ, малце се гледа неискуството при режија, климавата камера на сцените кога некој се движи, али све на свему 8ца цврста кај мене.
Еве и Мајло нека се изјасни, пошто и он го гледаше.

Добра жена си ги оправда очекувањата. Не знам зошто само толку слабо е оценет на ИМДБ.
Мирјана Карановиќ е олицетворение на поговорката Жената е како виното, како старее, така станува поубава. Филмот пререален, предобро одглумен од Карановиќ и Исаковиќ, малце се гледа неискуството при режија, климавата камера на сцените кога некој се движи, али све на свему 8ца цврста кај мене.
Еве и Мајло нека се изјасни, пошто и он го гледаше.
+1

И јас му дадов осум. Не можам уште да си замислам како Машиновозачот е подобар од Добра жена? Освен ако Добра жена не бил легитимен за избор, мада беше емитуван на Санденс фестивалот во јануари. Многу силен филм, на момент ме потсети на романскиот Child's Pose, каде што и таму се соочуваме со жена, мајка која се соочува со тешки дилеми и одлуки кои треба да ги донесе во животот.

Мирјана беше маестрална! Не знам, цел филм ми остави предобар впечаток, постигната е целта кај мене за одличен филм кога ќе излезам од салата со кнедла во грлото.Го очекувам истото и од хрватскиот Sa druge strane во петок. И едвај чекам, вечерва да го гледам црногорскиот Igla ispod praga, доколку стигнам доцна вечерта ќе го гледам и хрватскиот Ne gledaj mi u pjiat.

Igla ispod praga од-ли-чен! Сценографија топ, костимографија топ, местото кај што е снимано рај божји. Јако сценарио, едноставна прича, ама разработена, а не класична потпросечна прича од Балканот, добар црн хумор. Глума феноменална од Диклиќ и цела багра српско-хрватско-црногорски глумци, али цел филм го носи Никола Ристановски. Такво глумичиште мислам сме немале на веков. Како само се трансформира, феноменален. Нормално да не ја заборавам и Сека Саблиќ, и на 70 и кусур години феноменална. Уште сум под импресии и нормално препорачувам.

Igla ispod praga од-ли-чен! Сценографија топ, костимографија топ, местото кај што е снимано рај божји. Јако сценарио, едноставна прича, ама разработена, а не класична потпросечна прича од Балканот, добар црн хумор. Глума феноменална од Диклиќ и цела багра српско-хрватско-црногорски глумци, али цел филм го носи Никола Ристановски. Такво глумичиште мислам сме немале на веков. Како само се трансформира, феноменален. Нормално да не ја заборавам и Сека Саблиќ, и на 70 и кусур години феноменална. Уште сум под импресии и нормално препорачувам.
Ах. Џабе. Ќе се изначекаме додека го гледаме ние.

И сега, која е процедурата за гледање филм во џебното кино? :) Беше некој на некоја проекција таму?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom