Ја отварам оваа тема со цел да ми помогнете да разберам како на овој газда му се исплати да работи со дупло пониски цени од сите пекари во цела Македонија. Значи се работи за пекара која од нова година започнува со нешто како акција/промотивен период "Се на Пола Цена" , но по редиците на чекање газдата си одлучил ова да се продолжи и по завршувањето на промо периодот. Така еве до ден денешен, пекарата продава шлепери од нивните пекарски производи секојдневно. Се чека и по половина час па и повеќе понекогаш во ред да се дојде до тепсија бурек за 100денари.
Инаку немој да помислите дека намалена цен = намален квалитет . Како било пред промо периодот така се држи сеуште квалитетот , панцеротите се полни со смеса од кашкавал/шунка/кечап и печурки. Буреците се просечно добри итн итн , значи лично се уверив дека вкусот и квалитетот си е нормален. А цената е неверојатно ниска. Е ајде економисти кажете ми како му се исплати на газдата ? А на другите не...

Инаку немој да помислите дека намалена цен = намален квалитет . Како било пред промо периодот така се држи сеуште квалитетот , панцеротите се полни со смеса од кашкавал/шунка/кечап и печурки. Буреците се просечно добри итн итн , значи лично се уверив дека вкусот и квалитетот си е нормален. А цената е неверојатно ниска. Е ајде економисти кажете ми како му се исплати на газдата ? А на другите не...