Четврт Бурек - 25денари

• Креатор на темата Креатор на темата Tutor
  • Време на започнување Време на започнување
Јас еднаш неделно правам бурек, со готови кори, изварка во која додавам често или обарени млади коприви или (како за утре шо ми е планот) спанаќ, едно јајце... и се то ме фаќа 100 денари (отприлика) за една пита, е сега дупло подебел е и дупло повеќе заире има од купечки бурек па претпоставувам ако би правел на големо и набавувал на големо и би вадел стандардна големина.... Не кизнај колкав ќар али би имал.
Ако е некоја нова бурекџилница можеби му е трик да привлече што повеќе муштерии и да ги навикне од таму да земаат после постепено и да зголеми цена ако има квалитет од навика луѓето ќе пазарат таму.

Ova trae so meseci, znaci moze da se desi pred tebe nekoj da kupi pet PITI burek.

Gupcite od strav da ne prekine akcijata, kupuvaat na golemo, i zaleduvaat u frizder. :pos:

I toa mu e side biznis pekarava, sega se otvori vtora.. vo skoro-centar, pa najverojatno kaj i da e, ke ispozatvorat drugite, ionaka nikoj ne raboti ko so treba.

A za kvalitet.. ne e ni namalen, ni loso nesto .. standard si e. Ne se bira sto ti se jade, sto i da ima, toplo e i vkusno, i taka.....

без да знаеме колку е вистинската цена на бурекот нема да знаеме како му се исплати, и да е 100% маржа значи ако се продава 50 денари, 25 кошта да се направи, а братов го продава 25 што значи би бил на 0. Али не би рекол дека е 100% зашто во Скопје четврт е 50 во неготино јадев за 30, бурекот е тој.. исти, така да може ли и више од 100% да е ? :D
Недвижност и Работна сила се поскапи во Скопје.

Од економски аспект гледано постојат 2 теории, зошто е тоа така:
1. Заглавени во кредити/аванти за одреден бизнис, кој не им тргнал на добро, па мора да пласираат се што имаат со надеж да ги намалат долговите, но претежно завршуваат со банкрот- познавам доста вакви случаи и тоа заглавиле со екстремно големи пари.
2. Уништување на конкуренцијата.
На истиов принцип работат кинезите во Австралија. Односно нивната теорија гласи вака: додека работи кај тебе и зема 200 евра плата, и ако може да инвестира за да го има истиот твој бизнис, тој ќе отвори исто како тебе, ќе работи двојна смена и ќе пресмета да земе 250 евра само за да е сам свој газда и да те уништи тебе.
Ја рушат цената на производите односно одат до минимум, со една цел: да ја уништат конкуренцијата до последен, се додека не станат монопол и доволно силни , за одпосле да манипулираат со цените на пазарот.
За да го направат тоа, мора да го запазат квалитетот и неодреден период макотрпно да работат без никаква заработка.

ЈАНКО оди јади бурек во Струмица за 25 ден.
Не немој, нека си седи у Скопје да си јаде бурек .. еве жена му е Струмичанка, па ако доаѓа за викенд во родниот крај, нека му носи на Јанко по 5-6 пити за секој ден по една..[DOUBLEPOST=1396542197][/DOUBLEPOST]
Јас еднаш неделно правам бурек, со готови кори, изварка во која додавам често или обарени млади коприви или (како за утре шо ми е планот) спанаќ, едно јајце... и се то ме фаќа 100 денари (отприлика) за една пита, е сега дупло подебел е и дупло повеќе заире има од купечки бурек па претпоставувам ако би правел на големо и набавувал на големо и би вадел стандардна големина.... Не кизнај колкав ќар али би имал.
Ако е некоја нова бурекџилница можеби му е трик да привлече што повеќе муштерии и да ги навикне од таму да земаат после постепено и да зголеми цена ако има квалитет од навика луѓето ќе пазарат таму.
А Струја? А време кое нели е еднакво на пари ? Поскапо ќе да ти е од 100ка .... Инаку не е нова бурекџилница, јас што се сеќавам година,две минимум....

Ја мислам дека Вучиќ тие 5 пити бурек шо ги раздава по народов ги купува од истото место... А се кладам дека и пеглите шо ги раздава некаде ги наоѓа на пола цена...

Аман бе, у валандово 1/8 е 25 денари, 1/4 е 45 денари.
Пали југото сабајле у 6 , ете ти го кај е Ср си за пола саат, 20 пити 10 сирење 10 месо, товариш на задно седиште , и шиткај у Валандово по 35 денари . 800 денари ќар. 100 денари за плин да ти одат, 700 чиста пара, убава дневница... :rolleyes:

Ако има свој млин и свое брашно ондак не ме чуди. Плус на ова додади го битниот факт, дали плаќа кирија за бурекџилницата или е негова. Обично ако е све на негова страна, не ме чуди ценава. Во Куманово стандард цена за четврт бурек е 40, ама има и по 30 денари да се најдат.

Пали југото сабајле у 6 , ете ти го кај е Ср си за пола саат, 20 пити 10 сирење 10 месо, товариш на задно седиште , и шиткај у Валандово по 35 денари . 800 денари ќар. 100 денари за плин да ти одат, 700 чиста пара, убава дневница... :rolleyes:

Како не. Си јадам јас бурекче секој ден, па и 50че давам за со се јогурт ама па ми праи кејф оној во М и М. Има во валандово добри бурекџилници, се прави добар бурек.

Сигурно урдата за бурек со сирење ја набавува ефтино, па затоа и му се исплати...

Па и во Неготино еве 30 денари е од Кавадарци го носат по продавниците го продаваат значи им се исплаќа па и не е лош полн е со смеса и за со сирење и месо .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom