Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Недвижност и Работна сила се поскапи во Скопје.без да знаеме колку е вистинската цена на бурекот нема да знаеме како му се исплати, и да е 100% маржа значи ако се продава 50 денари, 25 кошта да се направи, а братов го продава 25 што значи би бил на 0. Али не би рекол дека е 100% зашто во Скопје четврт е 50 во неготино јадев за 30, бурекот е тој.. исти, така да може ли и више од 100% да е ?![]()
Не немој, нека си седи у Скопје да си јаде бурек .. еве жена му е Струмичанка, па ако доаѓа за викенд во родниот крај, нека му носи на Јанко по 5-6 пити за секој ден по една..[DOUBLEPOST=1396542197][/DOUBLEPOST]ЈАНКО оди јади бурек во Струмица за 25 ден.
А Струја? А време кое нели е еднакво на пари ? Поскапо ќе да ти е од 100ка .... Инаку не е нова бурекџилница, јас што се сеќавам година,две минимум....Јас еднаш неделно правам бурек, со готови кори, изварка во која додавам често или обарени млади коприви или (како за утре шо ми е планот) спанаќ, едно јајце... и се то ме фаќа 100 денари (отприлика) за една пита, е сега дупло подебел е и дупло повеќе заире има од купечки бурек па претпоставувам ако би правел на големо и набавувал на големо и би вадел стандардна големина.... Не кизнај колкав ќар али би имал.
Ако е некоја нова бурекџилница можеби му е трик да привлече што повеќе муштерии и да ги навикне од таму да земаат после постепено и да зголеми цена ако има квалитет од навика луѓето ќе пазарат таму.
Пали југото сабајле у 6 , ете ти го кај е Ср си за пола саат, 20 пити 10 сирење 10 месо, товариш на задно седиште , и шиткај у Валандово по 35 денари . 800 денари ќар. 100 денари за плин да ти одат, 700 чиста пара, убава дневница...Аман бе, у валандово 1/8 е 25 денари, 1/4 е 45 денари.
Пали југото сабајле у 6 , ете ти го кај е Ср си за пола саат, 20 пити 10 сирење 10 месо, товариш на задно седиште , и шиткај у Валандово по 35 денари . 800 денари ќар. 100 денари за плин да ти одат, 700 чиста пара, убава дневница...![]()