Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па отворил уште една за да се истрошат побрзо залихите шо му останале, му скурчило 3 месеца затварање а сеуште има брашно у подрумот..Zatoa otvori uste edna prodavnica?![]()
Ova trae so meseci, znaci moze da se desi pred tebe nekoj da kupi pet PITI burek.
Gupcite od strav da ne prekine akcijata, kupuvaat na golemo, i zaleduvaat u frizder.
I toa mu e side biznis pekarava, sega se otvori vtora.. vo skoro-centar, pa najverojatno kaj i da e, ke ispozatvorat drugite, ionaka nikoj ne raboti ko so treba.
A za kvalitet.. ne e ni namalen, ni loso nesto .. standard si e. Ne se bira sto ti se jade, sto i da ima, toplo e i vkusno, i taka.....
Јас сум земал до сега три пати и тоа од мака, а што ли друго? точно бурекот е бетер и од тетратка знам само дека ни 6 такви не ме најадуваат20 e бурекот ,али затоа симитот е колку тулумба голем а бурекот е тенок ко тетратка2-3 бурекџилници ги има во чаршија со овие цени што тераат.[DOUBLEPOST=1396556774][/DOUBLEPOST]
со овие проценти разликата е околу 2,5 денари, така да не игра многу работа ...Сега ќе ви кажам зошто толку му е ефтин бурекот , тој вкалкулира 5% ДДВ а не смее , бидејќи треба да вкалкулира 18%. Бурекџилницата има ист третман како ресторан а таму мора се ' да се вкалкулира со 18% ДДВ. Чудо како до сега не го казниле од УЈП . 5% ДДВ може да се вкалкулира ако пецивата кои ги продава се наменети за оброк во некоја компанија , така е пропишано .[DOUBLEPOST=1396551499][/DOUBLEPOST]
со овие проценти разликата е околу 2,5 денари, така да не игра многу работа ...
e kaj prochita deka go kazuvam kako losh chovek. Probav da objasnam zoshto mu se takvi cenite i da ne se machite da trenirate matematika i pravite pekarski esapi dali e kjar ili zijan . So vakvi ceni ne e kjar nikako , ama ne e i zijan , kolku povekje tera podobro za siromashtijata , neka krkat strumichani po bagatelni ceni . A kolku e dobar ili losh kako chovek , pojma nemam , a toa ne e i temata vprochemШто го кажуваш како да е некој лош човек.Сам викаш дека цел град јаде по субвенционирани цени од него лично и уште он е лошиот.Само во Македонија.