Четврт Бурек - 25денари

• Креатор на темата Креатор на темата Tutor
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти е нешто слично ко Дезо у Маџари, ниски цени и добар квалитет и со мали пари можете цело друштво да се најадете.

Ете ако сте во околината и барате нешто вакво тогаш Дезо ви е најпаметното решение.

Се спрема да затвара.

Zatoa otvori uste edna prodavnica? :)
Па отворил уште една за да се истрошат побрзо залихите шо му останале, му скурчило 3 месеца затварање а сеуште има брашно у подрумот.. :P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
И јас сум за поефтин бурек. 50 денари за четврт бурек е скапо. Не гледајте за еден. Една пита бурек 200 денари е скапо

Ova trae so meseci, znaci moze da se desi pred tebe nekoj da kupi pet PITI burek.

Gupcite od strav da ne prekine akcijata, kupuvaat na golemo, i zaleduvaat u frizder. :pos:

I toa mu e side biznis pekarava, sega se otvori vtora.. vo skoro-centar, pa najverojatno kaj i da e, ke ispozatvorat drugite, ionaka nikoj ne raboti ko so treba.

A za kvalitet.. ne e ni namalen, ni loso nesto .. standard si e. Ne se bira sto ti se jade, sto i da ima, toplo e i vkusno, i taka.....

Epa ete ja stragegijata. Zatvori go drugite i cepaj MONOPOL posle toa

дај не зезај, трговија на масло за моторни возила во специјализирани продавници, на која основа му е фискалната во бурекџилница немам никаква идеја хахаха али битно има сметка (тие што ги дава) а сигурно на редовните муштерии не куца, и сега со се останата наведено човекот не само што е позитивен туку сигурно и има ќар најмалку дупло, кажувате фрекфентно место за луѓе што им треба појадок брзински а 25 не е воопшто многу значи царува... уште ако има и некое училиште во близина седумка на лото не му е рамна...

20 e бурекот ,али затоа симитот е колку тулумба голем а бурекот е тенок ко тетратка ;) 2-3 бурекџилници ги има во чаршија со овие цени што тераат.[DOUBLEPOST=1396556774][/DOUBLEPOST]
Јас сум земал до сега три пати и тоа од мака, а што ли друго? точно бурекот е бетер и од тетратка знам само дека ни 6 такви не ме најадуваат :pos: Тоа тие нешто ко да земеш чипс доритос од 10 ден. :D

baska sekoj mesec te posluzuva nova prodavacka poso nema navika da dava plata brasnoto e negovo dukanot negov i normalno deka se isplaka

Има и поевтин бурек од овој за кој си спомнал. Во старата Скопска чаршија има една мала бурекџилница каде четвртина бурек, банички.... се по 20 денари, а симит погачата е 10 денари. Толку го наплаќаат бурекот, затоа што и толку даваат.
На местата каде што бурекот е по 50 денари во бурекот ставаат мелено месо, помалку соја и помалку кромид, а и користат повеќе тесто т.е. кори. Не викам дека не,
50 денари се многу за бурек.
Бурекот кој е околу 20 денари и велиме како му се исплати... да премногу му се исплати затоа што една четвртина бурек е всушност помала од една осмина од бурекот кој е 50 денари..... ставаат мала количина мелено месо, поголема количина соја, а огромна количина на кромид..... четвртината бурек од овој е по шуплива/празна... полна со воздух во однос на оној кој е 50 денари.

Но како и да е... за човек да има што да касне во моментот бурекот од 20-25 денари е одличен :)

Сега ќе ви кажам зошто толку му е ефтин бурекот , тој вкалкулира 5% ДДВ а не смее , бидејќи треба да вкалкулира 18%. Бурекџилницата има ист третман како ресторан а таму мора се ' да се вкалкулира со 18% ДДВ. Чудо како до сега не го казниле од УЈП . 5% ДДВ може да се вкалкулира ако пецивата кои ги продава се наменети за оброк во некоја компанија , така е пропишано .[DOUBLEPOST=1396551499][/DOUBLEPOST]
со овие проценти разликата е околу 2,5 денари, така да не игра многу работа ...

Што го кажуваш како да е некој лош човек.Сам викаш дека цел град јаде по субвенционирани цени од него лично и уште он е лошиот.Само во Македонија.
e kaj prochita deka go kazuvam kako losh chovek. Probav da objasnam zoshto mu se takvi cenite i da ne se machite da trenirate matematika i pravite pekarski esapi dali e kjar ili zijan . So vakvi ceni ne e kjar nikako , ama ne e i zijan , kolku povekje tera podobro za siromashtijata , neka krkat strumichani po bagatelni ceni . A kolku e dobar ili losh kako chovek , pojma nemam , a toa ne e i temata vprochem

Работата е што сите пекарски производи имаат висока маржа.. Значи прајме муабет нешто како дупло и трипло од трошокот. Понатаму газдава пробува и да ја разработи пекарава ..

Во пекарскиот бизнис не е проблем маржата проблем е обртот.

Овој газда го решил проблемот со обртот.. Сега уште со маржата да го реши проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom