Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Може еден скриншот?

Да не ти рикнува графичката кај и да е?
На други игри не прави вака.Ваков сличен проблем имам забележано само на уште 2 други игри Warcraft III и Frontline Fuels of war.И тоа првите слични проблеми ми се појавија само еден ипол месец откако го купив компјутерот.

--- надополнето ---

И ова ми го појавува.Меѓутоа не на одредено место туку било каде сред играње.

Епа нз, ако можеш (и ако не те мрзи, заради една игра xD) пробај формат, и да, стави Win7, XP е антика. Но, предтоа пробај инсталирај најнови драјвери.

На други игри не прави вака.Ваков сличен проблем имам забележано само на уште 2 други игри Warcraft III и Frontline Fuels of war.И тоа првите слични проблеми ми се појавија само еден ипол месец откако го купив компјутерот.

--- надополнето ---

И ова ми го појавува.Меѓутоа не на одредено место туку било каде сред играње.

Мене вакво нешо ми прави на MW 2 и на оваа. Но мислам дека истот ми го прави ако ми се прегрее графичката. Пошо колку стануе потопла автоматски и кулерот врти побрзо, и после некое време се гаси. После 1-2 саати играње.
Ја ја играм се на најјако, и мислам дека мене тоа ми е причината. Не веруем дека друго нешто би било причина и кај тебе.

Па јас не играм 1-2 саати јас играм 2-3 минути.

--- надополнето ---

Го исчистив компјутерот од прашина и фала богу добив позитивни резултати.Добив 3-4 минути на играње повеќе.И потоа повторно почнаа да се појавуваат жилтите правоаголници наместо текстури и динг ерор цитирам:
„Direct3DDevice9;:Presented failed:Run out of memory (-2147024882)“
Се извунувам но немам скриншот меѓутоа се обидов да направам и добив:
Insufficient memory to create the bitmap.Close one or more applications to increase avaible.
Слични проблеми ми се случуваа и кај Mafia 2 меѓутоа не ми се појавуваа проблеми ни кај MW2 нити пак GTA IV нити пак кај Battlefield Bad Company 2 и слични игри.

--- надополнето ---

Го исчистив компјутерот од прашина и фала богу добив позитивни резултати.Добив 3-4 минути на играње повеќе.И потоа повторно почнаа да се појавуваат жилтите правоаголници наместо текстури и динг ерор цитирам:
Insufficient memory to create the bitmap.Close one or more applications to increase avaible.
Слични проблеми ми се случуваа и кај Mafia 2 меѓутоа не ми се појавуваа проблеми ни кај MW2 нити пак GTA IV нити пак кај Battlefield Bad Company 2 и слични игри.

Имаш Авира антивирус?
Сличен проблем имаше еден другар со Авирата....скоро идентичен ерор имаше како твојот....ја избриша авирата....и без проблем ја играше играта....
Така да голема е веројатноста да ти е до Авирата (се разбира доколку го имаш тој антивирус). :wink:

Имаш Авира антивирус?
Сличен проблем имаше еден другар со Авирата....скоро идентичен ерор имаше како твојот....ја избриша авирата....и без проблем ја играше играта....
Така да голема е веројатноста да ти е до Авирата (се разбира доколку го имаш тој антивирус). :wink:

Јас имам Авира и без проблеми ја поминав кампањата на Win7 x64.

--- надополнето ---

Колку РАМ меморија имаш на графичката?

Имаш Авира антивирус?
Јеп авира имам.Со кој антивирус да го заменам?

Колку РАМ меморија имаш на графичката?
512мб DDR3 nVidia GeForce 9600GT

Пробај со AVG Free, ако направи некоја разлика. Графичката е добра за играва, а и РАМот е доста, само не ставај текстури на екстра.

Тамам е до авирата било.Ви благодарам на сите.Играва е одлична.Играм на Default сетинзи меѓутоа мислам дека текстурите ми се на high бидејќи сменив и на normal меѓутоа се беше размачкано пример на default сетинзи за текстури се беше чисто добро беа одцртани рацете па дури и чисти беа и цигарите се читаше името на цигарите како оригинал беа (зборувам за првата мисија),додека на нормал рацете изгледаа како да се цевки а цигарите не се читаа.

Тамам е до авирата било.Ви благодарам на сите.Играва е одлична.Играм на Default сетинзи меѓутоа мислам дека текстурите ми се на high бидејќи сменив и на normal меѓутоа се беше размачкано пример на default сетинзи за текстури се беше чисто добро беа одцртани рацете па дури и чисти беа и цигарите се читаше името на цигарите како оригинал беа (зборувам за првата мисија),додека на нормал рацете изгледаа како да се цевки а цигарите не се читаа.

Мило ми е што помогнав :)
Се надевам ќе уживаш во играта...
Инаку јас користам NOD32 и сум презадоволен од него....па би ти го препорачал и тебе.

Јас ти препорачувам АВГ, немаш потреба од кракувани, хакирани шо ти знам антивируси, најефикасен и најдобар АВГ-фрее, иначе излезе некој пач, апдејт за сецкањево со играва, не сум у тек со настани.

Јас ти препорачувам АВГ, немаш потреба од кракувани, хакирани шо ти знам антивируси, најефикасен и најдобар АВГ-фрее, иначе излезе некој пач, апдејт за сецкањево со играва, не сум у тек со настани.

Си има зашто е FREE тој :)

NOD32 и нема гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom