Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе ја имам следнава конфигурација и играва ми сецка со сетинзи на минимум:

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
1GB DDR2 SDRAM
nVIDIA GeForce 9500 GT 512MB

Ако е слаба нека каже некој што треба да појачам, а ако е добра што да правам?

1GB DDR2 SDRAM

Првенствено RAM, стави уште 2GB. Потоа процесор и графичка. А кажи и што матична имаш, ако имаш некој ептен стар модел подобро не фрлај пари туку собирај за нов компјутер.

Кој кур и е на играва?Ја уклучувам поминува cut-scene-от за првата мисија го завршувам делот со кафаната и одам на вториот дел од мисијата влегувам во објектот и се заебуваат некој текстури т.е. наместо текстури има жолти правоаголници и потоа почнува да игра сликата како кај телевизијата кога е слаб сигналот меѓутоа нема ни л од лаг.Инсталиран ми е и апдејт 1 од скидроу.

Кој кур и е на играва?Ја уклучувам поминува cut-scene-от за првата мисија го завршувам делот со кафаната и одам на вториот дел од мисијата влегувам во објектот и се заебуваат некој текстури т.е. наместо текстури има жолти правоаголници и потоа почнува да игра сликата како кај телевизијата кога е слаб сигналот меѓутоа нема ни л од лаг.Инсталиран ми е и апдејт 1 од скидроу.

Може еден скриншот?

Да не ти рикнува графичката кај и да е?

1GB DDR2 SDRAM

Кај мене на Windows 7 256 7600 DD3 графичка
2.2GHZ amd процесор и 2GB рам
не сецка воопшто
----------
1Gb рам стајси ке лета

Кај мене на Windows 7 256 7600 DD3 графичка
2.2GHZ amd процесор и 2GB рам
не сецка воопшто
----------
1Gb рам стајси ке лета

Кажи која резолуција и кои сетинзи ти се наместени за играта... и кој монитор го имаш.

Кажи која резолуција и кои сетинзи ти се наместени за играта... и кој монитор го имаш.
резолуцијата ми беше 1920x1080 Samsun 21 мислам дека е инаку другите сетизни сите ми беа на слабо само резолуцијата голема

резолуцијата ми беше 1920x1080 Samsun 21 мислам дека е инаку другите сетизни сите ми беа на слабо само резолуцијата голема

Подобро направи обратно :)

И ти одеше со 5-10 фрејма?? xD Стај на 800x600 и медиум и играј ко човек.

Резолуцијата си мислам не трга многу рам или грешка сум доколку е мала резолуција ке може сетинзите појаки и пак да се добие да не сецка?
иначе сеа чекам први на месецов да симнам хп па да преинсталирвам виндоус

Резолуцијата си мислам не трга многу рам или грешка сум доколку е мала резолуција ке може сетинзите појаки и пак да се добие да не сецка?
иначе сеа чекам први на месецов да симнам хп па да преинсталирвам виндоус

Пробај на 800x600 и медиум сетинзи, мислам дека ке ти оди мн. подбро. Башка повисоката резолуција бара и појше VRAM, а ти имаш само 256MB.

BTW тоа ти е еднојадрен AMD процесор???

Пробај на 800x600 и медиум сетинзи, мислам дека ке ти оди мн. подбро. Башка повисоката резолуција бара и појше VRAM, а ти имаш само 256MB.

BTW тоа ти е еднојадрен AMD процесор???
Не мислев графичката ми е 256 зато се ми е на low а иначе рамот ми е 2GB а процесорот нез колку јадрен е

Не мислев графичката ми е 256 зато се ми е на low а иначе рамот ми е 2GB а процесорот нез колку јадрен е

Добро не е се до VRAM кај графичките, 7600GT има ептен стар процесор (графички). Важно би требало на 800x600 и медиум сетинзи да ти вади фрејмови доволно за да биде игрива играта. Си ја играл 5ката? Ако си ја играл, би требало приближно исто фрејмови колку и 5ката да ти вади, барем кај мене беше така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom