Е ајде ти кажи што има тука за goty номинација ? Новите мапи и скинови на мултиплеер или новата кампања на шини ? Го молзат серијалов секоја година dlc продаваат за цена од фул игра.
Ова што ќе го кажам се претпоставки, но и 99,5% верувам дека ќе бидат точни кога ќе ми стигне играта.
ПРВО и најважно: како можеше минатата година MW2 да биде номинирана, а сега БО да не биде. Да, MW2 беше многу игрива но имаше 150 багови и гличеви што требаше да се поправат уште од излегувањето на играта.
Второ: Играва е полна со content. Има толку многу опции и модови за играње што некои игри кои се специјализирани за нешто, пример за зомби се полоши од самиот зомби мод во оваа игра.
Трето: Графиката и ефектите се одлични! Ја играв само првата мисија на ПЦ, се ми беше ставено на најако и стварно графика е неверојатна. Незнам ти на што ПЦ ја играш па затоа не можам да знам како е кај тебе.
Четврто: Гејмплејот е во принцип ист, што е одлично бидејќи COD фановите тоа го сакаат (20+милиони фанови).
Петто: Игривоста е исто така повторно тука. Нема КОД игра во која сум имал play time помалку од 25дена (зборувам за онлајн competitive). Овој пат има и систем со КОД пари кој ја прави уште по игрива и те тера се повеќе да играш за да отклучуваш камуфлажи, додатоци за оружја ... што го има во многу малку игри.
6. Знам дека ова не ништо посебно за тебе и за GOTY но додавањето на сплит скрин за онлајн competitive е нешто што јас и верувам над 15милиони КОД фанови го чекале долго време! Конечно може другар да дојде кај мене дома и да кинеме заедно онлајн (ова е само за конзолите).
Овие работи, а и многу други за кои сеуште не знам би требало да се доволно за GOTY номинација, а можеби и повеќе. Исто и нема голема конкуренција, која освен Red Dead Redemtion, Halo Reach, Heavy Rain и Alan Wake (иако не верувам дека ќе добие) заслужува номинација ?