Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
GOTY номинација сигурно добива, не знам по што ги оценувате игриве стварно...

This aplication has failed to start because d3dx9_43.dll wa not found. Re-Installing this aplication may fix this problem
Зашо ми го покажува ова? ако може некој дами помогне да го најдам овој Dll фајл ке му бидам мн. благодарен :)

GOTY номинација сигурно добива, не знам по што ги оценувате игриве стварно...

Е ајде ти кажи што има тука за goty номинација ? Новите мапи и скинови на мултиплеер или новата кампања на шини ? Го молзат серијалов секоја година dlc продаваат за цена од фул игра.
x55pb7.jpg

This aplication has failed to start because d3dx9_43.dll wa not found. Re-Installing this aplication may fix this problem
Зашо ми го покажува ова? ако може некој дами помогне да го најдам овој Dll фајл ке му бидам мн. благодарен :)

Пробај преинсталирај го DirectX-от. Ако не сака ни така, најди го на интернет, симни го, и стави го каде треба.

Еве ти и линк со инструкции за фајлот, ако сакаш да го симнеш само него
А еве ти линк за да го надоградиш DirectX-от, или да доинсталира потребни фајлови

Е ајде ти кажи што има тука за goty номинација ? Новите мапи и скинови на мултиплеер или новата кампања на шини ? Го молзат серијалов секоја година dlc продаваат за цена од фул игра.
x55pb7.jpg
Ова што ќе го кажам се претпоставки, но и 99,5% верувам дека ќе бидат точни кога ќе ми стигне играта.
ПРВО и најважно: како можеше минатата година MW2 да биде номинирана, а сега БО да не биде. Да, MW2 беше многу игрива но имаше 150 багови и гличеви што требаше да се поправат уште од излегувањето на играта.
Второ: Играва е полна со content. Има толку многу опции и модови за играње што некои игри кои се специјализирани за нешто, пример за зомби се полоши од самиот зомби мод во оваа игра.
Трето: Графиката и ефектите се одлични! Ја играв само првата мисија на ПЦ, се ми беше ставено на најако и стварно графика е неверојатна. Незнам ти на што ПЦ ја играш па затоа не можам да знам како е кај тебе.
Четврто: Гејмплејот е во принцип ист, што е одлично бидејќи COD фановите тоа го сакаат (20+милиони фанови).
Петто: Игривоста е исто така повторно тука. Нема КОД игра во која сум имал play time помалку од 25дена (зборувам за онлајн competitive). Овој пат има и систем со КОД пари кој ја прави уште по игрива и те тера се повеќе да играш за да отклучуваш камуфлажи, додатоци за оружја ... што го има во многу малку игри.
6. Знам дека ова не ништо посебно за тебе и за GOTY но додавањето на сплит скрин за онлајн competitive е нешто што јас и верувам над 15милиони КОД фанови го чекале долго време! Конечно може другар да дојде кај мене дома и да кинеме заедно онлајн (ова е само за конзолите).
Овие работи, а и многу други за кои сеуште не знам би требало да се доволно за GOTY номинација, а можеби и повеќе. Исто и нема голема конкуренција, која освен Red Dead Redemtion, Halo Reach, Heavy Rain и Alan Wake (иако не верувам дека ќе добие) заслужува номинација ?

Го средив проблемот со длл-то ама сеа кога пробувам даја пуштам ми се појавува

Го средив проблемот со длл-то ама сеа кога пробувам даја пуштам ми се појавува

Епа кликни на YES, нека се пушти, изгаси ја како што треба и пак пушти ја, види ако некојо сетинзи ти се изместени да ги направиш

Стискам YES и ништо несе дешава десктопот си стои све се одвива нормално, исто и со NO и со Cancel
:(((

--- надополнето ---

Ја напраииив проблемот бил што несум ги ископирал фајловите од скидроу у местото на инсталација фала ви на сите енивеј :):smir:

Стискам YES и ништо несе дешава десктопот си стои све се одвива нормално, исто и со NO и со Cancel
:(((

--- надополнето ---

Ја напраииив проблемот бил што несум ги ископирал фајловите од скидроу у местото на инсталација фала ви на сите енивеј :):smir:
Рестартирај го компјутерот и пробај пак.

--- надополнето ---

Извини не видов дека си го решил проблемот :smir:

Гомно во боја.Сецка на све живо и диво.Нека ја остаат графиката на IW, приказната и оружјата они.Вака неможе.

А што компјутер имаш?Pentium 4 Celeron 3.0 GHz и nVidia 7300gt?Па нормално да сецка.

E ajде де. објасни им го тоа. За него и Crysis2 ќе има тапа графика ... Додека не сте ја играле на најјако или на некоја конзола не ја оценувајте графиката.

Не викам дека е врв играва али воопшто не е лоша и ми се допаѓа што има интересна приказна (сценарио) графиката е доста квалитетна...сеа за сеа no problems

Играва си е топ, ама грдата мисија во виетнам каде што излагаат милијарда луѓе е најлошото што го имаат направено. За понатаму не знам, не можам да стигнам. Ама оваа мисија за која зборам е гомно.

--- надополнето ---

Ја минав горенаведената мисија после 40 минутен обид. стигнав до кај изгорените дрва 2 пати, и умирав и ме враќаше назад.
Таман направија нешто добро, и одма со нешто глупо мораше да го заебат.

Ја инсталирав играва, премногу замрзнува... Пробав да сменам некои параметри во опциите за графика и детали како и резолуцијата од 1024x768 на 800х600. Промени нема...
На една веб страна го прочитав минималниот хардвер за да може да се игра играта... Ова е тоа..
Call of Duty: Black Ops
Minimum System Requirements
Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.4 Ghz / AMD Athlon 64 X2 4800+
Memory: 2 Gb
Hard Drive: 12 Gb free
Video Memory: 256 Mb
Video Card: nVidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD 2600
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c

А јас имам ова
Processor: AMD athlon 64 x2 dual core 5000+ 2,61GHz
Memory: 3 Gb
Video Memory: 512 Mb
Video Card: nVidia GeForce 9600GT

И што не е во ред??? Дали е можно да е поради DirectX?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom