Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
private void saToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
if ((rchEditor.Modified == true) &&
(CurrentFileName == "<Not Allowed>"))
{
if (dlgSave.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
rchEditor.SaveFile(dlgSave.FileName);
CurrentFileName = dlgSave.FileName;
FileInfo fleParasol = new FileInfo(dlgSave.FileName);
Text = "Parasol - " + fleParasol.Name;
}
else
return;
}
else
{
rchEditor.SaveFile(CurrentFileName);
}
}
private void saveAsToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (dlgSave.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
rchEditor.SaveFile(dlgSave.FileName);
CurrentFileName = dlgSave.FileName;
FileInfo fleParasol = new FileInfo(dlgSave.FileName);
Text = "Parasol - " + fleParasol.Name;
rchEditor.Modified = false;
}
}
Не е мешање на променливи туку променливата од типот стринг да може да “собере“ онолку карактери колку што ќе наведеш. Како да правиш низа од карактери, повќе од n-1 не можеш да внесеш.
не работи ни тоа ни тоа![]()
int broj;
string zbor;
Console.WriteLine("Vnesi broj na karakteri:");
broj = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("Vnesi zbor/tekst:");
zbor = Console.ReadLine();
if (zbor.Length > broj)
{
Console.WriteLine("Zborot/tekstot ne mozhe da bide podolg od {0} karakteri.", broj);
zbor = zbor.Substring(0, broj);
Console.WriteLine("Zborot e skraten na {0} karakteri i izgleda vaka: {1}", broj, zbor);
}
else
{
Console.WriteLine("Zborot shto go vnesovte e: {0}", zbor);
}
Console.ReadLine();
Дури сега гледам. Фала, така направив ако е подолг од колку што ми требаше кратев . . .Нешто вака? Је да ова е веќе мало програмче и го крати зборот ако е подолг од даденото..
PHP:int broj; string zbor; Console.WriteLine("Vnesi broj na karakteri:"); broj = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vnesi zbor/tekst:"); zbor = Console.ReadLine(); if (zbor.Length > broj) { Console.WriteLine("Zborot/tekstot ne mozhe da bide podolg od {0} karakteri.", broj); zbor = zbor.Substring(0, broj); Console.WriteLine("Zborot e skraten na {0} karakteri i izgleda vaka: {1}", broj, zbor); } else { Console.WriteLine("Zborot shto go vnesovte e: {0}", zbor); } Console.ReadLine();
Некои знае ли как од C# се принти на матричен принтер ?
Не ми е јасно зашо сите му „префрлаат“ на .NET за неоригиналност , копија на јава ен шит , искрено , мене ме боли к*р на кој прв му текнало , глеам да е ефективно , компајлерот на .нет ми ги задоволува тие критериуми . Точка.![]()
Jas типувам на јава
Зошто бидејки
Open Source
Независна: Од микрокнтролери до SUN сервери секаде има код на Java
Solaris има бесплатна верзија доаѓа со MYSQL
Јnode јава оперативен систем
Велегува со широко отворена врата на високо образовните институции Има огромна добра средена документација.
Два најсовермени едитори на код Eclipse и Netbeans - бесплатни
Да започниш бизнис како фирма за развој на softwere Java e вистинскиот избор не треба да се оптеретуваш со никави лиценци
Да не заборавив нешто. Да дури и виртуалната машина ти е со отворен код .
Е сега во што беше подобар C# ?
Како за старт C# e заснован на ц++ и практичноста и кноцептот на Java... бла бла ново оружје на мајкрософт бидејки програмерите го исфрилија ВБ .
C# живее благодарение на скапите реклами .
Потиснат е од двете страни и во апликативен софт и во веб
Open Source не се зема во предвид кога треба да се изработат професионални и фунционални програми.
2. Среденоста и големината на документацијата е на високо ниво кај .НЕТ
Секој програм и едитор? Еве, ќе идам со глупи примери, за да ме разбереш:3. Луѓе бидете професионални! За беспари не се добива ништо, освен некоја непрофесионална копија. Значи секој програм или пак едитор траба да си го купиме (ако сакаме да бидеме чесни во работата).
Друже... ај барај печатна грешка тука, или било што друго... Не верувам дека постои човек доволно глуп да каже вакво нешто!Времето и квалитетот е најбитна работа во изработувањето на софтвер.
Ако овие работи не се бараат при изработка на софтверот, слободно може да се користи open source.
Со што сурфаш? Firefox? Open source e!
но мислам дека и недостасува уште многу за да го стигне Internet Explorer-от
openSuSe 11.1 со KDE4.2Дали користиш Линукс? Ако не користиш воопшто не ми одговарај
За преостанатото не коментирам, секој си има свое мислење
Со што сурфам?
Internet Explorer, се разбира
Имам користено и Mozila FireFox, но не сум задоволен, можеби за текст и слика е брза, но мислам дека и недостасува уште многу за да го стигне Internet Explorer-от
Едно прашање до тебе:
Дали користиш Линукс? Ако не користиш воопшто не ми одговарај
За преостанатото не коментирам, секој си има свое мислење
Друже, ти си единствениот човек на планетава кој што тврди дека ФФ има уште многу за да го стигне ИЕ...
Тоа - да... Али, би требало да имаш аргументи за твоето мислење, нели? ОК е тоа што не се согласуваме, али... зашто си ти на тоа мислење е битниот детаљ![]()
Знаеш, без разлика дали збориме за слободен софтвер против оној другиот, или за програмски јазици/околини, или за пиперки, важи правилото: Ако имаш пробано релативно голем дел од тоа што се нуди на пазарот, тогаш сигурно имаш причина зашто нешто тврдиш дека е добро, а нешто не... од друга страна, ако имаш пробано само едно нешто, тогаш имаш само незнаење![]()
1. Па на би рекол јас така.
И кога веќе зборуваме за open source и FireFox, мислам дека FireFox живее од својата популарност што ја има стекнато на подмолен начин. Погледни малку наоколу, FireFox има озбилен конкурент, Google Chrome.
2. Јас веќе го кажав своето, прочитај погоре.
Користам и open source во зависност од потребата.
calestudio напиша:Времето и квалитетот е најбитна работа во изработувањето на софтвер.
Ако овие работи не се бараат при изработка на софтверот, слободно може да се користи open source.