Бунт против Бога !

• Креатор на темата Креатор на темата HrOni..
  • Време на започнување Време на започнување
Браво, со ова се нокаутира самиот себе.

Не нема логика, не постојат вампири.
Исто како што некој го лажат и му тураат дека постои Бог.
Кога сам ќе почне да истражува ќе утврди дека не постои.
Нити одговори што те прашав а нити разбра изгледа.
Нема везе ке сватиш ако имаш време , најверојатно.

Не ми одговори на двете прашања погоре:

Одговори на прашањата за да продолжиме...

И не, не е работава ти мене да ме убедиш дека Бог постои туку обратно... али ај одговори на прашањата па да продолжиме. :)

Кажав јас немаме доказ ни дека постои пеколот но немаме и дека не постои.
А тебе за се ти се потребни докази, така да ако јас речам постојат зашто верувам дека псотојат џабе и да сум кажал.

Нити одговори што те прашав а нити разбра изгледа.
Нема везе ке сватиш ако имаш време , најверојатно.

Што ме праша бе?

Еве то го одговорот:
Браво, со ова се нокаутира самиот себе.

Не нема логика, не постојат вампири.
Исто како што некој го лажат и му тураат дека постои Бог.
Кога сам ќе почне да истражува ќе утврди дека не постои.

Gotta go, продолжуваме подоцна... :)

Сте се поебале гадно ако мислите дека без религија ќе нема војни и слично :tv:

Зад сите т.н. “верски“ војни се економски интереси а религијата служи за лоботомија на рајата и регрутација на топовско месо кое со задоволство ќе се жртвува за интересите на господарите.
Крстоносните војни биле за да се “ослободи“ христовиот гроб.
Така пишува во учебниците, христијани вс. муслимани, верска војна.
Не.
Контрола на блискиот исток, патот кон Индија, конкуренција на Византија и нов извор на раја која ќе биде експлоатирана.
Без религија би имало многу помалку луѓе расположени да умрат за интересите на елитата.
Значи и многу помалку војни.

Зад сите т.н. “верски“ војни се економски интереси а религијата служи за лоботомија на рајата и регрутација на топовско месо кое со задоволство ќе се жртвува за интересите на господарите.
Крстоносните војни биле за да се “ослободи“ христовиот гроб.
Така пишува во учебниците, христијани вс. муслимани, верска војна.
Не.
Контрола на блискиот исток, патот кон Индија, конкуренција на Византија и нов извор на раја која ќе биде експлоатирана.
Без религија би имало многу помалку луѓе расположени да умрат за интересите на елитата.
Значи и многу помалку војни.

Тоа би му дошло дека сеа не им пали финтата , место “верски“ ко причина "oружје за масовно уништување" па пак има многу расположени да умрат за таков интерес.

А ти си еден од тие кои придонесува да изгледа на таква ..
Чек дис аут ли е подфорумов .. се некои досетки пишуваш ...

патем и Хрони дај објасни шо очекуваш од темава .. ти ја отвори .. Изреволтиран си од оние кои го вреѓале „Бог“ ...
оние кои не веруваат во него нормално дека ќе се потсмеваат на некој начин .. едноставно Не веруваат ... оние кои веруваат Не го исмеваат .. незнам шо е чудно ..

насочи го муабетов постави поконкретни работи со кои би ја навел дискусијава .. за се и сешто почна муабет да се прави ..

ТЕМАВА Е ОТВОРЕНА ЗА ОНИЕ КОИ ВЕРУВААТ ВО БОГА А НЕЈЌЕЛЕ ДА ГО ПОЧИТУВААТ ЗАШТО НИКОЈ НЕ ПОДНЕСОЛ БАРАЊЕ ДА БИДЕ СОЗДАДЕН И ОД ТАА ПРИЧИНА БУНТУВА ПРОТИВ БОГА.
Е сега ќе те замолам сите офтопици да ги избришеш.

Тоа би му дошло дека сеа не им пали финтата , место “верски“ ко причина "oружје за масовно уништување" па пак има многу расположени да умрат за таков интерес.

Бројот на луѓе кои се спремни да умрат за интересите на власта е неспоредливо помал од времето на тотална доминација на религијата.
Сега дури мора и да ги плаќаат.
Во Ирак нема доброволци кои отишле да го уништат исламот туку луѓе кои сакаат да заработат или се професионално ориентирани како војници/платеници.
За причини, секогаш ќе се изнајдат но во отсуство на религијата еден огромен адут на елитата би бил изгубен.
Но затоа тука се патриотизмот и национализмот како понова и посвежа форма на масовна лоботомија.
Иако психолошката матрица им е многу слична со религијата...

Бог не постои, не таков како што ние си го претставуваме и замислуваме... зашто мислите дека ние сме нечии чеда, можеби сме ставени на тест дали знаеме да се грижиме за планетата земја и дали сме способни да поседуваме и одгледуваме.
Јас верувам во некоја си вансериска моќ која што човекот не ќе може да ја совлада.
Тогашните жители погрешно разбрале или нејќеле да разберат па сето тоа е злоупотребено до ден денес од страна на разноразни верски структури.
Едноставно неможе све ова вака да функционира ако нема некој надзорник, или јас како што мислам поголема групација надзорници на цел мултиверзум.

--- надополнето ---

ЕЈЌЕЛЕ ДА ГО ПОЧИТУВААТ ЗАШТО НИКОЈ НЕ ПОДНЕСОЛ БАРАЊЕ ДА БИДЕ СОЗДАДЕН

кај се поднесува барање, на кој шалтер?
веројатно има и такви каде што се поднесува и за поништување на нечиј живот, или воскреснување.

Космосот ништо не отфрла биди сигурен, телесно или не зачнатото опстанува.

А тебе за се ти се потребни докази, така да ако јас речам постојат зашто верувам дека псотојат џабе и да сум кажал.

Не само мене, туку на сите. Мораш на некој начин да докажеш дека нешто постои, дали преку неговите дела, траги или било како.

Недостаток на докази за постоење е доказ за непостоење. :smir:

za bog ima jaki dokazi deka go nema
posto apla se gleda deka e covecka izmislica
bog postoi vo verata na lugeto
kolku veri tolku bogovi
a ako ima nekoj bog
toj stvarno nema vrska so niedna vera
posto si idat kontra edna na druga
i ne se bavi so nas
za toa ima dokazi.

taka? Znaci gravitacijata ne postoela dodeka ne nasle dokazi, a?

:tapp:
Мешаш баби и жаби.
Гравитацијата постоела отсекогаш, но како поим била воведена дури откако се најдени докази (Њутн и јаболкото).
Кога се работи за Господ, прво поимот е воведен без никакви припратни докази, тоа ми беше поентата.

Мешаш баби и жаби.
Гравитацијата постоела отсекогаш, но како поим била воведена дури откако се најдени докази (Њутн и јаболкото).
Кога се работи за Господ, прво поимот е воведен без никакви припратни докази, тоа ми беше поентата.
Знаеш какоо викаат старите: Порано Бог одеше по земја.
Тааака да не тврди дека никој не го видел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom